Novinari za javne sednice UO RTS-a

Novinarska udruženja traže od javnih servisa Srbije i Vojvodine da im se omogući da prate sednice upravnih odbora tih kuća.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2007.

14:22

Default images

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštili su danas da su upravo građani Srbije i Vojvodine poslodavci svim zaposlenim u javnim servisima, uključujući, naravno, i rukovodstva ovih kuća i oni imaju pravo da znaju kako se troši njihovih 350 dinara mesečne pretplate.

Omogućavanje novinarima da prate sednice upravnih odbora javnih servisa je, prema navodima NUNS-a i NDNV, jedini način da se uklone senke sumnje koje su se nadvile nad poslovanjem ovih javnih medijskih kuća.

Među njima se pominju "mnogobrojne glasine u vezi sa navodnim nesavesnim rukovođenjem, nezakonitim zapošljavanjem, samovoljnim deljenjem kredita, sklapanjem štetnih ugovora sa pojedinim produkcijskim kućama i lošim poslovnim potezima".

NUNS i NDNV su pozvali medije, političke partije, nevladine organizacije, strukovna udruženja i sve građane Srbije i Vojvodine da podrže ovu inicijativu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: