"Srbija da prizna Srpsku ako..."

Ivica Dačić kaže da Srbija treba da prizna nezavisnu Republiku Srpsku u slučaju jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

Izvor: B92

Nedelja, 11.11.2007.

14:03

Default images

"Ukoliko dođe do jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, a to znači mimo Saveta bezbednosti UN, Srbija treba jasno da kaže, da će u tom slučaju priznati nezavisnu Republiku Srpsku", izjavio je sinoć Dačić jagodinskoj televiziji Palma plus.

On je kazao da ne bi želeo da se njegova izjava "tumači kao remetilački faktor nekih dobrosusedskih odnosa na Balkanu".

SPS poštuje Dejtonski sporazum jer su taj sporazum "stvorili SPS i Slobodan Milošević", kazao je Dačić, dodajući međutim da u BiH "sada postoji proces unitarizacije BiH, odnosno pokušaj da se poništi ravnopravnost sva tri naroda i dva entiteta".

"U Srbiji imate suprotan proces, gde umesto unitarizacije, imamo pokušaj razbijanja Srbije. Međunarodna zajednica treba da se opredeli za koji se princip zalaže", kazao je predsednik SPS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: