Petak, 21.03.2008.

06:52

Đilas: Prva linija metroa do 2012.

Kandidat za gradonačelnika koalicije "Za evropski Beograd" Dragan Đilas izneo je u Poligrafu osnovne tačke svog programa.

Izvor: B92

Default images

Gostujući u emisiji Poligraf B92, ministar bez portfelja zadužen za Nacionalni investicioni plan i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas najavio je da će glavna tema kampanje koalicije okupljene oko Demokratske stranke i Borisa Tadića biti bolji život građana i veći standard, a ne Kosovo.

"Odbrana Kosova nije politička borba, već diplomatska i ekonomska i podrazumeva borbu za ljude koji žive na Kosovu", smatra Đilas.

"Lako se busati u grudi, pričati, obećavati, pozivati ljude, a onda zaboravite sve to i raspustite Vladu zato što ste preglasani na jednoj sednici. Zbog toga ne usvojite rebalans budžeta i ostanete bez para za sve te aktivnosti. Sada moramo da se dovijamo kako bi tim ljudima na Kosovu pomogli", rekao je Đilas.

Đilas kaže da bi najlogičnije bilo da sedište Ministarstva za Kosovo i Metohiju bude u pokrajini, a da ministar Slobodan Samardžić dolazi u Beograd da bi Vladu informisao o tome šta se dešava na terenu. "Voleo bih da vidim lidere kosovskih Srba sa severa kako obilaze enklave unutar Kosova, a ne samo da se oglašavaju iz Severne Mitrovice gde je bilo najbezbednije", kaže on.

Kandidat DS i G17 plus za gradonačelnika Beograda kaže da će buduća vlast napraviti most koji je neophodan Beogradu, rekonstruisaće Gazelu, premestiti železničku stanicu, završiti obilaznicu.

"Beograd će se dalje razvijati na Krnjaču, Ovču, Borču, Rakovicu. Beograd već ima Beovoz koji je kao metro, a mi ćemo završiti prvu liniju metroa za četiri godine, koji će ići iz Centra na Novi Beograd", rekao je Đilas.

Đilas, međutim, kaže da Beograd neće postati metropola sve dok 40 odsto građana nema kanalizaciju i dok gaze blato da bi dopli do svojih kuća i obećao da će upravo takvi problemi biti prioritet beogradskih vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Podeli: