Obraz na Salonu knjiga

Nekoliko nevladinih organizacija protestovalo je što je na Salonu knjiga u Novom Sadu učestvovala klerofašistička organizacija Obraz na štandu "Narodnog dela".

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2009.

13:22

Default images

Pripadnici Obraza pojavili su se na štandu izdavača "Narodno delo". Te organizacije upozoravaju da su među naslovima koje je promovisao Obraz bili i "AIDS - pederska brigada" i "Ajnštajn i Frojd, dva lažna jevrejska velikana", kao i da je prodavana knjiga haškog optuženika Radovana Karadžića.

"Učešćem na novosadskom Salonu knjiga afirmisana je ova organizacija i njihova izdanja koja šire versku, nacionalnu i svaku drugu mržnju protivnu Ustavu Srbije", navodi se u otvorenom pismu nevladinih organizacija gradonačelniku Novog Sada Igoru Pavličiću i članovima Gradskog veća.

"Apelujemo na vas da svim sredstvima koja su u vašoj moći i nadležnosti utičete na organizatore Salona knjiga da se ovakve pojave potpuno eliminišu", navodi se u pismu.

U pismu se podseća da je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava pred nadležnim tužilaštvom pokrenulo postupak za zabranu rada Obraza.

Organizacije koje su reagovale jesu Grupa za afirmaciju različitosti Tabu, Vojvođanska mirovna grupa, Inicijativa mladih za ljudska prava, Grupa Paad, Lambda, Gej-strejt alijansa i Labris.

Podsetimo, nedavno je i iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava najavljeno da će podneti zahtev za brisanje iz registra organizacije Otačastveni pokret Obraz "jer načela za koje se zalažu nisu u skladu s Ustavom Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: