Nema smanjenja kazne za Štrpce

Vrhovni sud Crne Gore odbacio zahtev Nebojše Ranisavljevića da se vanredno ublaži kazna od 15 godina zatvora za otmicu u Štrpcima.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2005.

15:39

Default images

Ranisavljević je osuđen za učešće u otmici i ubistvu 19 muškaraca bošnjačke nacionalnosti iz voza na pruzi Beograd-Bar kod stanice Štrpci 1993. godine. Ranisavljević je krajem januara zatražio ublažavanje kazne, navodeći da mu se pogoršalo zdravstveno stanje zbog posledica ranjavanja u ratu i neuslovnog života u zatvoru od 1996. godine.

Sud je ocenio da "je sadašnje zdravstveno stanje osuđenog nova okolnost, ali nije od takvog značaja da bi dovela do blaže osude, s obzirom na težinu izvršenog krivičnog dela i stepen krivične odgovornosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: