Drašković i Barnije o Kosovu

Vuk Drašković boravi u Parizu, gde se sutra održava donatorska konferencija za očuvanje kulturnog nasleđa na Kosovu.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2005.

18:07

Default images

Ministar spoljnih poslova SCG se nada da će Francuska na donatorskoj konferenciji podržati obnovu i očuvanje kulturnog nasleđa na Kosovu. Posle razgovora sa ministrom spoljnih poslova Francuske Mišelom Barnijeom, Drašković je kazao da je Kosovo bilo jedna od glavnih tema tog razgovora.

On je rekao da je u Pariz došao kako bi Barnijea još jednom upoznao sa formulom "više od autonomije manje od nezavisnosti" i dodao da "sa najvećim optimizmom mozemo da gledamo na odnos Francuske u rešavanju ovog pitanja ".

Upitan za izveštaj Međunarodne komisije za Balkan, koja predlaže nezavisnost Kosova u četiri faze, Drašković je rekao da "nikakva međunarodna grupa za Balkan neće rešavati ništa". "Budućnost Kosova odlučivaće se u Savetu bezbednosti UN i u srpsko-albanskom dijalogu, uz puno angažovanje EU i Kontakt grupe", rekao je Drašković. Drašković, koji je danas doputovao u Pariz, razgovaraće večeras i sa generalnim direktorom Uneskoa Koićirom Macurom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: