"Znanje je osnova prosperiteta"

Profesorka Beogradskog univerziteta Srbijanka Turajlić rekla je da su obrazovanje i znanje osnova ekonomskog prosperiteta Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.04.2008.

07:22

Default images

Ona je dodala da je "globalno društvo zasnovano na znanju". "Pristojno društvo, u kojem ja želim da živim, između ostalog, podrazumeva stabilne i efikasne institucije, jasan sistem vrednosti, odgovornost, odsustvo korupcije, visok stepen tolerancije, efikasnu socijalnu zaštitu", rekla je Turajlićeva juče u Nišu.

Na javnoj debati o obrazovanju, u okviru projekta "Srbija u EU - šta od toga imam ja, šta od toga ima moj grad Niš?", Turajlićeva je kazala da je "pristojno društvo" ekonomski prosperitetno.

"Današnje društvo je zasnovano na znanju. Zemlje EU odlučile su da uložu sve veća sredstva u znanje", rekla je ona.

Javna debata o obrazovanju prva je u nizu od šest javnih debata koje će Ei Niš i koalicija nekoliko nevladinih organizacija organizovati u narednih pet nedelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: