"Mladi najveći prioritet"

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković kaže da su mladi prioritet i najvažniji resurs Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2007.

12:41

Default images

Ministarka sporta Snežana Samardžić-Marković izjavila je da će nacrt Nacionalne strategije za mlade biti završen do 15. decembra. Ministarka je pozvala mlade da učestvuju u radu na okruglim stolovima u svojim opštinama i utiču na izradu strategije koju treba ostvariti.

Jedini način da ostvarimo viziju, a to je Srbija iz koje neće odlaziti mladi, iz koje neće odlaziti perspektiva, iz koje neće odlaziti budućnost, je aktivno učešće mladih u stvaranju politike namenjene njima i razvoj svesti u našoj zemlji da su mladi ljudi prioritet, najvažniji resurs koji imamo", kaže ona.

Državna sekretarka Vesna Piperski-Tucakov predstavila je sajt www.zamislizivot.org, koji će pratiti kampanju izrade nacrta Nacionalne strategije za mlade.

Na ovoj internet-adresi mladi će moći da dobiju sve potrebne informacije, navela je ona, i da se obaveste gde se i u kojim opštinama održavaju okrugli stolovi posvećeni izradi strategije.

"Deca se sve manje kreću"

Deca sve više slobodnog vremena provode ispred kompjutera i televizora i sve se manje kreću, što loše utiče na njihov psihofizički razvoj.

Ljiljana Sivački, profesorka fizičkog vaspitanja, kaže da oni više sede nego što se bave fizičkim aktivnostima. "Koliko god možemo, mi u školama propagiramo sport i kretanje kao veoma važan vid zdravstvenog vaspitanja, tako da su oni preko nas upućeni u to. Koliko će roditelji da podrže to se vidi posle i na času fizičkog jer neka deca dolaze sposobnije i tačno se vidi da roditelj utiče na svoje dete", kaže ona.

"Olimpijada u školskom" je takmičenje tokom kog će se osnovci iz Beograda uzrasta devet i deset godina takmičiti ko je bolji, između ostalog, u školici, klikerima, između dve vatre, fudbalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: