DSS: Prljava kampanja B92

Portparol DSS-a Andreja Mladenović optužio B92 da je počeo prljavu kampanju protiv DSS-a. B92: Bez obaziranja na paušalne optužbe.

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2006.

08:06

Default images

Mladenović je agenciji Beta izjavio da je "žalosno što je prva opoziciona stanica" počela takvu vrstu kampanje. "Posebno je neshvatljivo to što je glavni i odgovorni urednik B92 Veran Matić dao nalog redakciji da stalno u toku predizborne kampanje napada DSS", naveo je Mladenović. B92 saopštava da su takve paušalne ocene najčešće deo prepucavanja između političkih stranaka, a B92 to nije.

Portparol DSS-a je naveo da zvuči "neverovatno i protivno zdravom razumu" da je za B92 sporno to što je Milorad Ulemek, prvooptuženi za ubistvo premijera Zorana Đinđića, u zatvoru.

Mladenović je dodao da bi bilo bolje kada bi B92 izneo razloge zbog kojih vodi prljavu kampanju protiv DSS-a.

On nije želeo da odgovori na pitanje da li će se funkcioner DSS-a i ministar policije Dragan Jočić izjasniti o navodima povodom službene beleške o privođenju Milorada Ulemeka, u maju 2004, u prostorijama MUP-a.

Inače, funkcioner DSS-a Branislav Ristivojević, povodom slučaja službene beleške, kazao je juče da Demokratska stranka Srbije "neće dozvoliti da je uvuku u to blato".

Portparol Izbornog štaba DSS-a tvrdi da su neki mediji započeli "prljavu kampanju" navodima da je službena beleška ministra policije Dragana Jočića o predaji Milorada Ulemeka falsifikat.

Podsetimo, generalni inspektor MUP-a Vladimir Božović rekao je u Insajderu da je iz Tužilaštva dobio informaciju da ne postoji beleška Jočića o tom razgovoru, iako je ministar Televiziji B92 dostavio jedan dokument za koji je navedeno da je ta beleška.

Matić: Prepucavanja među strankama

Glavni i odgovorni urednik B92 Veran Matić odbacuje optužbe Andreje Mladenovića: "Optužba portparola Demokratske stranke Srbije je neosnovana i nećemo je komentarisati jer se, ni sada ni ubuduće, nećemo obazirati na paušalne optužbe koje su najčešće deo političkih prepucavanja između stranaka."

Matić kaže da B92 nije politička stranka i nastojaće da štiti autonomiju i slobodu koju je osvajala 17 godina, pridržavanjem visokih profesionalnih standarda.

"B92 je medij koji je poznat po svom kredibilitetu, visokom stepenu objektivnosti i nezavisnosti, naročito u odnosu na političke stranke i naročito kada je reč o osetljivim situacijama kao što je predizborna kampanja."

"To znači da ćemo i u ovoj predizbornoj kampanji poštovati zakone i kodekse koji tačno propisuju ponašanje medija i nećemo se svrstavati na stranu bilo koje političke stranke", dodaje se u izjavi za javnost.

DS protiv napada na medije

Demokratska stranka saopštila je da osuđuje ponašanje portparola i funkcionera različitih stranaka, "koji neargumentovano napadaju medije u Srbiji i prete im".

"Mislili smo da je davno prošlo vreme kada su se mediji optuživali da su izdajnici, da vode prljave kampanje, jer se političkim partijama nije sviđala njihova uređivačka politika ili njihov program", navodi DS.

"Nije posao portparola i funkcionera stranaka da prave spiskove koji su mediji podobni ili nepodobni, njihov  posao je da prezentuju politiku svojih partija."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: