U maju vežbe NATO-a u Gruziji

NATO je saopštio da će sledećeg meseca u Gruziji održati vojne vežbe.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.04.2009.

01:07

Default images

Najavljeno je da će u vojnim vežbama učestvovati 1.300 vojnika iz 19 zemalja. Ta najava došla je u vreme nastojanja da se poboljšaju odnosi NATO-a i Rusije, koji su narušeni zbog intervencije Moskve u Gruziji, prošlog avgusta.

Vežbe NATO-a održaće se od 6. maja do 1. juna, a pripreme su počele početkom prošle godine, još pre rata u Gruziji. Biće održane 20 kilometara istočno od glavnog grada Tbilisija i imaju za cilj poboljšanje koordinacije između članica NATO-a i partnerskih zemalja, saopštila je Alijansa.

Rusija, koja je u avgustu prošle godine izvršila invaziju na Gruziju i koja tu bivšu sovjetsku republiku i dalje smatra zonom svog uticaja, još nije reagovala na tu najavu NATO-a.

Vežbe u Gruziji pokazaće solidarnost NATO-a sa tom zemljom, kojoj je prošle godine obećano da će u određenom roku postati članica Alijanse, što je naišlo na oštru osudu Moskve, ocenjuje Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: