Berićetan Mobtel i jadna železnica

Velimir Ilić optimistično najavljuje da će država zaraditi od Mobtela 800 miliona evra, umesto ranije predviđenih 600 miliona.

Izvor: B92

Utorak, 28.03.2006.

16:24

Default images

Posle najave ministra finansija Mlađana Dinkića da će država od prodaje Mobtela zaraditi najmanje 600 miliona evra, sada je njegov kolega Velimir Ilić, ministar za kapitalne investicije, ovu procenu povećao na 800 miliona evra.

Tačno 3. novembra prošle godine, ministar Velimir Ilić obećao je da će "za dan ili dva", polovni vozovi iz Švedske biti na prugama Srbije. O vozovima, za koje je rekao da su spas za izmučenu domaću železnicu, od tada nije govorio. Sve do danas.

"Ja ću vas pozvati da se provozate tim vozovima iz Švedske, oni ovih dana krstare prugom, ja mislim već danas sutra, prekosutra, ja vas pozivam na vožnju, ako kažete da su neudobni, ja prihvatam svu odgovornost i krivicu, ali videćete da su to izvanredni  vozovi. Drugo - mi tu još ni dinar nismo uložili jer nismo imali pare, oni su nam dali na način počeka, pomagali, sponzorisali i tako dalje", kaže Ilić.

Vozove je pre desetak meseci železnica kupila bez tendera, pravdajući se žurbom zbog letnje sezone. Javnost je takvu nabavku ocenila spornom, tražaći da se preispita kupovina koja košta tri i po miliona evra.

"Digla se politička hajka, svi pominju te lokomotive, sve su to radili da bi se odvukla pažnja gde ima mogućnosti za razno razne. Videli ste u Mobtelu koliko je bilo problema, u Telekomu, koliki su prometi, koliko ima para… Gde na jadnoj železnici da se slomi, tamo nema dinara, shvatite."

Nabavku polovnih vozova iz Švedske i eventulane zloupotrebe već pet meseci ispituje i Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: