Danas glasanje u četiri zemlje

Birači upisani u evidencije u Velikoj Britaniji, Kanadi, Portugaliji i SAD glasaju danas na izborima za predsednika Srbije.

Izvor: B92

Subota, 19.01.2008.

11:33

Default images

Izbori za predsednika Srbije održavaju se sutra, ali je Republička izborna komisija odlučila da se u te četiri zemlje glasa dan ranije, od sedam do 20 sati. U ostalim zemljama se će glasati 20. januara.

Pravo glasa na predsedničkim izbora ima 37.053 birača u inostranstvu.

Glasanje u inostranstvu omogućeno je na 65 biračkih mesta u 36 zemalja, a najveći broj biračkih mesta biće otvoren u Crnoj Gori (7), u Nemačkoj (6), SAD i Italiji (4).

Glasački listići su odštampani u 28 varijanti, čija je sadržina biti, a razlikuju se u jeziku i pismu. Ti listići sa više jezičkih varijanti su većeg formata od ostalih glasačkih listića.

Glasački listić je formata A4, bele boje, a kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije biće u boji tamne kajsije.

Na listi za predsedničke izbore 20. januara je devet kandidata čiji je redosled 3. januara utvrđen žrebom.

Na listi su: Tomislav Nikolić (Srpska radikalna stranka), Jugoslav Dobričanin (Reformistička stranka), Boris Tadić (Demokratska stranka), Velimir Ilić (Nova Srbija), Ištvan Pastor (Mađarska koalicija), Marijan Rističević (Narodna seljačka stranka), Čedomir Jovanović (Liberalno demokratska partija), Milutin Mrkonjić (Socijalistička partija Srbije) i Milanka Karić (Pokret snaga Srbije).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: