Kamenovan autobus u Mališevu

Danas u centru Mališeva kamenovan autobus koji prevozi Srbe iz Orahovca i Velike Hoče do Kosovske Mitrovice, napadači uhapšeni.

Izvor: B92

Utorak, 03.01.2006.

11:55

Default images

Grupa Albanaca zasula je autobus ciglama i kamenicama, ali niko od 55 putnika nije povređen. Autobus na kom su bile vidne oznake UN i koji je bio pod pratnjom Kosovske policijske službe znatno je oštećen.

Posle polučasovnog uviđaja pripadnika UNMIK-policije, vozilo u kom je bilo i dece nastavilo je put do severnog dela Kosovske Mitrovice. Prema rečima Violete Krstić, vođe puta na toj relaciji, sličan napad, takođe u Mališevu, dogodio se i prošlog petka, ali je bio manjih razmera.

Kosovska policijska služba uhapsila je četiri osobe osumnjičene za kamenovanje autobusa, saopšteno je iz KPS-a. “Uhapšenima se stavlja na teret remećenje javnog reda i mira i izazivanje štete na društvenoj imovini", izjavio je portparol Regionalne policije u Prizrenu i dodao da su osumnjičeni u pritvoru u Centru za pritvor u Prizrenu i da će protiv njih biti pokrenut postupak.

Autobus na toj deonici saobraća dva puta nedeljno i jedina je veza Srba iz Orahovca i Velike Hoče sa severnim delom Kosova i Metohije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: