Lihtova predsednica Saveta MSP-a

Predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht izabrana za predsednicu spoljnopolitičkog Saveta Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 10.01.2009.

00:00

Default images

Ona je na konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova rekla da je najznačajniji strateški prioritet Srbije u 2009. godini ubrzavanje evropskih integracija.

"Savet je na sednici ocenio da je u prošloj godini postignuto nekoliko vrlo značajnih uspeha u definisanju onoga šta Srbije želi i kuda smera. Strateški priroritet Srbije je ubrzavanje evropskih integracija, a sve ostalo je u ogromnoj međuzavisnosti s tim", istakla je Lihtova.

Ministar Vuk Jeremić, koji je i osnovao savet pre dve godine, rekao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što je na mesto predsednice postavljena Sonja Liht.

Članovi Saveta su na sednici visoko ocenili vođenje spoljne politke tokom prošle godine, ali je Sonja Liht istakla da je neophodno voditi ozbiljnije razgovore.

“Uvek ima potrebe za ozbiljnim razgovorom, i što je zaključak današnjeg sastanka, da je neophodno kako u okviru tog tela tako i šire voditi mnogo ozbiljniju i produbljeniju debatu o spoljnoj politici ove zemlje. Kao mala zemlja, kao zemlja suočena sa velikim problemima, za nas je spoljna politika od ogromnog značaja”, kazala je Sonja Liht.

Kritika radikala

Srpska radikalna stranka kritikovala je postavljenje Sonje Liht za predsednicu Spoljnopolitičkog saveta Ministarstva spoljnih poslova i zatražila od predsednika Srbije da "prestane da podleže ucenama i služi kadrovskoj politici koja se kreira van granica Srbije".

"Srpska radikalna stranka ocenjuje skandaloznim postavljanje Sonje Liht za predsednika Spoljnopolitičkog saveta i smatra da je to tragičan dokaz slabosti vlasti da se odupre spoljnim pritiscima", navodi SRS u saopštenju i podseća da je Liht i predsednica Fonda za političku izuzetnost i bivša predsednica Soroševog Fonda za otvoreno društvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: