RTS: Kombinovano praćenje suđenja

Kolegijum Radiotelevizije Srbije saopštio da će suđenje Vojislavu Šešelju pratiti kombinacijom direktnih prenosa i snimaka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.11.2007.

21:41

Default images

Kako se navodi u saopštenju Kolegijuma, način praćenja haških procesa lideru Srpske radikalne stranke biće uslovljen rokovima, radom Skupštine Srbije, tehničkim mogućnostima i toškovima koji na mesečnom nivou iznose oko 250.000 evra.

Takva odluka je doneta kao odgovor na inicijativu koju je podržalo više od 700.000 građana, ističe Kolegijum i ocenjuje da će kombinovanim načinom praćenja u potpunosti biti zadovoljeno interesovanje tog dela građana.

"Zbog očuvanja funkcija javnog servisa i zaštite dečijeg, školskog, naučnog, dokumentarnog, manjinskog i sportskog programa, Kolegijum isključuje mogućnost da se paralelno na oba programa prenose višečasovna zasedanja Skupštine Srbije i suđenja iz Haga", naglašava se u saopštenju.

Kolegijum javnog servisa je ocenio da su najave o mogućim demonstracijama članova SRS ispred RTS-a "oblik direktnih pretnji i pritisaka na autonomnost javnog servisa i bezbednost ljudi koji u njemu rade".

"Kolegijum i radnici RTS-a, kao u svim dosadašnjim prilikama suprotstaviće se svim pokušajima bilo koje stranke da se uz pomoć pritisaka, nasilja ili pretnji, utiče na uređivački koncept naše kuće", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: