Ponedeljak, 05.12.2005.

17:00

Saslušanja oko kupovine mandata

U MUP-u su saslušani šef poslaničkog kluba DSS-a Miloš Aligrudić i poslanik te stranke Mika Vlaović u vezi sa kupovinom mandata.

Izvor: B92

Default images

Obojica su tom prilikom policiji preneli informacije o tome da je Bogoljub Karić nudio mito za prelazak poslanika DSS-a u njegovu partiju. Međutim, korupcija u parlamentu ne vezuje se samo za ime lidera Pokreta snaga Srbije.

Osim informacije da je Bogoljub Karić odlazio u kuću Mike Vlaovića i nudio mu mito čija vrednost prelazi vrednost čitave njegove imovine, šef poslanika DSS-a Miloš Aligrudić policiji je preneo i druga saznanja vezana za postojanje korupcije u parlamentu, ali zbog istrage koja je u toku, o tome nije želeo da iznese detalje.

On, međutim, u policiji nije govorio i o svom slučaju – jer ga je za korupciju optužio bivši poslanik DSS-a Dragiša Đoković. I Aligrudić i Đoković ostaju pri svojim stavovima – prvi, da je u pitanju „gnusna laž“, a drugi da optužbe nemaju veze sa Demokratskom strankom, čiji je Đoković sada član: "Prvi koji je nudio ono što se danas naziva mitom i korupcijom u parlamentu bio je Miloš Aligrudić, koji me pitao šta treba, koliko treba, gde treba. Otišao sam na razgovor kod Dejana Mihajlova koji je počeo priču kako me zna, kako sam bio dobar poslanik u prethodnom mandatu... i da skratimo priču, Mihajlov mi je ponudio konkretno da mi obezbedi stan ili kuću u Beogradu, da mi zaposli suprugu, stipendiju za decu".

Aligrudić kaže da on sa finansijama stranke nema nikakve veze: " Prvo, ja to sve nemam da bih nudio, a drugo, ja u svojoj političkoj partiji nemam poziciju da bih mogao tako nešto da nudim jer sa finansijama stranke nemam blage veze, i treće, to je sve netačno, to su izmišljotine. Potpuno je nenormalno... Pa nije na poslanicima vladajuće koalicije da trguju sa sopstvenim poslanicima."

Razgovori sa poslanicima na ovu temu biće nastavljeni u policiji i narednih dana, a po okončanju istrage korupcijom u parlamentu i trgovinom mandatima baviće se Tužilaštvo.

Poslanik SPO-a: I meni je nuđeno

Ne vezuje se pitanje korupcije u Skupštini Srbije samo za DSS i DS. O sličnom problemu govori i poslanik Srpskog pokreta obnove Staniša Stevanović. On za B92 tvrdi da mu je lider Nove Srbije Velimir Ilić preko posrednika iz stranke nudio mito da napusti SPO: "U prostorije poslaničke grupe SPO-a došao je gospodin Miroslav Milutinović sa predlogom da pređem u poslaničku grupu Nove Srbije, a zauzvrat bi moja firma dobila poslove na izgrađni luke u Smederevu".

Kupovina i u parlamentu državne zajednice?

Pitanje korupcije proširilo se i u parlament državne zajednice. Poslanik Nove Srbije Milutin Jeličić jutros je u policiji u Brusu dao izjavu da mu je Pokret snaga Srbije nudio nekoliko stotina hiljada evra da pređe kod njih.

To je, međutim, demantovao, Srđan Blagojević član Izvršnog odbora Karićeve stranke, ali je dodao da je sa Jeličićem nudio "pre sedam ili osam meseci razgovarao o pomoći privredi opštine Brus, u okviru projekta podrške PSS-a lokalnim zajednicama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

22 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: