Ilić: B92 kao istražni organ

Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić optužio TV B92 da se u priči o "drumskoj mafiji" ponaša kao istražni organ.

Izvor: B92

Utorak, 13.03.2007.

18:56

Default images

On je rekao da bi, da je na mestu policije, protiv naše televizije podigao krivičnu prijavu. Inače, na zvaničnoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije, novinarki B92 je osoblje iz protokola Vlade isključilo mikrofon i tako je onemogućilo da ministru postavlja pitanja o aferama u kojima se pominju njegovi saradnici iz Nove Srbije.

Protokol: Ja se izvinjavam, ali s obzirom na značaj teme ove konerencije, nemojte da postavljate...

B92: Ali minstar je proteklih dvadeset minuta proveo odgovarajući na pitanja koja nisu u vezi sa temom.

Protokol: Da, to je presedan, ministar odgovara na jedno pitanje.

Ovako je novinarki B92 na zvaničnoj konferenciji u Vladi Srbije objašnjeno zbog čega ministru Velimiru Iliću ne može da postavi pitanja o slučaju "drumske mafije!, o kome je B92 emitovala nekoliko priča sa dokumentacijom koja ukazuje na velike zloupotrebe.

Dok joj je nasilno oduziman mnikrofon, uz obrazloženje da pitanja nisu na planirane teme, druge medijske kuće nisu imale problem sa cenzurom, pošto su mogle da postave pitanja i van teme konferencije.

"Dovde mu je došlo"

Na kraju konferencije, ministar se ipak odobrovoljio i odgovorio na samo jedno pitanje: Da li osuđuje postupak potpredsednika stranke Branka Jocića, koji je uvredio Rodoljuba Šabića, nazvavši ga korumpiranim idiotom.

"Nisam pogledao snimak, ali kada ga budem pogledao, komentarisaću", rekao je kratko Ilić.

Da ministar nije govorio istinu rekavši da snimak nije pogledao, dokazuje i snimak iz emisije TV Košava, na kojoj je Ilić gostovao prošle nedelje.

Novinar: Pa, jeste li vi videli onaj snimak, kako se on svađa sa novinarima?

Ilić: Pa, i njemu je dovde došlo. Umesto da čovek radi, tu je PDV, oni ga stalno nešto pitaju. Ne pravdam ga, on je trebao to dostojanstveno da im objasni.

Prijave i osmesi

Ministar Ilić je optužio B92 da ometa istragu u slučaju "drumske mafije" i da se u prilozima koje emituje postavlja kao istražni organ.

Ilić je dao i svoje sugestije o tome kako bi se on ponašao prema B92 da je na mestu ministra policije.

"Mlada damo, nemojte da se sekirate, istraga je u toku, nemojte da se ponašate kao istražni organ, nemojte da ste nervozni. Da sam ja na mestu policije, ja bih protiv vas podneo krivičnu prijavu. Vi ste šarmantni, nasmejte se...", rekao je Ilić novinarki B92.

Budući da je konferenicija prekinuta, B92 nije uspela da dobije sve odgovore o jednoj od najvećih elektronskih krađa u Srbiji.

Članovi "drumske mafije", prema zvaničnoj optužnici, počeli su da organizovano kradu novac od putarine u aprilu 2004, u trenutku kada je u preduzeće Putevi Srbije došao upravo Branko Jocić. TV B92 će nastaviti da se bavi ovom temom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: