Niš: Još 26 obolelih od žutice

U Nišu registrovano još 26 obolelih od žutice, ukupan broj dostigao 549.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 15.11.2007.

11:00

Default images

Direktor Infektivne klinike u Nišu Žarko Ranković kaže da je u poslednja 24 časa u ambulanti te klinike primljeno 26 osoba iz Niša i okolnih opština s kliničkom slikom akutnog virusnog hepatitisa A i da je jedan pacijent zadržan na lečenju.

Na Klinici leži 36 pacijenata obolelih od zarazne žutice A, naveo je Ranković i napomenuo da Klinika raspolaže dovoljnom količinom reagenasa za dijagnostikovanje te bolesti.

Od 26. oktobra registrovano je 549 osoba s hepatitisom tipa A. Sanitarne i zdravstvene službe preduzimaju opsežne mere za suzbijanje epidemije.

Valjevo: Đacima žutica izgovor za pismene

U Valjevu nema epidemije žutice, a od početka 2007. godine u šest opština Kolubarskog regiona registrovano je deset slučajeva hepatitisa A, rekla je danas novinarima načelnica Infektivnog odeljenja bolnice u tom gradu Snežana Arsenijević.

Na Infektivnom odeljenju zbrinuta su dva učenika Tehničke škole, kod kojih je laboratorisjki potvrđen hepatitis A, kao i jedna odrasla osoba iz Uba.

Doktorka Arsenijević demantovala je "čaršijske priče o tome kako je navodno desetina valjevskih srednjoškolaca dobila žuticu", a saznanja agencije Beta ukazuju na to da je najverovatnije u pitanju obična đačka dosetka.

Pojedini učenici su "sami dijagnostifikovali žuticu" kako bi izbegli odlazak u školu i "pismene zadatke kod nezgodnih profesora".

Ta ideja iz Tehničke škole dopala se, izgleda, i gimnazijalcima, koji su takodje "počeli da poboljevaju", pa je u školskim toaletima, zbog glasina i panike, za tili čas nestalo tečnog sapuna za pranje ruku

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: