Pomoć Nemačke

Sekretarka Ministarstva privrede Nemačke i ministar Srbije za ekonomske odnose sa inostranstvom potpisali Protokol o razvojnoj pomoći.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 11.10.2006.

14:20

Default images

Nemačka će ove godine izdvojiti 37,5 miliona evra pomoći, koja će najvećim delom biti uložena u energetiku i finansijski sektor. Karin Kortman je izjavila da Nemačka želi da Srbija što pre postane članica Evropske unije, zbog čega će nastaviti da joj pruža punu pomoć na putu demokratskog razvoja. Prema njenim rečima, Vlada Nemačke će finansijski podržavati privredni i socijalni razvoj Srbije.

Milan Parivodić je izjavio da je ukupna pomoć Nemačke 400 miliona evra, a da će najveći deo biti uložen u energetiku i zakonodavstvo. Parivodić kaže  i da očekujemo otpis duga od 20 miliona evra.

Policija dobila 19 vozila

Ambasador Nemačke u Srbiji Andreas Cobel predao je danas Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije donaciju od 19 patrolnih vozila za potrebe pogranične policije. Cobel je naveo da je donacija vredna oko 150.000 evra.

Od juna 2005, policija je od vojske preuzela obezbeđivanje granice Srbije ka Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj, a do kraja ove godine bi proces trebalo da bude završen preuzimanjem kontrole nad granicom s Makedonijom, Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić je zahvalio na
donaciji, koju čine vozila lada i zastava 10 i podsetio da je Nemačka pružila dragocenu pomoć u opremanju Nacionalnog biroa Interpola u Beogradu, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave Beograde, ali i ekspertsku pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: