Niš: Protest taksista

Nekoliko stotina niških taksista organizovalo je protestnu vožnju gradom tražeći da inspekcijske službe spreče "nelojalnu konkurenciju" novih taksi udruženja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.02.2009.

13:58

Default images

Taksisti, koji su u koloni prošli ulicama Niša, traže da se zabrani rad taksistima koji nemaju gradske oznake. Prema odluci Skupštine grada, podeljeno je oko 570 gradskih tablica sa grbom grada i brojem, a kako objašnjava jedan od taksista, u gradu ima oko 1000 vozila, što znači da je ostalo oko 400 "ilegalaca".

"Po odluci Skupštine, u gradu ima 11 udruženja sa 568 legalnih vozila, a na ulicama se nalazi oko 1.000 taksi automobila, tako da mi koji plaćamo sve poreze i doprinose ne možemo normalno da radimo", rekao je novinarima taksista Bojan Mijalković.

Mijalković je rekao da "po tim normama svaki putnik po broju odmah može da zna ko ga je vozio i može da reklamira vožnju".

Taksisti su najavili da će protestovati svakodnevno do ispunjenja zahteva, a narednog ponedeljka, 23. februara, mogli bi da zajedno sa porodicama blokiraju grad.

U niškoj Upravi za saobraćaj novinarima kažu da je protest neopravdan jer po Ustavu Srbije svako ima pravo na rad, kao i da je Ustavni sud u Beogradu, Novom Sadu i Kraljevu poništio odluke lokalnih skupština kojim se ograničava pravo na rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: