Rezervisti traže svoj novac

Više od 2.000 bivših rezervista VJ, koji su bili angažovani tokom NATO bombardovanja podnelo je tužbe protiv vojske i države.

Izvor: B92

Nedelja, 29.04.2007.

10:17

Default images

Oni zahtevaju da im se isplate zaostale ratne dnevnice. U međuvremenu više stotina predmeta je rešeno i dobili su u proseku po 500.000 dinara na ime zaostalog duga. Većina nekadašnjih rezervista iz Kuršumlije, ogorčeno je, jer kako kažu, ovo su pravo ostvarili samo odabrani među kojima su sudije Opštinskog suda iz Kuršumlije.

S druge strane, predsednik Opštinskog suda u Kuršumliji Radiša Jović  kaže da je odlučivanje po zahtevima nekadašnjih rezervista vojske stopirano jer se čeka stav Vrhovnog suda Srbije, koji treba da odluči da li dalje može da se sudi po ovim zahtevima.

Istovremeno, predsednik Opštinkog suda u Kuršumliji kaže da su sudije i radnici ovdašnjeg suda ipak naplatili dugovanja vojske i bez odluke VSS-a: "I ti sudije su bili isto mobilisani. Oni su podneli tužbu kao i svi ostali. U većini slučajeva predmeti su zakazivani po redu. Možda ima negde izuzetaka da je zakazao pre ako nije bio opterećen, ali sudija to ne bi smeo da radi i svako može da za to odgovara disciplinski".

Inače, u Opštinskom sudu je do sada zavedeno preko 2.000 zahteva nekadašnjih vojnih rezervista da država, tj. vojska, izmiri zaostali dug na ime dnevnica za vreme koje su proveli na Kosovu tokom NATO bombardovanja.

Nekadašnji vojni rezervisti iz Kuršumlije najavljuju da će organizovati masovne proteste ukoliko i oni ne ostvare pravo na dnevnice koje im duguje vojska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: