SDU: Počast Dimitriju Tucoviću

Delegacija Socijaldemokratske unije položila je povodom Međunarodnog praznika rada cveće na spomenik Dimitriju Tucoviću na Trgu Slavija.

Izvor: Beta

Četvrtak, 01.05.2008.

13:34

Default images

Predsednik SDU Žarko Korać izjavio je danas da je predstavnicima te stranke žao, jer se država Srbija danas odriče 1. maja, iako je reč o državnom prazniku.

"U apsurdnoj ste situaciji da čitav niz evropskih zemalja ima 1. maj kao državni praznik. I naravno za 1. maj se podseća na radna prava i prava zaposlenih, a u Srbiji je to samo praznik bez ijednog jedinog obračanja građanima, ljudi koji vode ovu zemlju", kazao je Korać.

On je rekao da to pokazuje "stepen ideološke konfuzije" u Srbiji.

Korać je kazao da SDU simboličnim gestom polaganja cveća na spomenik Dimitriju Tucović želi da podseti Srbiju na jednu političku tradiciju "koje se ona odriče već 20 godina".

"Svi se prave da nije postojala ta politička tradicija borbe za radnička prava i ljudska i univerzalna prava", kazao je on i naveo da je tu tradiciju devedesetih godina prošlog veka zloupotrebio režim Slobodana Miloševića.

Korać je naveo da "bez radničke, leve, socijalne Srbije, Srbija neće moći da funkcioniše kao normalna država".

Potpredsednica SDU Vera Marković je istakla da je u Srbiji situacija u vezi sa radnim pravima, a pre svega žena, loša.

"Pridruživanje Srbije EU imaće za nas i taj značaj da ćemo moći da se povežemo sa drugim zastupnicima ideja socijalne pravde i da ćemo moći da se izborimo za veća radnička prava u Srbiji, pre svega žena", kazala je ona.

Nakon polaganja cveća na spomenik na Trgu Slavija delegacija predvođena predsednikom stranke prošetala je ulicom Kralja Milana do Knez Mihailove ulice.

Na štandu SDU, predstavnici te stranke delili su propagandni materijal i razgovarali sa građanima o pravima zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: