Gruzija: Nekoliko povređenih

Nekoliko osoba povređeno je u incidentu između obezbeđenja gruzijske skupštine i grupe od pedesetak pristalica opozicije, javile su ruske agencije.

Izvor: B92

Petak, 12.06.2009.

18:30

Default images

Itar-Tas s naveo je u izveštaju iz Tbilisija da su pripadnici omladinskih opozicionih organizacija gađali vozilo predsednika skupštine Davida Bakradzea jajima i kamenicama dok je izlazio iz zgrade, pokušavajući da prirede “koridor savesti”. U tuči koja je izbila povređene su i pristalice opozicije i obezbeđenja koje je pokušalo da ih spreči u toj nameri.

Uzvikujući “Sramota”, zbog održavanja skupštinske sednice, mladi opozicionari su pokušali da blokiraju automobil Bakradzea posle završetka sednice skupštine, sazvane prvi put posle dva meseca, javila je agencija RIA Novosti.

Za incident opozicija i vlast izrekli su međusobne optužbe.

Opozicione partije već više od dva meseca organizuju u Tbilisiju proteste sa zahtevom za smenu predsednika Mihaila Sakašvilija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: