Skupština: Poslanička pitanja

Na predlog poslanika vladajuće većine, premijer i pojedini ministri u četvrtak će tri sata odgovarati na poslanička pitanja.

Izvor: B92

Utorak, 24.02.2009.

17:49

Default images

Opozicija nije zadovoljna ponuđenim rešenjem i traži sednicu na kojoj će se raspravljati o merama Vlade u sprečavanju efekata ekonomske krize. Pojedine opozicione partije već najavljuju da u danu za postavljanje pitanja Vladi neće učestvovati.

Odmah na početku primene izmenjenog poslovnika o radu skupštine - problem. Vlast i opozicija ne gledaju isto na dužnost Vlade da građane upozna s merama protiv ekonomske krize.

"Ne mislim da će biti samo poslanika parlamentarne većine, ali to će biti jedna sednica gde će se prosto znati red, biće konkretno pitanja i odgovora", kaže predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović.

Opozicija kritikuje vlast i traži sednicu na kojoj će se raspravljati o Vladinim merama. DSS je napustio konsultacije nezadovoljan ponuđenim rešenjem.

"Forme poslaničkih pitanja uopšte ne daju mogućnost predstavnicima Vlade da izađu i da izlože te mere nego zahteva da neki poslanik u tri minuta dođe i postavi pitanja, a onda predstvavnik Vlade ima tri min da na to odgovori", kaže Rade Obradović, zamenik šefa poslanika DSS-a.

"E pa sad, ako je situacija u Srbiji takva da o ekonomskim merama Vlade treba da odgovor traje tri minuta, onda to sigurno nije ozbiljna rasprava koju očekuju poslanici i građani Srbije", kaže on.

Srpska napredna stranka neće prisustvovati tom Danu za postavljanje pitanja Vladi, DSS će naknadno odlučiti da li dolazi, kao i radikali. Od opozicije samo je LDP najavio dolazak u Skupštinu u četvrtak popodne.

Poslanička pitanja traju po tri minuta, isto toliko i odgovori. Nadležni najavljuju dolazak premijera Cvetkovića i pojedinih ministara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: