Grad napravio veliku štetu

Olujni vetar i gradonosni oblaci koji su kasno sinoć zahvatili teritorije opština Krupanj, Osečina i Valjevo, načinili su veliku štetu u dvadesetak sela.

Izvor: B92

Subota, 06.06.2009.

13:00

Default images

Grad veličine oraha i kokošijeg jajeta uništio je voće na oko 1.000 hektara, posebno maline, šljive, pšenična i kukuruzna polja, kao i krovove na mnogim stambenim i privrednim objektima.

"Oblak koji je bio širine 16 kilometara došao je iz pravca Republike Srpske preko Drine. Mi smo sa 40 protivgradnih stanica ispalili oko 200 raketa, ali to nije bilo dovoljno, jer je gradonosni oblak bio veoma jak", izjavio je danas Miodrag Stojanović, rukovodilac protivgradnog centra "Blizonjski vis" kod Valjeva.

Više od 30 protivgradnih stanica ostalo je nakon dejstva bez raketa, pa su još tokom prošle noći, a i danas, preduzete mere da bar svaka od njih dobije po nekoliko raketa.

Procena štete je u toku u Mojkoviću i Cerovi (Krupanj), Lopacunju i Ostružnju (Osečina), Sandalju, Bogatiću, Vragošanici, Stalama, Leskovicama, Kunicama, Balinoviću (Valjevo) i drugim selima koje je zahvatilo nevreme.

U mnogim selima ni posle 12 sati od nevremena led se još nije otopio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: