Uhapšeni šverceri cigareta

U Srbiji je jutros uhapšen vođa međunarodne organizovane kriminalne grupe koja se bavila švercom cigareta Anton Stanaj.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2007.

14:05

Default images

Takođe, uhapšeno je još pet osoba, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada Vlade Srbije. Cigarete su krijumčarene iz Kine, Hrvatske i Dubaija, a preko luka Bar u Crnoj Gori, Bari u Italiji i Rijeke u Hrvatskoj prebacivane su u Srbiju i Mađarsku i dalje prema Evropi, navodi ministar policije.

Kako B92 nezvanično saznaje, Anton Stanaj uhapšen je jutros na Beogradskom aerodromu dok je čekao let za Podgoricu. Stanaj je bio na proputovanju kroz Beograd, sa Kipra, gde mu je deo porodice.

Stanaj je, sem na Kipru i u Podgorici, često boravio i u Novom Sadu. Kako tvrde izvori u MUP-u Srbije, otac Antona Stanaja blizak je prijatelj sa Milom i Acom Djukanovićem, a poslednjih meseci je švercovanje cigareta proširio i na tržište Rumunije, zemlje koja je punopravna članica Evropske unije.

Odatle su cigarete odlazile na ilegalno tržište zapadne Evrope. Firma Rokšped komerc, je prema izvorima u policiji, najčešće švercovala cigarete marke Memfis, koje su proizvedene u fabrici duvana u Rovinju odakle su brodovima prebacivane u luku Bar.

"Cigarete su sigurno razduživane preko fri-šopova u Crnoj Gori gde su se knjižile kao ulaz, a potom su ilegalnim putem prebacivane preko Srbije i Mađarske, a deo i preko Hrvatske", kazao je o funkcionisanju ove grupe Dragan Jočić.

Operacija hapšenja Stanaja pod nazivom Memfis, kako kaže ministar policije trajala je mesecima i brižljivo je pripremana.

Pored Stanaja, uhapšeni su i Pajo Jurić, Stevan Stevanović, Erik Karadžon, Slaviša Jurišić i Srećko Miranović, kaže se u saopštenju MUP-a Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: