Ponedeljak, 28.05.2007.

20:27

Buš i Putin telefonom o Kosovu

Džordž Buš i Vladimir Putin u telefonskom razgovoru postigli dogovor da nastave razgovore o Kosovu, javlja Rojters.

Izvor: FoNet, Beta

Default images

Predsednici SAD i Rusije treba da se iduće nedelje susretnu na samitu G8 u Nemačkoj. "Predsednik Putin je inicirao poziv. Oni su razgovarali o značaju nastavka svog dijaloga o Kosovu i drugim pitanjima od uzajamnog interesa. Dva lidera kažu da jedva čekaju da se susretnu na samitu G8", izjavio je portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Gordon Džondrou.

Američko-ruski odnosi su zategnuti u poslednje vreme jer se Moskva protive američkom antiraketnom štitu u Evropi, za koji smatra da predstavlja pretnju Rusiji.

Čeku: Ne zavisi od nas

Kosovski premijer Agim Čeku je izjavio da pitanje statusa Kosova ne zavisi od kosovskih vlasti nego od međunarodnih faktora, kao i da će Kosovo proglasiti nezavisnost na dan kada bude usvojena nova rezolucija u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Čeku je, tokom poseta opštini Srbica, kazao da je uveren da će taj dan brzo doći, ističući da prijatelji i međunarodni saveznici Kosova neće dozvoliti odugovlačenje tog procesa.

Čeku nije govorio o mogućem datumu usvajanja nove rezolucije o Kosovu.

Kosovski premijer pozvao je političke lidere i stanovništvo Kosova da "sačuvaju političko jedinstvo, stabilnost, partnerstvo i poverenje dok čekaju usvajanje nove rezolucije o Kosovu".

Čeku je rekao da svi moraju biti oprezni kako bi svaka poruka sa Kosova Savetu bezbednosti bila pozitivna i ubrzala proces, prenose agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: