"Teroristi planirali akcije u CG"

Policija juče u Tuzima uhapsila osobe pod sumnjom da su planirale terorističke akcije u noći između nedelje i ponedeljka.

Izvor: B92

Nedelja, 10.09.2006.

11:04

Default images

Direktor Uprave policije Veselin Veljović izjavio je za podgoričke Vijesti da je policija juče rano ujutro uhapsila 14 osoba na području Tuzi, jer su bili ugroženi životi pojedinih uglednih građana Tuzi i Malesije: "Posle policijske akcije 'Orlov let', građani su bezbedni", izjavio je Veljović.

Veljović je objasnio da je aktivnost uhapšenih osoba "bila na oku policije već mesecima", ali je policija stupila u akciju "kada je postalo izvesno da bi životi građana mogli da budu ugroženi u nekoj terorističkoj akciji".

Policija je, kako je navedeno, u nekim kućama pronašla manju količinu oružja, a čitav arsenal pronađen je u tri pećine i na još nekoliko skrivenih lokacija. Među uhapšenima su i tri američka državljanina poreklom sa područja Malesije.

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da je država Crna Gora dobro procenila da je bilo potrebno sprovesti antiterorističku akciju u Tuzima kako bi se zaštitilo funkcionisanje pravnog poretka i bezbednost građana. "Da nije bilo neophodno ne bismo to preduzimali. Život ne staje u danima ćutnje i izbora. I tada lopovi kradu, oni koji su skloni da ubiju ubijaju, a terorističkim akcijama se spremaju za to. Možda su im ti dani dodatni izazov. Moramo da radimo svoj posao", rekao je Đukanović.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović ocenio je danas da je bezbedonosna situacija u Crnoj Gori stabilna posle jutrošnje akcije policije u Tuzima kada je uhapšeno 14 osoba pod sumnjom da su planirali terorističke akcije. Bezbednosna situacija je veoma stabilna, povoljna i pod potpunom kontrolom državnih organa, bez ikakvog razloga za razmišjanja da se ona na bilo koji način može poremetiti, istakao je Vujanović u izjavi novinarima, prenosi Antena M.

Crnogorska policija je akciju hapšenja izvela na predlog specijalnog tužioca za organizovani kriminal Stojanke Radović, jer su pribavljene informacije da su uhapšeni delovali kao grupa za organizovani kriminal i terorizam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: