Pomoć naselju ispod Gazele

Grad Beograd i Sekretarijat za socijalnu zaštitu obezbedili su 11 stambenih kontejnera za porodice kojima su izgorele kartonske kuće ispod mosta Gazela.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 05.02.2009.

17:44

Default images

Stambeni kontejneri će biti postavljeni do večeras, saopšteno je iz Gradske uprave. U požaru, koji je izbio u utorak, izgorelo je 11 kartonskih kuća. Kako se navodi, za te porodice grad je obezbedio 11 stambenih kontejnera, koje je dobio od humanitarne organizacije "Karitas" i prilagodio stanovanju.

Navodi se da su ekipe Javno-komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" juče uklonile oko 200 tona smeća i otpadnog materijala kako bi kontejneri bili postavljeni, a ekipe preduzeća "Beograd-put" teren su posule tucanikom.

M. Krkobabić o akcionom planu

Zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić, gostujući u Poligrafu, kazao je da akcioni plan po kome će se raseliti građani ispod Gazele podrazumeva njihov adekvatan smeštaj, socijalizaciju, omogućavanje zaposlenja, zdravstvenu zaštitu...

Krkobabić je rekao da se "neće grupisati siromaštvo" i da će se 114 porodica smestiti u različitim delovima grada, a ne na jednom mestu, da će biti pod budnim okom socijalnih radnika, neće moći da napuštaju stanove i sele se ili ih izdaju, a deca će morati da idu u u školu.

"Onog momenta ukoliko se ne budu držali tih odredbi, onda su prekršili dogovor", naveo je zamenik gradonačelnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: