Tender za licence fiksne telefonije

Raspisan je tender za licence za dva operatera fiksne bežične telefonije i blagog interneta, saopštio je predsednik Upravnog odbora RATEL-a Jovan Radunović.

Izvor: B92

Petak, 24.04.2009.

18:17

Default images

Dokumentaciju je otkupilo osam firmi, dve strane i šest domaćih: “Digi sat”, “Vip mobajl”, “Telekom Srbija”, “Media vorks”, “Srpske kablovske mreže SBB”, “KDS-NS”, američka kompanija “ABA net” i estonska “Net tel fon”. Devetnaestog maja znaće se koje kompanije će dobiti licence.

"Izdavanje ove dve licence je vrlo važno, jer u ovom trenutku, na neki način, po prvi put uvodimo novog igrača na polju fiksne javne govorne usluge i očekujem da ovo neće posebno oboriti cene, ali će sprečiti dalji rast monopola i rast cena monopolista", rekao je Radunović.

Inače, danas je predstavljeno i RATEL-ovo terensko vozilo za kontrolu spektra.

Ovo vozilo, osim uređaja za merenje analogne televizije i radija, može da obezbedi RATEL-u bolji uvid u rad mobilnih operatera i u to koliko korisnicima obezbeđuju kvalitetne plaćene usluge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: