Gruhonjić dobio spor

Pripadnik Nacionalnog stroja Goran Davidović moraće da plati pola miliona dinara odštete novinaru Dinku Gruhonjiću zbog kleveta i uvreda.

Izvor: B92

Subota, 23.06.2007.

14:49

Default images

Davidović će morati da plati i sudske troškove od 66.000 dinara. Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine i novinar agencije Beta Dinko Gruhonjić rekao je za Radio 021 da presudu nije dobio, ali da je čuo da je dobio spor.

On navodi da je zadovoljan presudom i da se nada da je ovo primer ostalim novinarima da mogu da zaštite svoj integritet i sudskim putem, a ne da se uvek nalaze na stolici za optužene.

Gruhonjić je rekao da će novac donirati porodicama žrtava ratova na teritoriji SFRJ i Fondu za novinarsku solidarnost.

On je Davidovića tužio zbog teških uvreda koje mu je naneo u knjizi "Slučaj Nacionalni stroj", a u kojoj je sem vređanja na profesionalnoj osnovi, razmatrao i Gruhonjićevu nacionalnu pripadnost, dovodeći u pitanje i njegovo pravo ime.

Radio 021 podseća da je Davidović krajem 2006, kao pripadnik neofašističkog Nacionalnog stroja, osuđen zbog upada na antifašističku tribinu na novosadskom Filozofskom fakultetu na godinu dana zatvora zbog širenja nacionalne i verske mržnje.

On još nije upućen na izdržavanje zatvorske kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: