Borba protiv klimatskih promena

Poslanici u Evropskom parlamentu izglasali su povećanje izdvajanja iz budžeta EU za 2009. kako bi se obezbedila sredstva za borbu protiv klimatskih promena.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2008.

00:38

Default images

Evropski parlament je glasao da se troškovi budžeta EU povećaju na 124,5 milijardi evra, što je znatno više od 114,9 milijardi evra koliko su odobrile vlade 27 članica EU i od 116,7 milijardi evra koje je predložila Evropska komisija.

Najveće povećanje izdvajanja, oko dve milijarde evra, predloženo je za projekte za borbu protiv klimatskih promena, u kojoj EU želi da postane globalni lider.

Budžetom tradicionalno dominiraju poljoprivredne subvencije, pomoć siromašnijim regionima i programi za smanjenje nezaposlenosti i povećanje ekonomskog rasta.

Budžet će konačno biti usaglašen u pregovorima između parlamenta i vlada članica Evropske unije polovinom decembra.

Vlade članica EU žele skromniji budžet pošto moraju da zbog finansijske krize u svetu obezbede sredstva koja će osigurati ekonomski rast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: