Pretnje Sonji Biserko

Dvojica nepoznatih muškaraca sačekala su predsednicu Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonju Biserko ispred njenog stana i uputili joj pogrdne reči.

Izvor: B92

Nedelja, 05.10.2008.

14:25

Default images

Sonja Biserko je kazala da su obojica muškaraca bila obučena u crno i da su imali "oko 40 godina". "Jedan od njih stajao je ispred ulaza u zgradu, a drugi je sedeo pred vratima moga stana. Pozvala sam prijatelje, potom i policiju, a ta dvojica su pobegla kada su došli moji prijatelji", kazala je predsednica Helsinškog odbora.

Ona je navela da je na lice mesta izašla policija i napravila uviđaj.

Sonja Biserko je rekla da je Helsinški odbor pre četiri dana zatražio zaštitu od policije, ali je nije dobio.

Prošle sedmice grupa ekstremista, koja već nedeljama protestuje zbog hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića, ostavila je maketu kukastog krsta pred zgradom Helsinškog odbora u Beogradu i vređala aktiviste te nevladine organizacije.

Šef novosadske kancelarije Helsinškog odbora za ljudska prava Pavel Domonji rekao je da je u jednom listu, pored gomile uvreda na račun Sonje Biserko, objavljena i njena kućna adresa.

"Očigledno, ovo su posledice harange pojedinih 'patriotskih' medija i 'patriotskih veličina' protiv Sonje Biserko i Helsinškog odbora", ocenio je Domonji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: