Petak, 22.09.2006.

16:27

U Nišu počela izgradnja stanova

Mlađan Dinkić i Velimir Ilić položili u Nišu kamen temeljac za 79 stanova, dočekao ih protest građana zbog uličnog osvetljenja.

Izvor: Beta

Default images

Ministri su položili kamen temeljac, čime je započela realizacija Nacionalnog investicionog plana u oblasti stanogradnje. Dinkić i Ilić su položili kamen temeljac za stanove namenjene zaposlenima u državnoj upravi i vojsci.

Na istoj lokaciji, iza Tehničkih fakulteta, uskoro bi trebalo da počne izgradnja još sedam lamela sa ukupno 133 stana.

Ministar finansija je rekao da će u Nišu do kraja sledeće godine biti investirano ukupno 20 miliona evra i biti izgrađeno ukupno 400 stanova.

Prema Dinkićevim rečima, u Nišu stanove sufinansira Ministarstvo odbrane, tako da će veći deo pripasti vojsci, dok su ostali stanovi namenjeni zaposlenima u državnoj upravi.

Dinkić je rekao da je za stanogradnju, do kraja sledeće godine iz NIP-a izdvojeno 150 miliona evra.

Posle Niša, Dinkić i Ilić su se uputili na Staru planinu, gde će obići radove na izgradnji dve žičare i prilaznog puta.

Svetla za ministre

Dvojicu ministara u Nišu su dočekale protestne poruke građana i uključena svetla ulične rasvete.

"Ovo je 21. vek - školskoj deci je uveče potrebno ulično svetlo", pisalo je na jednom transprentu postavljenom na zgradi pored gradilišta.

Stanari su novinarima objasnili da je u tom naselju uveče opasno prolaziti zbog mraka i pasa lutalica, kao i da rasveta ne radi već nekoliko meseci. Međutim, nekoliko minuta pre dolaska ministara ulična svetla su ipak uključena.

Dinkić je novinarima kazao da "ne zna zbog čega gore svetla 'usred bela dana'" jer je to problem lokalne samouprave. Ilić je kazao da se "verovatno nešto pokvarilo, pa svetla ne mogu da se isključe".

Neposredno posle odlaska dvojice ministara i gradskog rukovodstva ulična svetla su ugašena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: