Još jedno skladište gasa?

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović najavljuje izgradnju gasnih elektrana u Srbiji, kao i još jednog skladišta gasa, pored onog u Banatskom Dvoru.

Izvor: B92

Utorak, 19.05.2009.

00:51

Default images

"Tender za novosadsku elektranu je već raspisan", izjavio Bajatović. Pored izgradnje gasnih elektrana, Bajatović je najavio dalje investicije u skladište gasa u Banatskom Dvoru, kao i mogućnost izgradnje još jednog skladišta gasa u Srbiji, koje bi imalo i veći kapacitet.

Bajatović je najavio i da će 300 miliona metara kubnih gasa biti raspoloživo za proizvodnju u skladištu gasa Banatski Dvor.

“Šezdeset dana po pet miliona kubnih će sigurno biti moguće, praktično od novembra meseca,” kazao je Bajatović.

“Ono što su nove kombinatorike za količine koje se mogu uskladištiti, gasa, bez jastučnog gasa, to je prva faza projekta, to jest da može da se uskladišti negde oko 470 miliona metara kubnih, ali ni mi, ni Rusi kao naši potencijalni partneri, nismo zadovoljni tim”, kazao je direktor “Srbijagasa”.

On je istakao da “ukoliko bi se ubacilo između 200 i 300 metara kubnih jastučnog gasa, kapacitet skladišta bi bio oko milijardu metara kubnih i to bi bilo apsolutno regionalno skladište.

Bajatović je najavio “da će biti razgovora o još jednom skladištu, koje bi trebalo već iduće godine da krene u realizaciju i koje bi imalo čak i veći kapacitet”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: