Uhapšena četvorica Srba na Kosovu

Specijalci UNMIK policije jutros u selu Novi Badovac uhapsili četvoricu Srba, osumnjičene za ubistva Albanaca 1999. godine.

Izvor: B92

Nedelja, 18.09.2005.

12:58

Default images

Uhapšena su tri brata Maksimović, Živorad, Slobodan i Milovan, kao i njihov ujak Ljubiša Perić, nakon čega su odvedeni u istražni zatvor u Prištini. Oni su osumnjičeni za umešanost u ubistva u selu Slovinje kod Lipljana.

Načelnik Kosovskog okruga Srđan Vasić je za KIM radio kazao da je imao prilike da vidi nalog za hapšenje, koji je potpisala specijalni tužilac za ratne zločine Klaudija Frens. On kaže da niko iz UNMIK policije nije hteo da saopštava nikakve dodatne informacije.

Potpredsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, Milorad Todorović izjavio je da se radi o optužnici koja potiče iz 1999. godine, navodno za ratne zločine: "Ne mislim da to ima veze sa oružjem, ali pretpostavljam da je iz tog razloga izvršen pretres kuća, a hapšenje je po optužnici", kaže Todorović.

Međunarodne bezbednosne snage na Kosovu i Metohiji pokazuju čudnu efikasnost. Jako su revnosni kada se radi o optužbama za Srbe, dok za Albance, iz Haškog tribunala o optužbama za ratne zločine, onda bi tom hapšenju ili privođenju morali da prethode raznorazni razgovori i scenariji, kaže Milorad Todorović.

Portparol Kosovske policijske službe, Refki Morina, nije mogao da kaže šta je razlog hapšenja Srba, rekavši da kosovska policija nema informaciju o akciji UNMIK policije i KFOR-a. Bliže informacije o hapšenju četvorice Srba nemaju ni u policijskoj stanici u Gračanici. Akcija međunarodnih vojnih i policijskih snaga u Gračanici završena je oko podne, kada su odvedeni Milovan i Slobodan Maksimović. Na licu mesta se okupila grupa meštana, negodujući zbog ovog događaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

22 h

Podeli: