Razvijene zemlje protiv imigranata

Većina stanovnika evropskih država i SAD smatra da bi nezaposleni imigranti trebalo da budu zamoljeni da odu, pokazalo je istraživanje objavljeno u V. Britaniji

Izvor: Beta

Utorak, 17.03.2009.

01:09

Default images

Istraživanje FT/Haris objavljeno u Fajnenšal tajmsu pokazalo je da bi više od tri četvrtine Italijana i Britanaca, kao i većina Francuza, Nemaca, Španaca i Amerikanaca, podržalo ukoliko bi vlade tih država zatražile od imigranata da odu.

Takvi rezultati tumače se porastom broja nezaposlenih u tim državama, zbog čega bi pitanje imigranata moglo da postane političko i da doprinese jačanju radikalne desnice u razvijenim državama.

Stopa nezaposlenosti u Španiji je 14 odsto, u Francuskoj i Nemačkoj više od sedam odsto. Nezaposlenost u Velikoj Britaniji je takođe najviša za poslednjih deset godina, zbog čega su britanski radnici nedavno protestovali zbog upošljavanja stranaca.

Britanski ministar za imigracije Fil Vulas izjavio je da rezultati istraživanja nisu iznenađujući, ali da su zabrinjavajući. Zbog toga je najavio da će vlada preduzeti mere kako bi uverili stanovništvo da situaciju sa imigrantima drži pod kontrolom.

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 6.538 ispitanika u periodu od 25. februara do 3. marta. Istraživanje je sprovedeno u Francuskoj, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Španiji i SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: