Intervencija policije u klubu

U nedelju oko 4.30 policija intervenisala u klubu "Planet BIGZ. Izjave policije i učesnika veoma različite.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.12.2006.

16:37

Default images

U saopštenju MUP-a se kaže da je policija intervenisala jer je prijavljeno da se pedesetak mladića tuče između sebe, koristeći palice, flaše i noževe. Policija je tokom intervencije koristila sredstva prinude, ali niko od izgrednika nije povređen.

Navodi se i da su tokom intervencije izgrednici vređali policiju, gađajući je flašama, stolicama i drvenim palicama, ada su lakše povređena tri policajca. Privedeno je 19 izgrednika, dodaje se u saopštenju.

Suvlasnik kluba Nebojša Vujošević kaže da nikakvih nereda niti tuče nije bilo u klubu, a da je anonimna prijava o neredima poslata oko 2.00, kada je policija i došla i videla da je sve u redu.

Zatim je policiju oko 4.00 pozvalo obezbeđenje kluba, zbog problema s jednim mladićem na ulazu.

Vujošević kaže da je jedan mladić, koji je želeo da uđe u klub, počeo da pravi probleme na ulazu. "Obezbeđenje nije htelo da ga pusti i pozvali su policiju da ne bi došlo do nekih većih posledica pošto je on pretio da će da pozove ekipu. Policija je došla na uviđaj, u jednom trenutku su neki njegovi drugari došli i policiji su se obratili psovkama i vređali ih", kaže Vujošević.

Policija je pozvala interventnu brigadu, koja se pojavila oko 4.50, ušli su u klub i počeli da batinaju ljude bez ikakvog upozorenja i razloga", kaže on. Vujošević kaže da je policija upotrebila prekomernu silu, iako postioci kluba za to nisu dali nikavog povoda.

Mnogi svedoci potvrđuju da u klubu nije bilo tuče i da je policija krajnje brutalno tukla posetioce, izbacujući ih napolje:

"Nisam video nijednu tuču unutra, samo su uleteli. Da li je ispred nešto bilo, ne znam, ali unutra ništa nije bilo, nikakve tuče".

"Upali su i počeli da nas gaze kao crve, mlate, tuku. Nisi mogao ništo da kažeš, ja sam u jednom trenutku stala i pomislila da je možda neka tuča i htela sam da im objasnim da nemam veze s tim. Dobila sam pendrek po leđima. Gledala sam kad su devojku gazili, trojica njih su je šutirali. Mislila sam da neću živu glavu izvući odatle".

"Bili su opremljeni šlemovima, vizirima. Ttukli su sve živo, ja sam dobio tri udarca, ne znam zašto. U stampedu niz stepenice dosta ljudi je padalo, kotrljalo se niz stepenice, a oni su tukli sve redom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: