Rakovičkoj grupi 50 godina zatvora

Petorica pripadnika kriminalne "rakovičke grupe" osuđena su u Okružnom sudu u Beogradu za više krivičnih dela na ukupno 50 godina i devet meseci zatvora.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2009.

17:22

Default images

Oni su, između ostalog, osuđeni zbog ubistva Miroslava Sekulića, razbojništva i trgovine drogom. Ovo je druga presuda Okružnog suda u tom postupku, pošto je prvu ukinuo Vrhovni sud Srbije i naložio novo suđenje.

Prvooptuženi Nebojša Stojković zvani Stojke osuđen je na ukupno šest godina zatvora zbog nedozvoljene trgovine drogom, držanja oružja i iznude, ali je oslobođen optužbi da je učestvovao u ubistvu Sekulića i Veselina Božovića.

Zbog ubistva Sekulića 20. novembra 2001. na Novom obrenovačkom putu, i zbog nelegalnog držanja oružja i razbojništva, na 30 godina zatvora osuđen je Dragan Savović.

Nenad Perić je zbog nelegalnog držanja droge osuđen na pet meseci zatvora, uz meru obaveznog lečenja narkomana na slobodi, koja ne može trajati duže od tri godine.

Goran Pavlović je zbog nelegalnog držanja oružja, razbojništva, trgovine drogom i teške krađe osuđen na ukupno devet godina i četiri meseca zatvora.

Pet godina robije dobio je Predrag Vujisić zbog trgovine drogom i nedozvoljenog držanja oružja.

Pored Strojkovića, optužbe za ubistvo Božovića 5. septembra 2002. u Trgovačkoj ulici, oslobođeni su Savović i Perić.

Sud je produžio pritvor Savoviću i Pavloviću, dok će se ostali braniti sa slobode do pravosnažnosti presude.

Policija je pri hapšenju optuženih 29. marta 2003. godine, tokom akcije "Sablja", u stanu u kojem su uhapšeni i u garaži koju su koristili našla desetak pištolja i automatskih pušaka, 450 grama eksplozivaTNT, 1,6 kilograma heroina i 174 grama kokaina.

Prvom presudom grupa je, uz Sinišu Plavšića, osuđenog na pet godina zatvora, bila osuđena na ukupno 62 godine i 10 meseci zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: