Nova laboratorija u Petnici

U Istraživačkoj stanici "Petnica" kod Valjeva danas počela da radi nova laboratorija za optiku i optoelektroniku.

Izvor: B92

Utorak, 08.05.2007.

12:20

Default images

Kako je saopšteno iz te ustanove za rad sa talentovanim đacima i studentima, nova oprema vredna je više od 50.000 evra, a novac je obezbedilo Ministarstvo nauke i zaštite životne sredine Srbije.

U saopštenju se navodi da nova oprema sadrži sedam lasera, visokokvalitetni optomehanički set i komplete najsavremenijih mernih uređaja, što će u velikoj meri podići kvalitet i mogućnosti naučnih kurseva i kampova u "Petnici" i približiti je nivou najboljih edukativnih ustanova u ovoj oblasti.

Prva laboratorija za optiku u Petnici nabavljena je pre 11 godina iz međunarodne donacije i "iznedrila je veliki broj sjajnih ideja i projekata učenika i studenata, koji su je koristili za obuku i istraživački rad".

Iz Istraživačke stanice u Petnici takođe je saopšteno da je u toku prolećni seminar iz hemije za srednjoškolce kao priprema za njihovo samostalno izvođenje naučno-istraživačkih projekata koji će biti realizovani u toku ovogodišnjih letnjih seminara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: