Sreda, 26.09.2007.

15:52

Hapšenje za seksualno zlostavljanje

V.S. iz Bora preksinoć uhapšen pod sumnjom da je obljubio svoju sedmogodišnju ćerku večeras je izveden pred sudiju.

Izvor: B92, Beta

Default images

Boranina V.S. (39), osumnjičenog da je nad svojom sedmogodišnjom kćerkom izvršio krivično delo obljube, danas je saslušao istražni sudija Opštinskog sudu u Obrenovcu. Sudija treba da odredi da li će se osumnjičeni braniti sa slobode, rečeno je Beti u sudu. Predsednik suda Zoran Dragović kaže da je optuženog saslušala istražni sudija Slavica Nikolić, ali nije mogao da iznese detalje sa saslušanja.

Dragović je rekao da bi zbog objavljenih fotografija žrtve u nekim medijima moralo da reaguje tužilaštvo.

"Ovaj slučaj mora da se procesuira i sankcioniše, obzirom da je objavljena slika maloletnog lica", rekao je Dragović.

Policija u Obrenovcu reagovala je nakon prijave majke i radnika Centra za socijalni rad u tom gradu, gde devojčica živi sa majkom. Majka B.B se od osumnjičenog razvela 2001. Ona u ispovesti za B92 kaže da ne zna kada je njena ćerka počela da preživljava pakao incesta.

Kako kaže, nešto čudno u odnosu između oca i ćerke primetila je posle božićnog raspusta ove godine, kada je na devojčicinom telu uočila modrice.

Međutim, pre dve nedelje, posle ponovne posete oca, saznaje, kako kaže, zastrašujuću istinu. Majka kaže da joj je ćerka nespretno je objasnila šta joj otac radio, pokazajući na lutkama Barbiki i Kenu.

U obrenovačkom centru za socijalni rad, gde ju je majka odvela, o zlostavljanju su saznali iz dnevnika koji je devojčica vodila. Pored krivične prijave protiv oca, u Centru najavljuju da će na svaki način pokušati da zaštite dete.

"Ne mogu da tvrdim do koje mere je to zlostavljanje bilo, ali da postoje bludne radnje, koliko imamo saznanja, to može da se kaže", kaže Slavka Milovanović iz obrenovačkog Centra za socijalni rad.

"U ovom trenutku može da se zaštiti na taj način što bi se donele određene mere, odnosno predložile sudu određene mere zabrane pristupa oca detetu, kako kod kuće, tako i u školi i na svakom mestu", kaže ona.

Izveštaj ginekološkog pregleda devojčice, koji je po nalogu policije urađen u GAK-u u Beogradu, biće dostavljen opštinskom tužilaštvu.

Vladimir S. biće priveden nadležnom istražnom sudiji sa prijavom za krivično delo obljuba nad detetom za koje je zaprećena kazna zatvora od jedne do 10 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: