Iran: Prva žena masovni ubica

Prva žena masovni ubica u Iranu, poznata samo po imenu Mahin, priznala je da je ubila šest žena, potvrdio je tužilac u Kazvinu, na severu Irana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2009.

01:42

Default images

Mahin, koja je uhapšena prošle sedmice, rekla je da je ideje za te zločine dobila čitajući krimi-romane britanske književnice Agate Kristi, saopštila je iranska policija.

Mahin, optužena za najmanje šest ubistava, tokom ranijeg ispitivanja u policiji navela je da je "pomno pratila zaplete u romanima slavne književnice kako bi izvršila 'savršene' zločine".

Njene žrtve pretežno su bile starije žene kojima bi ponudila da ih preveze automobilom pre nego što bi im dala piće sa jakim sedativom i zatim ih zadavila i pokrala njihov nakit, preneo je Bi-Bi-Si.

Mahin je rekla da je izvršila ubistva kako bi otplatila velike dugove, mada se u ranijim izveštajima navodi da ju je na to naterala mržnja prema majci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: