"Srbija je na dobrom putu"

Predsednički kandidat DS-a Boris Tadić razgovarao je telefonom s građanima.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 11.01.2008.

19:04

Default images

U kol-centar izbornog štaba Demokratske stranke javljali su se birači koji su mu postavljali pitanja o evropskim integracijama, Kosovu, boljem životu, ali i oni koji brinu zbog, kako kažu, prljave kampanje koja se vodi protiv njega. Tadić je u sedištu DS-a odgovarao na pitanja penzionera, trudnica, podoficira, invalida i ostalih građana, koji su mu poželeli sreću na predstojećim izborima, ali su žalili i na svakodnevne životne probleme.

Njegova zajednička poruka biračima bila je da su ekonomski razvoj društva i nastavak približavanja Evropskoj uniji uslov za poboljšanje životnog standarda građana.

Pojedinci su izrazili simpatije prema Tadićevom izgledu i šarmu i iskoristili priliku da, sa predsednikom, iskritikuju političke protivnike koji, kako kažu, protiv njega vode prljavu kampanju.

Tadić je građanima objasnio da je vraćanje u devedesete vraćanje u katastrofu, ali da je ubeđen da je Srbija na dobrom putu, da ćemo napredovati, živeti bolje i da ćemo imati snažan i stabilan razvoj.

"Samo sa mnogo saveznika možemo sačuvati Kosovo, a povezivanje samo sa jednim partnerom je vitalno opasno za našu zemlju", kazao je Tadić.

Đelić: Izbori su, praktično, referendum

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić pozvao je u Valjevu mlade da izađu na predsedničke izbore 20. januara, ocenjujući da izbori predstavljaju neku vrstu referenduma o tipu zemlje u kakvoj će živeti.

"Iako je mnogima izbora i previše, mladi moraju da shvate značaj ovih predsedničkih izbora, jer ako ne glasaju 20. januara o tipu zemlje u kojoj žele da žive, i daju svoj glas Borisu Tadiću, oni će glasati za Tomislava Nikolića", rekao je Đelić u razgovoru sa studentima i srednjoškolcima iz Valjeva.

Unija Roma se distancira od Ackovića

Unija Roma Srbije poručila je članovima i simpatizerima da se odlučno distanciraju od "lažnih predstavnika romske zajednice" i da na predsedničkim izborima glasaju za Borisa Tadica "koji se potvrdio čovečnošću, što je i temeljno opredeljenje unije Roma".

Ta stranka optužila je radikale da je pokušali da razori Uniju, a kao dokaz naveli su da su čelni ljudi Unije Roma, predvođeni Dragoljubom Ackovićem, bili "desna ruka" radikala u toj romskoj partiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: