Drašković: BIA zna gde je Mladić

Ministar spoljnih poslova SCG Vuk Drašković kaže da se Ratko Mladić krije uz podršku Bezbednosno-informativne agencije.

Izvor: B92, BBC

Utorak, 05.04.2005.

11:32

Default images

"Logično je da ta služba zna gde je Mladić, odnosno da li je u Srbiji ili nije. Bez te zaštite i te mreže Mladić ne bi mogao da bude nevidljiv. Da sam premijer, pozvao bih šefa BIA i pitao ga gde je Mladić. Ako bi mi odgovorio da ne zna, smesta bih ga otpustio", kaže Drašković za "Fajnenšel tajms".

List tu Draškovićevu ocenu opisuje kao prvo priznanje te vrste jednog istaknutog funkcionera u Srbiji, prenosi BBC.

Bulatović: Besmislene optužbe

Šef Bezbednosno-informativne agencije Rade Bulatović demantovao je tvrdnje šefa diplomatije SCG Vuka Draškovića i okarakterisao ih kao besmislene.

"To su besmislene optužbe, koje nisu zasnovane na činjenicama. Činjenice govore drugačije", naveo je Bulatović, a prenosi se u saopštenju koje je objavio Internet-sajt Vlade Srbije. On je ocenio da su takve tvrdnje veoma štetne i da obeshrabruju i odvraćaju haške optuženike da se dobrovoljno predaju.

Pavković sam odabrao

Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić kaže da se haški optuženici Ratko Mladić i Nebojša Pavković ne kriju u vojnim objektima.

"Mi te objekte proveravamo svakodnevno. U poslednjih nekoliko dana smo proveravali neke stavove i mišljenja da se jedan od njih nalazi u jednom od naših objekata i došli do zaključka da to nije tačno", rekao je Davinić. "Vojne službe bezbednosti znaju gde se Pavković i Mladić ne nalaze, ali ne i gde se nalaze. Da znamo, mi bismo reagovali na odgovarajući način", rekao je Davinić.

Na pitanje kako je moguće da državni zvaničnici ne znaju gde je bivši načelnik Generalštaba, ministar pravde Zoran Stojković kaže da sada MUP treba da postupi po nalogu suda i raspisanoj poternici. "Ja van toga ne mogu ništa da kažem vezano za generala Pavkovića", rekao je Stojković. On je još kazao da nema nikakvih novih informacija, "jer to nije njegov posao".

Potpredsednik Vlade Miroljub Labus kaže da je Srbiji za ispunjenje haške obaveze ostao samo Pavković: "Ja verujem da, ukoliko je ovde negde, dostupan, da će biti pronađen i da će zakon biti primenjen. Žao mi je što se na silu samo prema njemu primenjuje zakon. Ostali su dobrovoiljno prihvatili primenu zakona i ostali će imati mnogo veće pogodnosti nego što će general Pavković da ima, ali to je njegova odluka."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: