Izrada skulpture od kopejki

Jedan numizmatičar iz Rusije, obožavalac kopejki, sakupio je pet miliona tih novčića koje sada namerava da upotrebi za izradu džinovske skulpture.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.02.2009.

00:30

Default images

Juri Babin iz Novosibirska, otkrio je strast prema novčićima dok je boravio u SAD. Tamo je na ulici često nailazio na cente koje je počeo da sakuplja. Kada se vratio u Rusiju, nastavio je sa sakupljanjem novčića, ovog puta kopejki. Danas ima pozamašnu zbirku od pet miliona kopejki kojih ima svuda po njegovom stanu.

Uprkos svetske finansijske krize, on odbija da iskoristi sakupljen novac čija ukupna vrednost dostiže oko 1.200 evra. Umesto toga odlučio je da podigne spomenik u čast ruske kopejke koji će imati prečnik od deset metara.

Spomenik će imati oblik kopejke postavljene na pijedestal i biće ukrašen ruskim i sovjetskim grbovima. Za izradu tog dela biće potrebno oko pet godina, prenele su agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: