Đilas obećao vozove

Dragan Đilas obećao je da će u narednih godinu i po dana biti obezbeđena nabavka 20 kompozicija vozova za podzemnu železnicu u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.04.2008.

14:09

Default images

Najavljujući saradnju sa Železnicama Srbije, kandidat za gradonačelnika Demokratske stranke Dragan Đilas je rekao da će sredstva biti obezbeđena iz gradskog budžeta. Đilas je tokom obilaska opštine Rakovica rekao da za izgradnju prve linije metroa od vrha Bulevara kralja Aleksandra do Zemuna treba oko četiri godine.

"Ljudima iz udaljenijih delova grada mnogo bi značilo da imaju jaku vezu sa centrom i da taj voz ide na 40 minuta", rekao je on i obećao da će ti problemi građana biti rešeni.

Đilas je obišao radove na tunelu Straževica, na obilaznici oko Beograda i devet stanova za socijalno ugrožene osobe u ovoj opštini.

Plan Dragana Đilasa da u opštinu Rakovica ode Beovozom od stanice Vukov spomenik, brzo se izjalovio - voz kojim je nameravao da putuje, bio je otkazan.

"Ovo je dokaz da ne može da posluži građanima. Garantujem da ćemo u narednih godinu i po dana kupiti 20 kompozicija, kako bi mogli da koriste građanima", najavio je Đilas.

Dolazak ministra na gradilište tunela Straževica mnogi građani koji žive u blizini iskoristili su kako bi mu predstavili probleme koje imaju zbog klizišta i sa eksproprijacijom zemljišta.

Đilas je obišao i devet stanova za socijalno ugrožene, koje je opština Rakovica obezbedila na njegovu inicijativu, dok je bio direktor Narodne kancelarije.

Na pitanje novinara da prokomentariše prvostepenu odluku suda u korist Beograda o uknjižbi zemljišta čiji je korisnik ranije bila Luka Beograd, Đilas je rekao da je to veoma značajno za grad.

Podsetimo, pravo grada na korišćenje tog zemljišta pokušala je da ospori Luka Beograd, nakon što je 2005. godine postala vlasništvo Miroslava Miškovića i Milana Beka.

Mladi DS i G17 podsetili na "Zonu sumraka"

Omladina Demokratske stranke i G17 plus organizovali su na Trgu Republike u Beogradu performans "Zona sumraka", kojim su građane podsetili na težak socijalni položaj devedesetih godina i pokazali kako u praksi izgleda izolacija.

Ko se oko podneva našao na Trgu Republike, verovatno je pomislio da se vratio u vreme pre 15 godina.

Takozvani "dizelaši", improvizovane tezge, prodavci benzina i prazni rafovi, mogli su se videti na centralnom gradskom trgu.

Omladinci DS-a i G17 na taj način podsetili su građane kako se u Srbiji živelo devedesetih godina, kada su se osnovne životne namirnice kupovale na ulici.

Prazni rafovi i cene s više nula, benzin u flašama, bili su detalji za scenografiju.

Uz zvuke tadašnjih turbo zvezda, "dizelaši" su u performansu pretili plastičnim pištoljem, razmenjivali devize i kupovali benzin od uličnih prodavaca.

"Mnogi prolaznici koji su danas prošli ovuda su nam rekli da su se, na prvi trenutak, kada su videli akciju, nasmejali, ali onda su se setili kako je to stvarno izgledalo devedesetih godina, i to im nimalo nije bilo simpatično, u njima je to proizvelo neke negativne emocije", rekao je Milan Vučković, iz omladine DS-a.

"Mi znamo da cenu politike samoizolacije neće platiti DSS i SRS, već građani Srbije i, zbog toga, kažemo da je dosta više sa tom našminkanom demagogijom i tom gubitničkom politikom. Zato moramo 11. maja svi na izbore, gde ćemo glasati za evropsku Srbiju i normalan život", rekao je Miljan Ranđelović, iz omladine G17 plus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: