Utorak, 05.04.2005.

11:32

Drašković: BIA zna gde je Mladić

Ministar spoljnih poslova SCG Vuk Drašković kaže da se Ratko Mladić krije uz podršku Bezbednosno-informativne agencije.

Izvor: B92

Draškoviæ: BIA zna gde je Mladiæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

snezana

pre 19 godina

Hvala Bogu da je Draskovic u pravu. Bia sve zna kao i nekada. Nasa zemlja ce poceti da se razvija tek kad budu otvoreni svi dosijei bez ostatka

Milica Draganic

pre 19 godina

Molim da se najhitnije ili ukinu sve sluzbe bezbednosti ili da se sve one objedine i stave pod kontrolu Danice Draskovic. Mogu da razumem ozlojedjenost ove porodice, ali ovo vec prelazi u sferu patologije. Njihovu viziju reforme bezbednosnih sluzbi smo videli na primeru postavljenja generalnog inspektora MUP, vrlog, casnog i iznad svega nekorumpiranog Vladimira Bozovica, kao i u kadrovskoj politici pomenute sluzbe...
Sa 30-ak godina stigao covek da bude i pravni zastupnik porodice Draskovic u mnogim sudskim procesima, da brani pojedine "zestoke momke s vrelog beogradskog asfalta", zastupa interese SPC, bude clan Koordinacionog centra za KiM i na kraju generalni inspektor MUP.
Vidite, niko ne spominje njegove juvenilne nestasluke, a onog "nesrecnog" Jocica razapinju na krst zbog tricave trafike. Mozda je to polje u kojem se gen. insp. i ministar tako dobro slazu i razumeju.
Imajuci sve ovo u vidu, preporucujem V. Draskovicu da se zabavi svojim jadom i gleda u koju ce stranku da se vrati kad zavrsi sa ovom svojom "demokratskom avanturom". Da li ce mu biti zahvalni svi oni silni anonimni kadrovi koje je ugurao u dobro placene upravne odbore drzavnih preduzeca ili ce se ponovo razbezati i zaboraviti ga kao i 2000. posle izbornog fijaska SPO?

StefanJ

pre 19 godina

Vuk od 9-og marta "91 cini greske na polit. pitanjima nanoseci stetu sebi kao podnosljivom piscu, a mnogo vise Srbiji svojim-Danicinim-brzopletim i nepromisljenim istupima. Kao clan vlade treba da plasira svetu usaglasene
stavove u interesu Srbije.
Kako BIA ne zna gde su osumnjiceni za ratne nedozvoljene radnje, a kako Dana sve zna, neka je pita gde su osumnjiceni i to dojavi svojim sponzorima i tako potvrdi legendu o Brankovicima.
Ujedno Vuk treba da se zamisli i za svoje postupke uoci i na pocetku ratnih zbivanja na Balkanskim zbivanjima sta je radio i da se i on isticao i afirmisao u korist sveopste srpske stete. A ko zna-mozda ce ga braniti hercegovacki muslimani koje je on i njegova Dana-branio od ratnih "srpskih zlikovaca".Na kraju videcemo sta ce reci u Hagu na sudjenju kum Voja.

lala

pre 19 godina

Ko zna koliko dousnika imaju, i sta sve ne "znaju"!?
Garantujem da znaju, i to gde je Mladic i sve ostalo sto je godinama pod nekim velom tajne, u ko zna cijem interesu!

IvanS

pre 19 godina

"Ne zaboravite, jedini prebijan, ubijan, ... zajedno sa Danom ... demontira ...", i dodao bih, koji je bio podpredsednik u Milosevicevoj vladi, organizovao paravojne jedinice u prethodnim ratovima, pravio dilove sa Milosevicevim socijalistima na opstinama Savski Venac i Stari Grad ...

Glas

pre 19 godina

Pa dobro, dokle cemo da sami sebe lazemo da u Srbiji jos uvek postoji nesto sakriveno a da ostatak sveta to vec ne zna. "Skeleti iz ormara" su odavno vec nasli svoj put do tudjih ociju i cak im vise nisu zanimljivi. Zanimljivi smo im mi koji se jos uvek trudimo da ih sakrivamo. Ogoljeni smo do kraja ali i dalje, isti oni dusebriznici koji su nas do ovde i doveli, spremno pucaju (i bukvalno) na svakoga ko se drzne da kaze tuznu istinu o nama a njih posalje na zasluzena mesta. Tu su naravno i oni koji se "nacelno" slazu ali bi oni to "bolje" rekli - nije nego! Pa sto nisu, imali su puno vremena, ali ne i "petlje". A sto se tice odlazaka u Haag, pa tamo odlaze oni optuzeni za zlocine a ne za odbranu srpskog naroda. Voleo bih kada bi se ta razlika postovala.

Guthrie

pre 19 godina

Pozadina price je da u Srbiji i vlast i opozicija zive odlicno, jer kad se malo bolje razmisli, svi su vlast u nekom od nivoa. Onda dodju izbori sve se to promesa i onda su opet svi na vlasti. Onaj ko je dovoljno lud da proba da to sve razresi i postavi stvari na svoje mesto dobije metak i sistem ponovo funkcionise po starom.

forces

pre 19 godina

Ne zaboravite, jedini od svih politicara koji se dosledno bori ne samo protiv Milosevica, nego i protiv njegovog sistema koji nije ni blizu rasformiranja. Jedini je, zajedno sa Danom prebijan i ubijan i samo takav covek moze imati iskrenu zelju da demontira sistem bez ikakvih kompromisa.
Napred Vuce!

Dragan Markovic

pre 19 godina

Zapadu se svidja izjava i daje utisak da Srbija ima pozitivne snage koje teze da operu ljagu kojom je umazana.
Da li je izjava data u pravo vreme, videce se tek kasnije kad budemo sumirali rezultate, a za sada sve sto pomaze Srbiji na putu ka Evropi je u redu.

Pera Kojot Super Genije

pre 19 godina

Vuk je totalno u pravu. Sad treba ocekivati nov napad na SPO, tako to ide. Vuk kaze istinu o BIA i Kostunici, a onda antihaski lobi udari na Vukovu Stranku. Provaljeni su, ali ne sumnjam da ce Vuk uspeti, uz nasu pomoc, da spase Srbiju i od Kostunice.

Ivan

pre 19 godina

Da li je ovo komentar Dane ili Vuka. Vise ne znam ko sta od njih dvoje iznosi i ko je ko. BIA je opsesija ali koja unistava polako i njihovo do juce vrlo napredno misljenje. Odjednom i sukobi sa poslanicima, i tako neke izjave... Kome li su duzni!?

ledeni

pre 19 godina

E, prijatelji moji, taj isti Vuk bi prodao i veru za veceru, isto kao sto je nekoliko puta prodao i nas iz SPO-a. Tuzna je to prica...
Da me neko pogresno ne shvati ja sam prvi za to da Mladic svoju nevinost dokaze u Hagu i da tako skine jedan mali teret sa vrata Srbiji ali ne na nacin Vuka i Danice Draskovic. Stalno je teorija zavere u prvom planu uvek "neko" zna gde se kriju optuzenici, znaju ko je ubio vojnike, optuzuju, klevecu i onda ne priznaju sud koji ih pozove da dokazu optuzbe, sramota Vuce i vidimo se na Ravnoj gori.

dr Milan M. Cirkovic

pre 19 godina

Gospodin Vuk Draskovic je potpuno u pravu - najvece zlo u istoriji ove zemlje i ovog prostora su komunisticke tajne sluzbe nasledjene u gotovo sasvim nepromenjenom obliku od NKVD-a, Staljina, Berije i Krcuna. Na njihovom celu su bili, a i dalje jesu, najveci zlotvori u istoriji ovog naroda (i drugih naroda koji su imali nesrecu da se pate pod komunistickim jarmom). Dok se oni ne raskrinkaju, nista se nikada nece promeniti, i tu nikakva studija o izvodljivosti niti bilo kakva PR kerefeka ove nakaradne vlade ne mogu da pomognu. A laznim pragmatistima koji se (obicno iz neke prijatne dijaspore u koju su valjda otisli od prevelike dobrote i lepote ovih krajeva) zgrazavaju nad tim sto Vuk to javno govori treba samo poruciti: i Hitler, i Staljin, i Tito, i Milosevic su preferirali da stvari resavaju "u kuci" (citaj u tajnosti). Naprotiv, SVE treba da ide u javnost, i dosijei, i spiskovi dousnika, i sve ostalo necasno i prljavo sto se radilo i sto se radi ovde, ne treba jedno slovo sakriti! Kome je istina neprijatelj, nek se zavuce u svoju autisticnu patriotsku misju rupu.

jaka

pre 19 godina

Jos jedno bravo za Vuka , ima puno hrabrosti da izlazi sa slicnim izjavama koje su sigurno vrlo blizu istine . Steta sto Srbija nema vise takvih politicara kao Vuk , iako se sam uvek ne slazem sa njegovim misljenjem . Ceo svet zna da drugog puta za Srbiju nema ako hoce da se pridruzi ostaloj porodici drzava u Evropi . Ostati van ili udaljiti se od EU a bio bi katastrofalan za celu drzavu .

srbin sweden

pre 19 godina

vuce stidi se svojih komentara, prestani vise da zastupas na takav nacin tu jadnu i napacenu zemlju. tako nikada neces postati ono sto zelis vec 15 godina, dozovi se pameti i resavaj probleme u svoj stranci. sve vas je manje i manje. misli i o tome

Боро

pre 19 godina

Ова Вукова изјава је произвела једну веома позитивну ствар. Србија на њу не може остати равнодушна, а то показују и коментари на ту изјаву. Вук тачно лоцира епицентар зла у Србији. Епицентар зла је нереформисана БИА, а Младић и његово скривање је само посљедица тога. Уклањањем узрока, посљедице брзо пролазе. Вук је од ових истих који би га радо видјели у Хагу, у току босанског грађанског рата био проглашен за највећег издајника и дезертера. Треба бити лицемјеран па се тога не сјетити. Несумљиво је да Вук Драшковић ужива највећи углед у свијету од свих српских политичара, а надам се да ће то схватити и бирачи у Србији до сљедећих избора. Ми из Босне и Херцеговине памтимо Вука као једини релевантни глас разума из Србије, у времену зла.

Kobasicar

pre 19 godina

Ma dajte, nije uopste bitno ko je to rekao. Najbitnije je da je neki nas politicar imao hrabrosti da kaze nesto protiv "javne tajne". Haski optuzenici SE MORAJU PREDATI da bi narod ziveo bolje. Oni bi ispali najveci heroji ako bi otisli u Hag i dokazali tamo da nisu krivi. Ovako samo nama otezavaju, i ovako grozno stanje.

digger

pre 19 godina

Ma zna BIA i gde je on, pa ga ne hapsi, a imala bi razloga. I sta on sada glumi, psa tragaca? Ili ucenjenog politicara? Ovo njegovo javljanje je samo znak da je i on pod prismotrom Haga, pa im se udvara. A zna se gde su takvi zavrsili.

Ivan - Toronto

pre 19 godina

"Sto gore, to bolje" deviza je destruktivnih elemenata u srpskoj politici, kojima upravo treba sa SCG ne dobije Studiju o izvodljivosti i ostane jedina drzava u Evropi bez tog dokumenta. Citam komentare i ne mogu se odati utisku da bi takozvanim "reformistima" jako prijalo da ovoj Vladi ne uspe da dobije Studiju, ne misleci na to kada ce biti nova prilika i koliko ce to unazaditi ionako nazadnu zemlju. Vidim, svi su za "brzi ulazak u Evropu", ali da to ne bude "njihov" uspeh. Sa "olako obecanom brzinom", koju je 80-tih protumacio Buca Pavlovic, Milosevic je dosao na vlast, a sada njegovi bivsi politicki istomisljenici pokusavaju isto.
Vuk moze da se trudi do besvesti, ali njegove izjave i postupci bice zapisani i upamceni: "odseci ruku svakom ko podigne zeleni barjak", "frogs and grand-mothers", ucesce u ratu u Bosni i Hrvatskoj sa paravojnim jedinicama, saradnja sa ultra-nacionalistom Jovicem, potpredsednik Miloseviceve vlade ...

Ilija

pre 19 godina

SPO je imao svoje jedinice u BiH za vreme rata. Vuk Draskovic bezi od odgovornosti od onoga sta su pocinile njegove jedinice. Plasi se optuznice iz Haga pa pokusava sebe sa ovakvim izjavama da opere.

Bruka

pre 19 godina

Imam 40 godina i mogu da kazem da po meni je Draskovic naneo vise stete ovoj drzavi od kada je ministar spoljni nego svi politicari ukupno koje ja pamtim. Da li je taj covek normalan, tj. da li su normalni oni koji ga drze na bilo kojoj poziciji. On svojim neartikulisanim izjavama nanese toliko stete ovoj uzdrmanoj i jadnoj zemlji da se tesko moze oporaviti.

Dorcolac

pre 19 godina

Dokle ce gradjani Srbije biti taoci tog "generala" koji je svojevoljno doneo odluku o egzekuciji vise od 7 000 ratnih zarobljenika prema kojima je bio obavezan da postupa prema odredbama "ZENEVSKE KONVEKCIJE". Zlocini pocinjeni od strane haskih optuzenika iz drugih drzava ne mogu biti opravdanje za njegova zlodela. Trebalo bi organizovati javni referendum na kome bi se gradjani Srbije razvrstali na one koji odobravaju njegova zlodela i na oni koji ne prihvataju kolektivnu odgovornost za zlocine koji su pocinjeni u njihovo ime, pa neka se zna koliko normalnih gradjana ima u Srbiji u odnosu na one za koje su masovne egzekucije ratnih zarobljenika najnormalniji nacin izrazavanja ratno-gubitnicih frustracija.

miro

pre 19 godina

U svakom slucaju treba prekontrolisati ljude i rukovodstvo -BIA-e.Po dva osnova - Ako znaju zasto cuvaju Mladica , a ako ne znaju znaci da ne rade dobro.

Zivota

pre 19 godina

.....alo ljudi pa Amerikanci su nasli Sadama u rupi u sred pustinje, mi se pravimo ludiii.. kao BIA ne zna gde je mladic....svasta

Jelena, Paracin

pre 19 godina

Bravo GOSPODINE VUCE! Ti si jedan, od malo njih, jedini koji nam misli i zeli dobro. Ne znam zbog cega te napadaju ovi nepismeni.Celi svet zna gde je R.M. i treba i dalje da ih lazemo, pa koga si to obrukao i pokvario ugled u svetu "drzavi i nama" ili onima koje si prozvao sto stite i kriju ratne zlocince koji su nam najvece zlo naneli pobivsi u ime nas hiljadama ljudi,zena i dece. Samo tako nastavi i vrsi pritisak na Kostunicu i ostale, jer po njima za 10 godina ne bismo usli u Evropu i izasli iz ove bede.
Jelena, Paracin

glas razuma

pre 19 godina

Sve sto je rekao Vuk je tacno i u potpunosti podrzavam. I mesto, i vreme, i zbog funkcije koju nosi... Zamislite da je ovo izjavio na nacionalnoj televiziji? Niko ne bi prstom mrdnuo. Vuk nesto prica i to je to. A ovako kad kaze "tamo", a ovi malo izvsre pritisak na "ove" ovde,onda bude malo panika!Ne mogu se inostranstvu mazati oci i zapusavati usta.Kada je Vuk to sto sada prica pricao Slobi, on posalje legiju i ekipu da ga likvidiraju!Znaci ovde nema te price, jer zna se ko kontrolise DB, i to dan danas.Da nema Vuka u ovoj danasnjoj vladi bilo bi nam jako zalosno i monotono!

dule@cubicle

pre 19 godina

Ima u toj 'neodmerenoj' izjavi politikanstva i grabljenja licnih koristi to je sigurno. Ali sumarno pomaze i obicnom gradjaninu u Srbiji. Kome steti? Pa steti sadasnjoj vlasti koja nikako da rasvetli nijedno od mnogih politickih atentata.
Steti onima koji bi SRbiju da uvode u evropu u stilu korak napred dva koraka nazad tri koraka napred - da se zacementiraju 'tesko' stecene pozicije i da se i dalje kraducka a manje raducka.
Dajte pomozite Vuku da resi te probleme i da konacno krenemo sa mrtve tacke.

nesa

pre 19 godina

Jadna je Srbija sa ovakvim ministrom inostranih poslova!Umesto da brani interese svoje drzave,on daje razloge medjunarodnoj zajednici da nas i dalje ucenjuje.

boston

pre 19 godina

Pravo na javno iznosenje licnog misljenja jeste jedan od vidova demokratije...Interesantno je da jos uvek ima ljudi koji se plase da iznesu svoje ili da cuju tudje misljenje...

Stefan,NBgd

pre 19 godina

Iako se u potpunosti slazem sa izjavom Vuka Draskovica, ne mogu da sa odobravanjem prihvatim nacin na koji je data. G-din Draskovic bi morao napokon da shvati da je sada deo vlasti, a ne opozicije i da izjave koje daje daje kao visoki drzavni funkcioner a ne opozicioni lider. Premda ja prvi nisam srecan sto ce dobijanje pozitivne studije o izvodljivosti ova Vlada staviti sebi u zaslugu (iako je realno ona odgovorna jedino za dvogodisnje kasnjenje iste), cini mi se da Srbija jednostavno vise nema vremena za cekanje i da taj prvi korak ka EU mora biti nacinjen hitno. Cak je i Kostunica uocio tu cinjenicu (ili ga je o njoj bar neko obavestio) pa je preduzeo izvesne korake na saradnji sa Hagom-korake samo njemu svojstvene-ali ipak korake. Medjutim, evidentno je da pronalazenje i hapsenje Ratka Mladica ne spada u njih, bilo da drzava zna gde je on i stiti ga (mnogo verovatnije) ili ne zna. Ne kazem da je to prihvatljivo, naprotiv, ali previse je optimisticno ikada ocekivati potpuno otreznjenje ove vlade. I u ovom trenutku kada se cini da je Pavkovic jedina preostala prepreka za dobijanje pozitivne studije o izvodljivosti, a da je Mladic ostavljen kao uslov za nesto u blizoj buducnosti (ako neko misli da se na njega zaboravilo, u velikoj je zabludi), pojavljuje se ministar inostranih poslova koji reaktuelizuje pitanje Mladica i preti da postavi novu prepreku na putu kojim se ova vlada i tako neverovatno tesko odlucila da podje. Moracu da konstatujem da je g-din Draskovic krajnje nesrecan izbor za sefa diplomatije jer sama njegova licnost nema ni najmanje veze sa pojmom 'diplomatskog'.
Preporucio bih mu da pita Gorana Svilanovica da mu odrzi par casova iz umetnosti diplomatskog nastupa - mogao bi mnogo toga korisnog da nauci.

emigrant

pre 19 godina

Vidite li sta ucini Svet od naseg Vuka, kakvo preobrazenje od bradonje i nekoga ko je govorio da ce kidati ruke ako neko digne drugi barjak u Sandzaku pa do svih ostali stavova kakvih je imao u proslosti...
I taman da covek poveruje u cudo kad se javi Danica i....he, he,...cuda ima samo kod Kusturice!

dule@cubicle

pre 19 godina

Ova izjava bi narusila ugled Srbije da je Srbija normalna zemlja vec u svim institucijama i integracijama kao ravnopravna drzava. Medjutim znamo da je Srbija van svih tokova danas i da nece dobiti poz. studiju izvodljivosti ako i dalje skriva 10-ak optuzenih od medjunarodnog suda. Pritisli su sve te velike sile, nema nikakve sumnje. Bilo bi jako lako da je Vuk Draskovic prepreka da Srbiji krene na bolje i udje u porodicu normalnih drzava. Ali on je samo 'messanger'.
Amerika stopira Studiju izvodljivosti Srbiji, to se vidi iz njiohove izjave dan pre ove Vukove. A Vuk jeste americki covek kao uostalom i svi drugi ukljucujuci i Mladica samo rade za razlicite 'struje'.

Adam

pre 19 godina

Puno postovanje gospodine Draskovicu, ovu vlast i njene institucije treba nazvati pravim imenom. Steta sto nemate partiju koja bi mogla da vlada apsolutnom vecinom jel ste lider koji je zasluzuje.

npb

pre 19 godina

Neko mora da plati za Srebrenicu, za Sarajevo. A pošto je potpuno jasno da je IZVRŠNA NAREDBA stigla od Mladića, meni nije jasno kako i dalje ima ljudi koji prodaju maglu i štite Mladića. Kakve veze ima to što je “spasao” srpski narod. Pa da mu se i da da je znalački branio/osvojio R. Srpsku, da je ponizio suparničke komandante, isto tako stoji da su njegove snage počinile stravične zločine. I tu je kraj priče – treba da dobije 50 doživotnih robija.
A da je u Srbiji, gotovo sigurno jeste. I da ga čuva mreža delova UDBA-e i vojnih struktura, i to stoji. I da ta mreža ima para i informacija, ima. Sad je samo pitanje da li će Legalista da dirne u taj osinjak koji tako brižno čuva i mazi još od 6. oktobra 2000.

Kosovac

pre 19 godina

Ovakvo ponasanje je moguce samo u drzavi koja kuburi sa jasnom odgovornoscu. Vuk se ne zbog sebe nego zbog Danice otrgnuo svakoj kontroli. Uostalom ima iskustva tako je radio i onaj "bracni par" koji nije mario za drzavne interese. Sa kojim je u jednom periodu bio ljuti protivnik a u drugom saradnik pa opet ljuti, ljuti protivnik.

Sasha

pre 19 godina

Koja graska, pa ko ce nas shvatiti ozbiljno ako sef inostranih poslova to izjavi a ne postoji ni jedan dokaz za to sto je rekao. Lepo je sto Draskovic kao i vecina ljudi u zemlji zeli da se optuzeni nadju u Hagu ali se politicka popularnost ne stice na tako bedan nacin, na stetu drzave i njenih gradjana, koji, kao sto mogu da primetim podrzavaju ovaj potez najneozbiljnijeg politicara u nasoj zemlji.

Enver Kelmendi

pre 19 godina

Ili sam ja injorant(neznalica) ili ovaj covek je poludeo. Drzavni funkcioner da daje ovakve izjave u novinama zaista prelazi svaku granicu. U sustini ja se slazem sa g.Draskovicem, ali on treba da trazi prijem kod g.Kostunice i da daje svoje misljenje u vezi ovog problema a ne da postupa kao politicki amater.

Djuka

pre 19 godina

Vuce upravu si 100%, ali se bojim pojesce te neki demokratski mrak. Dugo pokusavaju da se smaknu, bojim se da ce uspeti, ponovo... Zlikovci, ne daju nam da idemo napred, ne zele da Srbija ide napred, zele haos i nered, "oni" ne zele bolje sutra svom narodu, ne zele bolju Srbiju. Vuce cuvaj se!

Sladjana

pre 19 godina

Izjava je neodmerena ali je u skladu sa dosadašnjim ponašanjem ministra Draškovića. Šta će čovek mora da priča ono što oni žele da čuju, u suprotnom, ode i on u Hag kod kuma! Inače, istovremeno, bojim se da je u pravu, kao i to da se okomio na BIU jer mu gospođa nije postavljena na funkciju u toj agenciji. Ipak, ako samo misli a ne zna, ne bi trebalo da daje ovakve izjave.

Jedan Ovamo

pre 19 godina

... A, da li neko od citalaca ovde veruje u to da srpska vlast ne zna gde se kriju ti zlocinci ?
Nije bitan Vuk. Bitno je da se zlocinci lokalizuju, uhapse, sprovedu u Hag i da se obezvrede u srpskom drustvu. A ne da moram za nekih par godina opet da gledam i slusam stoku i bagru na kojekakvim mitinzima podrske...I ti sto nose majice tipa "mi smo Mladic", "mi smo Pavkovic", trebaju da se gone zajedno sa svojim idolima u ..... Hag

Aleksandra

pre 19 godina

Pa pobogu sta je covek lose rekao? Od cega mi to treba da se stidimo?Pa trebalo je to mnogo ranije da cinimo, na primer kada nam je premijer vlade bio Marjanovic a Sloba predsednik, a 70% onih koji sad kao "plujuju" po Vuku glasalo je nekada za crvene. SRAMOTA! A sta je trebalo uraditi Tomi grobaru za onu izjavu na konto pokojnog dr Djindjica? Da li je neko onda ustao da kaze sramota? E Srbijo, ko te vodi, tuga pregolema ...
Pozdrav svim DS-ovcima od Aleksandre, Kragujevac-Svajcarska

IvanS

pre 19 godina

"Don't mix frogs and grand mothers", izvali Vuk i ostade ziv. Diplomatski, nema sta. Ako ovakve izjave ne spasu Srbiju, nista nece. Tuzno je imati ovakvog coveka za ministra inostranih poslova, znaci onog koji u inostranstvu predstavlja zemlju SCG. Bas se jurtos mislim, Vuk odavno, vec par dana, nije izvalio nesto "pametno", sto bi trebalo da mu donese jos par glasova na buducim izborima. Kad eto, Vuk me nije izneverio, valjda neka telepatija. Nego, setigh se Belog i ostalih Vukovih "boraca" za slobodu, pa se upitah hoce li i njega Hag jednom zatraziti?

Sale

pre 19 godina

Znate kad ce da nam daju pozitivnu studiju o izvodljivosti kad nas sef diplomatije daje ovakve izjave u inostranstvu. Samo u nasim snovima. Ovo je krajnje neodgovorno i Vuka bi trebalo smeniti po hitnom postupku zbog narusavanja nacionalnih interesa. Ovo nas nece odvesti u Evropu vec udaljiti od nje.

klanfa

pre 19 godina

Priblizno 50% komentara je protiv, a 50% za Vuka. To me dovodi do mog komentara: nije sustina problema ko koga, kako i gde krije, vec u nasem stavu prema minulim ratovima. Mi tog stava NEMAMO. Da ga imamo, ili bismo sve optuzene promptno isporucili Hagu ili ni jednog, uz odgovarajuce obrazlozenje. To sto ga ni drugi narodi iz ex-YU nemaju, je njihov problem i sramota ali nas stav je nas problem i sramota. Sto se konkretno Vuka tice, uprkos krupnim flekama iz proslosti, covek je vise puta bio vrlo u pravu, a vaznije je jutro od veceri, zar ne?

DEJAN

pre 19 godina

Od devedesetih, na zalost, u Srbiji je samo jedan Vuk, a kao potvrda toga je situacija u kojoj se nalazimo. Za razliku od vecine politicara, protiv njega niko ne moze naci nikakve stvarne mrlje u petnaestogodisnjoj borbi , vec samo lazima pokusavati /kao sto je prica o paravojnim formacijama/ da sabotiraju istinu.

nije mi jasno

pre 19 godina

Ma hajte molim Vas kako je moguce da jedna ozbiljna vladina organizacija (bar bi trebalo da je tako) kao sto je BIA ne zna gde se nalazi Ratko Mladic a vec godinu i nesto se kao traga za njim? Ako vec ne zna onda treba da se dele otkazi zbog nesposobnosti...jer im je posao da znaju...i tu je Vuk potpuno u pravu! Ili reci gde je ili otkaz!

Slavica NS

pre 19 godina

Normalno je da znaju, i da ga cuvaju. General Ratko Mladic je zasluzan sto Republika Srpska postoji, i sto Srbi iz bivse Bosne nisu po izbeglickim logorima ili jamama. Svaki bezbedjnjak sa imalo ponosa ce ga cuvati.

Vlajsa (PUNK METAL & NBG)

pre 19 godina

Vi kako hocete, ali ja cu na sledecim izborima svoj glas dati Vuku Draskovicu. Moje cestitke na ovoj hrabroj i istinitoj izjavi. Krajnje je vreme da se jednom zauvek rasturi banda (citaj BIA) koja nas je unistavala i sramotila 15 godina. O Mladicu ne vredi trositi reci, osim da se iskreno nadam da ce ovaj zlikovac vrlo brzo zavrsiti u Hagu.

Milko

pre 19 godina

Pa ovaj iskaz Vuka Draškovića govori, da on zna kako samo međunarodni pritisak može Koštunicu prizvati pameti. Setimo se samo da mu je Hag bio deveta a sada je prva rupa na svirali, da je isporuku Miloševića nazvao državnim udarom, a da sada isporučuju u pidžami i papučama. Dakle, uz pritisak će, Ratko Mladić biti isporučen sa mašnicom.
Na dalje, Vuk zna da će jedino uz spoljni pritisak Koštunica pristati da reformiše tajne službe. Mislim da njegovi već rade na tome da očiste kompromitirajuće podatke vezane za DSS i njega lično. Tako, to funkcioniše, nažalost.

Jovan

pre 19 godina

Naravno da zna kada je Rade Bulatovic skrivao Sljivavcanina i Mladica zajedno sa KOS-om odnosno Acom Tomicem dok je bio Kostunicin savetnik za bezbednost.

silver_surfer

pre 19 godina

Sa jedne strane Vuk je u pravu, ali ne moze kao zvanicni, drzavni sluzbenik da daje takve izjave. Sto se tice Kostunice i njegove ekipe...Od njih mi je stvarno muka!!! Pitam se sta smo Bogu zgresili...Prvo razni Marjanovici i Kundaci, pa onda Jocici i Davinici...Boze dragi, ima li nasoj agoniji kraja...

banchi

pre 19 godina

Ovaj nas ministar je karikatura - mora da su ga gadno pritisli sa haskom batinom, pa sad prica i ono sto ne traze od njega. Sramno!

aaaaa

pre 19 godina

Ovaj Davinic je stvarno lik ipo! Garantujem da bar tri dana ranije najavi svoju posetu....otprilike nesto kao: ej evo ja vam za tri dana dolazim u inspekciju da vidim da li se u vasoj kasarni krije neki haski optuzenik! I onda se naravno ispostavi da to nije tacno...he he he

Predrag

pre 19 godina

Cini mi se da je Vuk jedan od retkih normalnih politicara koji nije izgubio orijentaciju sta je ispravno a sta ne. Svest ovog naroda je toliko izvitoperena da ovaj narod umesto da ako ne da se stidi, onda bar bude ravnodusan prema optuzenima za ratne zlocine sve dok se dokaze da li su krivi ili nisu. Ako se dokaze da su nevini, treba im se izviniti, a ako se dokaze da su krivi treba ih staviti na stub srama jer su okaljali obraz Srbije. Stoga, gospodo Mladicu, Karadzicu i Pavkovicu, smesta u Hag, pa dokazite svoju nevinost. Svi koji ih stite grese dusu. Ljudi, uzmite se u pamet, to sto podrzavate osumnjicene za najgore zlocine sigurno vam nece doneti nista dobro. Bravo Vuce, samo hrabro, nikad se nisi plasio crvenih terorista, pa nemoj ni sad!

Saveta

pre 19 godina

Pa i da je istina je li on lud da to prizna i to svetu. Ako imamo problema treba da te probleme resimo u kuci a ne po komsiluku.
Uvek se iznenadim coveku kao sto je Vuk. Ta osoba je imala svoje paramilitarne trupe u Bosni (znam osobe koji su bili sa njima), ta osoba je rekla "da ce oseci svaku ruku koja mase muslimamskom zastavom" u Novom Pazaru, pa ne vidim po cemu se Vuk razlikuje od Mladica?
Obojici je mesto u Hagu, sa tim da Vuk slusa "tatu", blati nasu zemlju i zato dobija nagrade.

Srdjan

pre 19 godina

To se zove odgovorna nacionalna politika. Ceo svet zna da je Mladic u Srbiji, svi kazu da je u Srbiji. I sad cemo mi da ih ubedimo da kao ne znamo gde je. Sije mu ga Djura.
Bravo Vuce za hrabrost i odvaznost i sto jedini stavljas drzavne interese na prvo mesto...

Zoran Gvozden, Frankfurt am Main

pre 19 godina

Rece to Vuk i nastavi komotno da sedi u fotelji te s pravom, raskrinkane vlade. Ili je nekakva igranka za neciji racun u toj tagikomicnoj druzini iz Nemanjine u toku, ili Vuk ima halucinacije da ponovo sedi na balkonu Narodnog pozorista?
Verujem da je izreceno istina ali za ime Boga, gospodine Draskovicu, sto dalje sluzite toj vladi? Vise je kritikujete nego "opozicioni" DS a zatim nastavljate sa njima! Ili dajte ostavku ili ih srusite u parlamentu ako se jos neko nadje ili prestanite da nas obmanjujete pricama ciju istinu ipak vecina nas poodavno zna. Dosta vec jednom!

zivojin

pre 19 godina

Ocigledno da se Vuk mnogo trudi da gospodja Draskovic preuzme BIA, po svaku cenu i bez obzira kome ovakvim izjavama nanosi neizmernu stetu. Ima sigurno jos dosta nezaposlenih rodjaka, kumova i sta ja znam koga sve, pa treba to Dana jos malo da sredi. A BIA to i da zna, to bi bio samo dokaz da ona ipak dobro radi svoj posao bezbednosno-informativne sluzbe, jer to i jeste njihov posao. A ko se i zbog cega stiti ili ne su stvari "vise" politike koju mi obicni smrtnici ne mozemo da shvatimo do u detalje jer nemamo sveobuhvatne informacije o tome... takva je politicka realnost i ne samo u Srbiji vec u celom svetu.

osoba A

pre 19 godina

Nazalost, Vuk je u pravu. Dokle cemo se vise mlatiti i zamlacivati celom tom pricom? Muka mi je vise i od same pomisli na to. Ode Evropa bez nas, u medjuvremenu.....

Daco

pre 19 godina

Nije mi jasno kako su to Englezi zakljucili da je Draskovic priznao gde se nalazi Mladic ?
Ali da je Mladic uslov svih uslova, e to jest, jer bez toga Srbiji ce biti zatvorena sva vrata Zapadno-evropskih integracija kao i Hrvatskoj zbog Gotovine.
Znaci Mladic, pa onda sve ostalo, na to vec sad moramo misliti ako zelimo u EU i Partnerstvo za mir.

миливоје

pre 19 godina

Кад човеку почешу оба уха зрном великог калибра пошто је са мањим огреботинама изашао из самлевеног аутомобила вероватно макар мало промени угао посматрања...
Мени лично изгледа да се Драшковић поправио после два "укора пред искључење" и уозбиљио (наравно, у оквиру сопствених могућности).
Свако добро, господине Драшковићу, желим Вам дуг живот и добро здравље!

Nikola

pre 19 godina

Samo da se zna. Sećam se, pred kraj rata Vuk Drašković Karadžića i Mladića naziva orlovima koji krstare nebom, a svima koji ih šalju u Hag ("polomljenih krila") poručuje: "Sikter, stoko!" Prema tome, bilo bi pristojno da Vuk malo ćuti.

milan

pre 19 godina

Vuk je u pravu. Ako on ode preko grane i kaze kako je Slobo ubijao u svojim besmislenim ratnim pohodima kako je unazadio region za 50 god(manje vise) sta? To kao tamo ne znaju? Veci je fazon to sto je covek rekao a to je da ovaj treba da popije otkaz. A zasto? Ako zna a nece da kaze razume se. A ako ne zna pa sta radi tamo i on i svi ostali. Covek lose obavlja svoj posao, ne zna gde se nalazi odbegli optuzenik, lose radi. Jasno. Na ulicu!
Ali nece on sam sebi dati otkaz naravno. Treba Kostunica da ga pozove. A Kostunica nece. E to je Vuk rekao. A zasto Vuk. Pa nesto se ne mirisu Vuk i sluzbe bezbednosti verovatno. Mozda zato sto su njega pokusali ubiti par puta a on njih stalno zadirkuje. A i ovde i onako niko ne slusa.

Radovan

pre 19 godina

Za ovakve izjave i ovakvo ponašanje bi se mogao naći odgovarajući naziv u Draškovićevim književnim delima! Kada god krene u trgovinu i cenjkanje Drašković pozove u pomoć javnost i narod. A šta će zauzvrat dobiti ovaj narod i ova javnost od gospodina ministra?

vesna

pre 19 godina

Slazem se sa Vukom, ali se ne slazem sa mestom gde je takvu izjavu tako javno dao. Degradirao je sebe i MIP, (jer time priznaje da nema nikakvog uticaja na politiku vlade koju zastupa - pa time nije relevantan sagovornik), a ugrozio drzavu (jer pokazuje da su pritisci zapada sasvim utemeljeni i opravdani). Medjutim, jos gore u svemu je sto nece biti nikakvih posledica ove izjave. I sta je "dubinska" poruka? Da svako moze da daje kakve god hoce izjave bez ikakve javne odgovornosti. Pa kako da glasaci ozbiljno shvate svoje politicare, i kako da se politicari uozbilje? I kako da ozbiljni i odgovorni ljudi uopste ulaze u politiku? Zacarani krug.

Nenad

pre 19 godina

Vuk Draskovic imao je pravojne formacije 1991. godine. Sad se vadi da ne bi pravio drustvo svom kumu Seselju i svom predsedniku, koji je jedan sarmantan covek rece jednom davno Vuk. Za nauk bi trebalo da mu posluzi Perisic, trudio se covek da izbegne taj Hag onoliko ali nista nije vredelo. Tako ce i Vuk zavrsiti. Lepo ga je Kosunica postavio za ministra. Samo sa jednog putovanja umesto na Surcin sletece u Sheveningen pa neka lupeta u sudnici ovakve gluposti. Zao mi ovog Kostunice koji mora sa ovakvim likovima da radi, tesko je to.

Ivan M

pre 19 godina

1. Nemam sumnje da je Vuk u pravu i da BIA tacno zna gde je Mladic i da bi mogla da ga privede ocas casa da hoce.
2. Nije mi jasno sta Vuk radi u toj vladi koju toliko pljuje. Shvatanje nasih ministara je da nesto zvano "kolektivna odgovornost" kao da ne postoji - svak u svoj atar, a oni drugi kao da rade u Tunguziji. To je nedosledno i neprincipijelno sa Vukove strane.
3. Bas me boli briga sto on to izjavljuje u inostranstvu. Kod nas se natalozilo toliko mraka i sljama u zadnjih 15ak godina da neko to treba da procisti. Sumnjam da je Vuk u stanju to da uradi, prilicno sam siguran da Tadic nije, ZNAM da Kostunici to ni ne pada na pamet, a o drugima i da ne govorim. No, svaki pokusaj da se baci malo svetla na mrak i mafiju iz BIA-e, UDBA-e i sl. je dobrodosao.

Nesa

pre 19 godina

Sramota me ovog Draskovica! Kad god ode negde u inostranstvo, samo nas bruka svojim neodmerenim i nadobudnim shlihtanjem svima naokolo... Zasto nesto korisno ne uradi kod kuce, u svojoj zemlji? Te stvari si, Vuce, mogao i OVDE da pokrenes, a ne da nas je sramota sto pljujes po svojoj drzavi kad god izadjes napolje...

Vojislav

pre 19 godina

Osnovno je to da je Draskovic ministar inostranih poslova S C G. Znaci njega moze da opozove Marovic, a ne republicki premijer, obzirom da ne postoji drugi premijer u ovoj zemlji. Drugo, to sto je on izjavio imalo bi izuzetno smisla da je intervju dat na Nacionalnoj televiziji ili novinama iz Srbije. Ovako izgleda kao da su posvadjani, odnosno kao da je Vuk u opoziciji pa mora da utice na lokalnu vlast preko inostranig uticaja. Dakle od diplomatije nema nista. E sada, da li je to tacno ili ne, je vrlo diskutabilno, ali je cinjenica da je za nas gradjane BIA nesto tajanstveno, nedodirljivo ... i onda se pojavi Vlada koja ne dozvoljava otvaranje arhiva. Gde ima dima obicno ima i neke vatre. Sve u svemu uzmite izjavu Bebe Popovica iz Insajdera, pa procitajte po novinama sve ono o cemu je Beba pricao. Svi se sami otkrivaju...

E moj ti

pre 19 godina

Vuce, Vuce bubo lenja, sta ce reci pokolenja...nepljuje Vuk na drzavu vec mi svi pljujemo sami na sebe, a to sto prica po svetu je deo opisa radnog mesta - Ministar Inostranih Poslova. A Ministar Unutrasnjih Poslova bi trebao da brino o tome ovde - unutar ove pecine. Steta sto nema vise onih sa petljom da govore istinu, ali i to je ono nase pusto srpsko...zato smo tu gde jesmo, a narod moze da se patriotise koliko hoce al zato nema leba da jede...good luck!

Mladen Mladenovic

pre 19 godina

Samo Bog zna i razume "staze i bogaze", kojima luta, ovaj naš, Ministar inostranih poslova. I, koji su ciljevi gospodina Draškovića ? Ako ih uopšte i ima. Da li je ovaj čovek, svestan posledica ovakvih nekontrolisanih "uzleta" ? Neko mu treba skrenuti pažnju, da je sada Ministar inostranih poslova i da je vreme da se mane stranačkih lupetanja i podmetanja. Nisu više u pitanju pijačne tezge u Pošeškoj ulici, niti lokali po beogradskim opštinama. Radi se o interesima države. Da li je gospodin Drašković svestan da ovakvim izjavama, koje možda imaju osnova a, možda i nemaju, nanosi štetu zemlji koju predstavlja ? Za čije bi interese trebalo da se bori. Svim mogućim sredstvima i načinima. Da li njemu mesto Ministra spoljnih poslova služi samo za ličnu promociju i sticanje nekog "gandijevskog" imidža ? Ili se boji Haga. Da li je zaista nečim ucenjen. Nisam za to da naš Ministar laže i širi neistine, ali sam siguran da u svoj privatni rat, koji gospodin Drašković permanentno vodi, na više frontova, unosi mnogo svojih ličnih animoziteta i mržnji. Zar ne može nikako da se uzdigne iznad provincijalne prostote, koja toliko krasi srpsku političku scenu. Ovakvim izjavama dovodi narod koji predstavlja u veoma štetnu situaciju. A strani partneri vas, gospodine Draškoviću, gledaju sa nipodoštavanjem. Jer ne mogu da veruju da otrcavate zemlju, koju predstavljate. Koja vas zbog toga i plaća. Sramota, zaista.

NovaK

pre 19 godina

Gde je granica ljudske gluposti i sujete ? U ovoj Srbiji svi mogu da kažu sve, a nikad gore »demokratije« .Svako ima i vodi svoju politiku. »Istaknuti funkcioner« Smešno !.
Da li bi ovakvu izjavu dao da je gospođa Dana direktor BIA ?. ...
Prisetite se: Koliko je vatri Drašković upalio svojom knjigom NOŽ ? Znam neke koji su još 1985. hteli da "svete" Jugoviće.
Koliko je ruku posekao, koje su nosile turski barjak u Novom Pazaru? Ko je poslao srpske momke u Sinj, da »brane Srbe od ustaša« ?.
Kamo sreće da si ostao u Hercegovini da nastaviš tamo gde je stala tvoja baba Stana...

Opijum

pre 19 godina

Naravno, sad je opet povika, pistanje i vristanje na vuka. A zlotvor koga smo gledali na tv kako urla "raspameti", kako cinicno pije sljivovicu s unproforom, kako deli prestravljenoj deci cokoladice dok zlocinci masakriraju njihove oceve i bracu u srebrenici - to nema veze. Naravno da i Vuk treba da odgovara zbog Giske i slicnih kriminalaca i paravojnih formacija u Hrvatskoj, ali tek posle Mladica, Karadzica, Pavkovica i slicnih srpskih "heroja".

Dragan V.

pre 19 godina

Kako mogu primetiti Draskovic u ovom intervijuvu nije nista priznao, a pogotovo ne da je Mladic u Srbiji, jedino je prozvao BIA da zna gde je Mladic, ali nece da saopsti.
Mislim da je ovo ustvari Draskovicev daljni pritisak na Kostunicu da ucini jos vise napora i da se napokon sazna gde je Mladic. Ocigledno da bez tog pritiska "legalisti" pokusavaju svim mogucim silama da izvrdaju svoje madjunarodne obaveze, a to je pokazao i slucaj Lukic, samo sa tim pritiskom njihovih koalicionih partnera i javnosti legalisti ispunjavaju obaveze koje su preuzeli.

german

pre 19 godina

Mnogo toga bi bilo logično da naše institucije znaju. Na žalost, suviše često zaista ne znaju. Vuk je jedan od onih koji su opsednuti "svemoćnim" tajnim službama a prosto je zapanjujuće do koje granice može da ide kako bi isterao ono što su on i žena mu zacrtali (kontrola nad bivšom DB), ne vodeći računa o svojoj primarnoj misiji, da zastupa interese zemlje u inostranstvu. Može njegova stranka da izađe iz Vlade ako smatra da premijer štiti nesposobnog direktora BIA, ali ne i da kao šef diplomatije SCG neopreznim izjavama nanosi štetu interesima države. Ipak, nije samo do njega, zaista ne vidim kako su novinari FT njegovu izjavu mogli da protumače kao "priznanje".

Nepodnosljiva lakoca nekompetencije

pre 19 godina

Ja mislim, mislim, svasta mislim, ali ne znam. A ako sam neki faktor u vlasti i kazem sta mislim (a ne znam) u intervjuu medijima, to se smatra za stav vlasti ciji sam predstavnik, ili za priznanje vlasti ciji sam predstavnik, ako je zvanicni stav vlasti drugaciji od mog licnog misljenja.

vlada,

pre 19 godina

Da li postoji neka koncepcija u ministarstvu spoljasnjih polova koja je sinhronizovana sa najvisim telima u nasoj zemlji ili svako prica sta mu padne na pamet gde i kome stigne.
Neozbiljno. Mi nemamo buducnosti sa ovom vlascu.

Ernest

pre 19 godina

Jasno da neko zna a posebno BIA mora da zna gde je Mladic, kao i Pavkovic i ostali. Ako ne znaju onda sta znaju zasto su tamo na funkciji njihovi rukovodioci ?

Kent

pre 19 godina

U potpunosti se slazem sa Vukom. Verujem da ne samo BIA vec i sam vrh vlasti na celu sa Kostunicom zna gde je Mladic ali ga ocigledno iz neko razloga kriju. Samo je Vuk Draskovic spreman da prihvati tu odgovornost, jer je vec bezbroj puta dokazao da je spreman sve da ucini u interesu Srbije i srpskog naroda.

ivica

pre 19 godina

Je l' moze neko da objasni misiju ovog coveka. Pa zar ovakve izjave davati u inostranstvu. Pa je l' on to zeli da nam uvedu sankcije ponovo. Ljudi ako boga znate smenjujete ga sto pre dok ne napravi stvarno neku veliku stetu od cega ce ceo narod da pati.....ja jos uvek ne mogu da verujem da neko moze ovako nesto da kaze sa polozaja koji obavlja.

Jana

pre 19 godina

Bolje bi mu bilo da drzi usta zatvorena. Njemu je mesto u Hagu zbog para-vojne formacije...Ponasa se udvoricki, sto se tice zapada a ovoj zemlji je sve teze... Kostunici bi bilo bolje da Draskovica smeni...

Ljubisa

pre 19 godina

Samo tako Vuce. Mora se povuci crta. Narodu se zuri jer tesko zivi, a vladi i poslanicima ne, jer su digli plate. Pitanje Mladic mora da se resi jer je to uslov svih uslova. Dosta nam je tih Slobinih heroja.
Srbijo samo napred u Evropu.
Vuce samo tako.. Druga Srbija neka negoduje.

Zare

pre 19 godina

Hoce li ikada dok smo zivi neko raskrinkati BIA-u i ostale tajne sluzbe, otvoriti dosijea? Zasto se ljudi plase tih otvaranja? I ako se otvore za 5 godina, ko zna sta je sve nestalo iz arhive u poslednjih 15 godina...

laza

pre 19 godina

Ovde sve svi prave najvni kao pariske sobarice. Naravno da BIA zna gde je R.M. ali neće da se zamera "srpsko-ruskim patriotama" iz vojnih službi bezbednosti koji mu tu logističku zaštitu pružaju. I tako će biti sve dok nas te sve tajne službe, protiv našeg interesa, budu držale u savezu sa Rusijom i Belorusijom. Jer čiji je to interes da Srbija ne bude u Evropskoj zajednici i da ne bude član NATO-a, srpski sigurno nije.

Ljubisa

pre 19 godina

Samo tako Vuce. Mora se povuci crta. Narodu se zuri jer tesko zivi, a vladi i poslanicima ne, jer su digli plate. Pitanje Mladic mora da se resi jer je to uslov svih uslova. Dosta nam je tih Slobinih heroja.
Srbijo samo napred u Evropu.
Vuce samo tako.. Druga Srbija neka negoduje.

laza

pre 19 godina

Ovde sve svi prave najvni kao pariske sobarice. Naravno da BIA zna gde je R.M. ali neće da se zamera "srpsko-ruskim patriotama" iz vojnih službi bezbednosti koji mu tu logističku zaštitu pružaju. I tako će biti sve dok nas te sve tajne službe, protiv našeg interesa, budu držale u savezu sa Rusijom i Belorusijom. Jer čiji je to interes da Srbija ne bude u Evropskoj zajednici i da ne bude član NATO-a, srpski sigurno nije.

Zare

pre 19 godina

Hoce li ikada dok smo zivi neko raskrinkati BIA-u i ostale tajne sluzbe, otvoriti dosijea? Zasto se ljudi plase tih otvaranja? I ako se otvore za 5 godina, ko zna sta je sve nestalo iz arhive u poslednjih 15 godina...

ivica

pre 19 godina

Je l' moze neko da objasni misiju ovog coveka. Pa zar ovakve izjave davati u inostranstvu. Pa je l' on to zeli da nam uvedu sankcije ponovo. Ljudi ako boga znate smenjujete ga sto pre dok ne napravi stvarno neku veliku stetu od cega ce ceo narod da pati.....ja jos uvek ne mogu da verujem da neko moze ovako nesto da kaze sa polozaja koji obavlja.

Jana

pre 19 godina

Bolje bi mu bilo da drzi usta zatvorena. Njemu je mesto u Hagu zbog para-vojne formacije...Ponasa se udvoricki, sto se tice zapada a ovoj zemlji je sve teze... Kostunici bi bilo bolje da Draskovica smeni...

german

pre 19 godina

Mnogo toga bi bilo logično da naše institucije znaju. Na žalost, suviše često zaista ne znaju. Vuk je jedan od onih koji su opsednuti "svemoćnim" tajnim službama a prosto je zapanjujuće do koje granice može da ide kako bi isterao ono što su on i žena mu zacrtali (kontrola nad bivšom DB), ne vodeći računa o svojoj primarnoj misiji, da zastupa interese zemlje u inostranstvu. Može njegova stranka da izađe iz Vlade ako smatra da premijer štiti nesposobnog direktora BIA, ali ne i da kao šef diplomatije SCG neopreznim izjavama nanosi štetu interesima države. Ipak, nije samo do njega, zaista ne vidim kako su novinari FT njegovu izjavu mogli da protumače kao "priznanje".

Kent

pre 19 godina

U potpunosti se slazem sa Vukom. Verujem da ne samo BIA vec i sam vrh vlasti na celu sa Kostunicom zna gde je Mladic ali ga ocigledno iz neko razloga kriju. Samo je Vuk Draskovic spreman da prihvati tu odgovornost, jer je vec bezbroj puta dokazao da je spreman sve da ucini u interesu Srbije i srpskog naroda.

Ernest

pre 19 godina

Jasno da neko zna a posebno BIA mora da zna gde je Mladic, kao i Pavkovic i ostali. Ako ne znaju onda sta znaju zasto su tamo na funkciji njihovi rukovodioci ?

Nepodnosljiva lakoca nekompetencije

pre 19 godina

Ja mislim, mislim, svasta mislim, ali ne znam. A ako sam neki faktor u vlasti i kazem sta mislim (a ne znam) u intervjuu medijima, to se smatra za stav vlasti ciji sam predstavnik, ili za priznanje vlasti ciji sam predstavnik, ako je zvanicni stav vlasti drugaciji od mog licnog misljenja.

Dragan V.

pre 19 godina

Kako mogu primetiti Draskovic u ovom intervijuvu nije nista priznao, a pogotovo ne da je Mladic u Srbiji, jedino je prozvao BIA da zna gde je Mladic, ali nece da saopsti.
Mislim da je ovo ustvari Draskovicev daljni pritisak na Kostunicu da ucini jos vise napora i da se napokon sazna gde je Mladic. Ocigledno da bez tog pritiska "legalisti" pokusavaju svim mogucim silama da izvrdaju svoje madjunarodne obaveze, a to je pokazao i slucaj Lukic, samo sa tim pritiskom njihovih koalicionih partnera i javnosti legalisti ispunjavaju obaveze koje su preuzeli.

vlada,

pre 19 godina

Da li postoji neka koncepcija u ministarstvu spoljasnjih polova koja je sinhronizovana sa najvisim telima u nasoj zemlji ili svako prica sta mu padne na pamet gde i kome stigne.
Neozbiljno. Mi nemamo buducnosti sa ovom vlascu.

Nesa

pre 19 godina

Sramota me ovog Draskovica! Kad god ode negde u inostranstvo, samo nas bruka svojim neodmerenim i nadobudnim shlihtanjem svima naokolo... Zasto nesto korisno ne uradi kod kuce, u svojoj zemlji? Te stvari si, Vuce, mogao i OVDE da pokrenes, a ne da nas je sramota sto pljujes po svojoj drzavi kad god izadjes napolje...

Saveta

pre 19 godina

Pa i da je istina je li on lud da to prizna i to svetu. Ako imamo problema treba da te probleme resimo u kuci a ne po komsiluku.
Uvek se iznenadim coveku kao sto je Vuk. Ta osoba je imala svoje paramilitarne trupe u Bosni (znam osobe koji su bili sa njima), ta osoba je rekla "da ce oseci svaku ruku koja mase muslimamskom zastavom" u Novom Pazaru, pa ne vidim po cemu se Vuk razlikuje od Mladica?
Obojici je mesto u Hagu, sa tim da Vuk slusa "tatu", blati nasu zemlju i zato dobija nagrade.

Predrag

pre 19 godina

Cini mi se da je Vuk jedan od retkih normalnih politicara koji nije izgubio orijentaciju sta je ispravno a sta ne. Svest ovog naroda je toliko izvitoperena da ovaj narod umesto da ako ne da se stidi, onda bar bude ravnodusan prema optuzenima za ratne zlocine sve dok se dokaze da li su krivi ili nisu. Ako se dokaze da su nevini, treba im se izviniti, a ako se dokaze da su krivi treba ih staviti na stub srama jer su okaljali obraz Srbije. Stoga, gospodo Mladicu, Karadzicu i Pavkovicu, smesta u Hag, pa dokazite svoju nevinost. Svi koji ih stite grese dusu. Ljudi, uzmite se u pamet, to sto podrzavate osumnjicene za najgore zlocine sigurno vam nece doneti nista dobro. Bravo Vuce, samo hrabro, nikad se nisi plasio crvenih terorista, pa nemoj ni sad!

Zoran Gvozden, Frankfurt am Main

pre 19 godina

Rece to Vuk i nastavi komotno da sedi u fotelji te s pravom, raskrinkane vlade. Ili je nekakva igranka za neciji racun u toj tagikomicnoj druzini iz Nemanjine u toku, ili Vuk ima halucinacije da ponovo sedi na balkonu Narodnog pozorista?
Verujem da je izreceno istina ali za ime Boga, gospodine Draskovicu, sto dalje sluzite toj vladi? Vise je kritikujete nego "opozicioni" DS a zatim nastavljate sa njima! Ili dajte ostavku ili ih srusite u parlamentu ako se jos neko nadje ili prestanite da nas obmanjujete pricama ciju istinu ipak vecina nas poodavno zna. Dosta vec jednom!

E moj ti

pre 19 godina

Vuce, Vuce bubo lenja, sta ce reci pokolenja...nepljuje Vuk na drzavu vec mi svi pljujemo sami na sebe, a to sto prica po svetu je deo opisa radnog mesta - Ministar Inostranih Poslova. A Ministar Unutrasnjih Poslova bi trebao da brino o tome ovde - unutar ove pecine. Steta sto nema vise onih sa petljom da govore istinu, ali i to je ono nase pusto srpsko...zato smo tu gde jesmo, a narod moze da se patriotise koliko hoce al zato nema leba da jede...good luck!

Radovan

pre 19 godina

Za ovakve izjave i ovakvo ponašanje bi se mogao naći odgovarajući naziv u Draškovićevim književnim delima! Kada god krene u trgovinu i cenjkanje Drašković pozove u pomoć javnost i narod. A šta će zauzvrat dobiti ovaj narod i ova javnost od gospodina ministra?

osoba A

pre 19 godina

Nazalost, Vuk je u pravu. Dokle cemo se vise mlatiti i zamlacivati celom tom pricom? Muka mi je vise i od same pomisli na to. Ode Evropa bez nas, u medjuvremenu.....

zivojin

pre 19 godina

Ocigledno da se Vuk mnogo trudi da gospodja Draskovic preuzme BIA, po svaku cenu i bez obzira kome ovakvim izjavama nanosi neizmernu stetu. Ima sigurno jos dosta nezaposlenih rodjaka, kumova i sta ja znam koga sve, pa treba to Dana jos malo da sredi. A BIA to i da zna, to bi bio samo dokaz da ona ipak dobro radi svoj posao bezbednosno-informativne sluzbe, jer to i jeste njihov posao. A ko se i zbog cega stiti ili ne su stvari "vise" politike koju mi obicni smrtnici ne mozemo da shvatimo do u detalje jer nemamo sveobuhvatne informacije o tome... takva je politicka realnost i ne samo u Srbiji vec u celom svetu.

milan

pre 19 godina

Vuk je u pravu. Ako on ode preko grane i kaze kako je Slobo ubijao u svojim besmislenim ratnim pohodima kako je unazadio region za 50 god(manje vise) sta? To kao tamo ne znaju? Veci je fazon to sto je covek rekao a to je da ovaj treba da popije otkaz. A zasto? Ako zna a nece da kaze razume se. A ako ne zna pa sta radi tamo i on i svi ostali. Covek lose obavlja svoj posao, ne zna gde se nalazi odbegli optuzenik, lose radi. Jasno. Na ulicu!
Ali nece on sam sebi dati otkaz naravno. Treba Kostunica da ga pozove. A Kostunica nece. E to je Vuk rekao. A zasto Vuk. Pa nesto se ne mirisu Vuk i sluzbe bezbednosti verovatno. Mozda zato sto su njega pokusali ubiti par puta a on njih stalno zadirkuje. A i ovde i onako niko ne slusa.

Nikola

pre 19 godina

Samo da se zna. Sećam se, pred kraj rata Vuk Drašković Karadžića i Mladića naziva orlovima koji krstare nebom, a svima koji ih šalju u Hag ("polomljenih krila") poručuje: "Sikter, stoko!" Prema tome, bilo bi pristojno da Vuk malo ćuti.

Srdjan

pre 19 godina

To se zove odgovorna nacionalna politika. Ceo svet zna da je Mladic u Srbiji, svi kazu da je u Srbiji. I sad cemo mi da ih ubedimo da kao ne znamo gde je. Sije mu ga Djura.
Bravo Vuce za hrabrost i odvaznost i sto jedini stavljas drzavne interese na prvo mesto...

vesna

pre 19 godina

Slazem se sa Vukom, ali se ne slazem sa mestom gde je takvu izjavu tako javno dao. Degradirao je sebe i MIP, (jer time priznaje da nema nikakvog uticaja na politiku vlade koju zastupa - pa time nije relevantan sagovornik), a ugrozio drzavu (jer pokazuje da su pritisci zapada sasvim utemeljeni i opravdani). Medjutim, jos gore u svemu je sto nece biti nikakvih posledica ove izjave. I sta je "dubinska" poruka? Da svako moze da daje kakve god hoce izjave bez ikakve javne odgovornosti. Pa kako da glasaci ozbiljno shvate svoje politicare, i kako da se politicari uozbilje? I kako da ozbiljni i odgovorni ljudi uopste ulaze u politiku? Zacarani krug.

Vojislav

pre 19 godina

Osnovno je to da je Draskovic ministar inostranih poslova S C G. Znaci njega moze da opozove Marovic, a ne republicki premijer, obzirom da ne postoji drugi premijer u ovoj zemlji. Drugo, to sto je on izjavio imalo bi izuzetno smisla da je intervju dat na Nacionalnoj televiziji ili novinama iz Srbije. Ovako izgleda kao da su posvadjani, odnosno kao da je Vuk u opoziciji pa mora da utice na lokalnu vlast preko inostranig uticaja. Dakle od diplomatije nema nista. E sada, da li je to tacno ili ne, je vrlo diskutabilno, ali je cinjenica da je za nas gradjane BIA nesto tajanstveno, nedodirljivo ... i onda se pojavi Vlada koja ne dozvoljava otvaranje arhiva. Gde ima dima obicno ima i neke vatre. Sve u svemu uzmite izjavu Bebe Popovica iz Insajdera, pa procitajte po novinama sve ono o cemu je Beba pricao. Svi se sami otkrivaju...

Opijum

pre 19 godina

Naravno, sad je opet povika, pistanje i vristanje na vuka. A zlotvor koga smo gledali na tv kako urla "raspameti", kako cinicno pije sljivovicu s unproforom, kako deli prestravljenoj deci cokoladice dok zlocinci masakriraju njihove oceve i bracu u srebrenici - to nema veze. Naravno da i Vuk treba da odgovara zbog Giske i slicnih kriminalaca i paravojnih formacija u Hrvatskoj, ali tek posle Mladica, Karadzica, Pavkovica i slicnih srpskih "heroja".

Daco

pre 19 godina

Nije mi jasno kako su to Englezi zakljucili da je Draskovic priznao gde se nalazi Mladic ?
Ali da je Mladic uslov svih uslova, e to jest, jer bez toga Srbiji ce biti zatvorena sva vrata Zapadno-evropskih integracija kao i Hrvatskoj zbog Gotovine.
Znaci Mladic, pa onda sve ostalo, na to vec sad moramo misliti ako zelimo u EU i Partnerstvo za mir.

Mladen Mladenovic

pre 19 godina

Samo Bog zna i razume "staze i bogaze", kojima luta, ovaj naš, Ministar inostranih poslova. I, koji su ciljevi gospodina Draškovića ? Ako ih uopšte i ima. Da li je ovaj čovek, svestan posledica ovakvih nekontrolisanih "uzleta" ? Neko mu treba skrenuti pažnju, da je sada Ministar inostranih poslova i da je vreme da se mane stranačkih lupetanja i podmetanja. Nisu više u pitanju pijačne tezge u Pošeškoj ulici, niti lokali po beogradskim opštinama. Radi se o interesima države. Da li je gospodin Drašković svestan da ovakvim izjavama, koje možda imaju osnova a, možda i nemaju, nanosi štetu zemlji koju predstavlja ? Za čije bi interese trebalo da se bori. Svim mogućim sredstvima i načinima. Da li njemu mesto Ministra spoljnih poslova služi samo za ličnu promociju i sticanje nekog "gandijevskog" imidža ? Ili se boji Haga. Da li je zaista nečim ucenjen. Nisam za to da naš Ministar laže i širi neistine, ali sam siguran da u svoj privatni rat, koji gospodin Drašković permanentno vodi, na više frontova, unosi mnogo svojih ličnih animoziteta i mržnji. Zar ne može nikako da se uzdigne iznad provincijalne prostote, koja toliko krasi srpsku političku scenu. Ovakvim izjavama dovodi narod koji predstavlja u veoma štetnu situaciju. A strani partneri vas, gospodine Draškoviću, gledaju sa nipodoštavanjem. Jer ne mogu da veruju da otrcavate zemlju, koju predstavljate. Koja vas zbog toga i plaća. Sramota, zaista.

NovaK

pre 19 godina

Gde je granica ljudske gluposti i sujete ? U ovoj Srbiji svi mogu da kažu sve, a nikad gore »demokratije« .Svako ima i vodi svoju politiku. »Istaknuti funkcioner« Smešno !.
Da li bi ovakvu izjavu dao da je gospođa Dana direktor BIA ?. ...
Prisetite se: Koliko je vatri Drašković upalio svojom knjigom NOŽ ? Znam neke koji su još 1985. hteli da "svete" Jugoviće.
Koliko je ruku posekao, koje su nosile turski barjak u Novom Pazaru? Ko je poslao srpske momke u Sinj, da »brane Srbe od ustaša« ?.
Kamo sreće da si ostao u Hercegovini da nastaviš tamo gde je stala tvoja baba Stana...

Ivan M

pre 19 godina

1. Nemam sumnje da je Vuk u pravu i da BIA tacno zna gde je Mladic i da bi mogla da ga privede ocas casa da hoce.
2. Nije mi jasno sta Vuk radi u toj vladi koju toliko pljuje. Shvatanje nasih ministara je da nesto zvano "kolektivna odgovornost" kao da ne postoji - svak u svoj atar, a oni drugi kao da rade u Tunguziji. To je nedosledno i neprincipijelno sa Vukove strane.
3. Bas me boli briga sto on to izjavljuje u inostranstvu. Kod nas se natalozilo toliko mraka i sljama u zadnjih 15ak godina da neko to treba da procisti. Sumnjam da je Vuk u stanju to da uradi, prilicno sam siguran da Tadic nije, ZNAM da Kostunici to ni ne pada na pamet, a o drugima i da ne govorim. No, svaki pokusaj da se baci malo svetla na mrak i mafiju iz BIA-e, UDBA-e i sl. je dobrodosao.

миливоје

pre 19 godina

Кад човеку почешу оба уха зрном великог калибра пошто је са мањим огреботинама изашао из самлевеног аутомобила вероватно макар мало промени угао посматрања...
Мени лично изгледа да се Драшковић поправио после два "укора пред искључење" и уозбиљио (наравно, у оквиру сопствених могућности).
Свако добро, господине Драшковићу, желим Вам дуг живот и добро здравље!

Nenad

pre 19 godina

Vuk Draskovic imao je pravojne formacije 1991. godine. Sad se vadi da ne bi pravio drustvo svom kumu Seselju i svom predsedniku, koji je jedan sarmantan covek rece jednom davno Vuk. Za nauk bi trebalo da mu posluzi Perisic, trudio se covek da izbegne taj Hag onoliko ali nista nije vredelo. Tako ce i Vuk zavrsiti. Lepo ga je Kosunica postavio za ministra. Samo sa jednog putovanja umesto na Surcin sletece u Sheveningen pa neka lupeta u sudnici ovakve gluposti. Zao mi ovog Kostunice koji mora sa ovakvim likovima da radi, tesko je to.

silver_surfer

pre 19 godina

Sa jedne strane Vuk je u pravu, ali ne moze kao zvanicni, drzavni sluzbenik da daje takve izjave. Sto se tice Kostunice i njegove ekipe...Od njih mi je stvarno muka!!! Pitam se sta smo Bogu zgresili...Prvo razni Marjanovici i Kundaci, pa onda Jocici i Davinici...Boze dragi, ima li nasoj agoniji kraja...

Slavica NS

pre 19 godina

Normalno je da znaju, i da ga cuvaju. General Ratko Mladic je zasluzan sto Republika Srpska postoji, i sto Srbi iz bivse Bosne nisu po izbeglickim logorima ili jamama. Svaki bezbedjnjak sa imalo ponosa ce ga cuvati.

nije mi jasno

pre 19 godina

Ma hajte molim Vas kako je moguce da jedna ozbiljna vladina organizacija (bar bi trebalo da je tako) kao sto je BIA ne zna gde se nalazi Ratko Mladic a vec godinu i nesto se kao traga za njim? Ako vec ne zna onda treba da se dele otkazi zbog nesposobnosti...jer im je posao da znaju...i tu je Vuk potpuno u pravu! Ili reci gde je ili otkaz!

banchi

pre 19 godina

Ovaj nas ministar je karikatura - mora da su ga gadno pritisli sa haskom batinom, pa sad prica i ono sto ne traze od njega. Sramno!

Jedan Ovamo

pre 19 godina

... A, da li neko od citalaca ovde veruje u to da srpska vlast ne zna gde se kriju ti zlocinci ?
Nije bitan Vuk. Bitno je da se zlocinci lokalizuju, uhapse, sprovedu u Hag i da se obezvrede u srpskom drustvu. A ne da moram za nekih par godina opet da gledam i slusam stoku i bagru na kojekakvim mitinzima podrske...I ti sto nose majice tipa "mi smo Mladic", "mi smo Pavkovic", trebaju da se gone zajedno sa svojim idolima u ..... Hag

aaaaa

pre 19 godina

Ovaj Davinic je stvarno lik ipo! Garantujem da bar tri dana ranije najavi svoju posetu....otprilike nesto kao: ej evo ja vam za tri dana dolazim u inspekciju da vidim da li se u vasoj kasarni krije neki haski optuzenik! I onda se naravno ispostavi da to nije tacno...he he he

Milko

pre 19 godina

Pa ovaj iskaz Vuka Draškovića govori, da on zna kako samo međunarodni pritisak može Koštunicu prizvati pameti. Setimo se samo da mu je Hag bio deveta a sada je prva rupa na svirali, da je isporuku Miloševića nazvao državnim udarom, a da sada isporučuju u pidžami i papučama. Dakle, uz pritisak će, Ratko Mladić biti isporučen sa mašnicom.
Na dalje, Vuk zna da će jedino uz spoljni pritisak Koštunica pristati da reformiše tajne službe. Mislim da njegovi već rade na tome da očiste kompromitirajuće podatke vezane za DSS i njega lično. Tako, to funkcioniše, nažalost.

klanfa

pre 19 godina

Priblizno 50% komentara je protiv, a 50% za Vuka. To me dovodi do mog komentara: nije sustina problema ko koga, kako i gde krije, vec u nasem stavu prema minulim ratovima. Mi tog stava NEMAMO. Da ga imamo, ili bismo sve optuzene promptno isporucili Hagu ili ni jednog, uz odgovarajuce obrazlozenje. To sto ga ni drugi narodi iz ex-YU nemaju, je njihov problem i sramota ali nas stav je nas problem i sramota. Sto se konkretno Vuka tice, uprkos krupnim flekama iz proslosti, covek je vise puta bio vrlo u pravu, a vaznije je jutro od veceri, zar ne?

DEJAN

pre 19 godina

Od devedesetih, na zalost, u Srbiji je samo jedan Vuk, a kao potvrda toga je situacija u kojoj se nalazimo. Za razliku od vecine politicara, protiv njega niko ne moze naci nikakve stvarne mrlje u petnaestogodisnjoj borbi , vec samo lazima pokusavati /kao sto je prica o paravojnim formacijama/ da sabotiraju istinu.

Jovan

pre 19 godina

Naravno da zna kada je Rade Bulatovic skrivao Sljivavcanina i Mladica zajedno sa KOS-om odnosno Acom Tomicem dok je bio Kostunicin savetnik za bezbednost.

Sale

pre 19 godina

Znate kad ce da nam daju pozitivnu studiju o izvodljivosti kad nas sef diplomatije daje ovakve izjave u inostranstvu. Samo u nasim snovima. Ovo je krajnje neodgovorno i Vuka bi trebalo smeniti po hitnom postupku zbog narusavanja nacionalnih interesa. Ovo nas nece odvesti u Evropu vec udaljiti od nje.

Vlajsa (PUNK METAL & NBG)

pre 19 godina

Vi kako hocete, ali ja cu na sledecim izborima svoj glas dati Vuku Draskovicu. Moje cestitke na ovoj hrabroj i istinitoj izjavi. Krajnje je vreme da se jednom zauvek rasturi banda (citaj BIA) koja nas je unistavala i sramotila 15 godina. O Mladicu ne vredi trositi reci, osim da se iskreno nadam da ce ovaj zlikovac vrlo brzo zavrsiti u Hagu.

Sladjana

pre 19 godina

Izjava je neodmerena ali je u skladu sa dosadašnjim ponašanjem ministra Draškovića. Šta će čovek mora da priča ono što oni žele da čuju, u suprotnom, ode i on u Hag kod kuma! Inače, istovremeno, bojim se da je u pravu, kao i to da se okomio na BIU jer mu gospođa nije postavljena na funkciju u toj agenciji. Ipak, ako samo misli a ne zna, ne bi trebalo da daje ovakve izjave.

Aleksandra

pre 19 godina

Pa pobogu sta je covek lose rekao? Od cega mi to treba da se stidimo?Pa trebalo je to mnogo ranije da cinimo, na primer kada nam je premijer vlade bio Marjanovic a Sloba predsednik, a 70% onih koji sad kao "plujuju" po Vuku glasalo je nekada za crvene. SRAMOTA! A sta je trebalo uraditi Tomi grobaru za onu izjavu na konto pokojnog dr Djindjica? Da li je neko onda ustao da kaze sramota? E Srbijo, ko te vodi, tuga pregolema ...
Pozdrav svim DS-ovcima od Aleksandre, Kragujevac-Svajcarska

IvanS

pre 19 godina

"Don't mix frogs and grand mothers", izvali Vuk i ostade ziv. Diplomatski, nema sta. Ako ovakve izjave ne spasu Srbiju, nista nece. Tuzno je imati ovakvog coveka za ministra inostranih poslova, znaci onog koji u inostranstvu predstavlja zemlju SCG. Bas se jurtos mislim, Vuk odavno, vec par dana, nije izvalio nesto "pametno", sto bi trebalo da mu donese jos par glasova na buducim izborima. Kad eto, Vuk me nije izneverio, valjda neka telepatija. Nego, setigh se Belog i ostalih Vukovih "boraca" za slobodu, pa se upitah hoce li i njega Hag jednom zatraziti?

Sasha

pre 19 godina

Koja graska, pa ko ce nas shvatiti ozbiljno ako sef inostranih poslova to izjavi a ne postoji ni jedan dokaz za to sto je rekao. Lepo je sto Draskovic kao i vecina ljudi u zemlji zeli da se optuzeni nadju u Hagu ali se politicka popularnost ne stice na tako bedan nacin, na stetu drzave i njenih gradjana, koji, kao sto mogu da primetim podrzavaju ovaj potez najneozbiljnijeg politicara u nasoj zemlji.

dule@cubicle

pre 19 godina

Ova izjava bi narusila ugled Srbije da je Srbija normalna zemlja vec u svim institucijama i integracijama kao ravnopravna drzava. Medjutim znamo da je Srbija van svih tokova danas i da nece dobiti poz. studiju izvodljivosti ako i dalje skriva 10-ak optuzenih od medjunarodnog suda. Pritisli su sve te velike sile, nema nikakve sumnje. Bilo bi jako lako da je Vuk Draskovic prepreka da Srbiji krene na bolje i udje u porodicu normalnih drzava. Ali on je samo 'messanger'.
Amerika stopira Studiju izvodljivosti Srbiji, to se vidi iz njiohove izjave dan pre ove Vukove. A Vuk jeste americki covek kao uostalom i svi drugi ukljucujuci i Mladica samo rade za razlicite 'struje'.

Enver Kelmendi

pre 19 godina

Ili sam ja injorant(neznalica) ili ovaj covek je poludeo. Drzavni funkcioner da daje ovakve izjave u novinama zaista prelazi svaku granicu. U sustini ja se slazem sa g.Draskovicem, ali on treba da trazi prijem kod g.Kostunice i da daje svoje misljenje u vezi ovog problema a ne da postupa kao politicki amater.

emigrant

pre 19 godina

Vidite li sta ucini Svet od naseg Vuka, kakvo preobrazenje od bradonje i nekoga ko je govorio da ce kidati ruke ako neko digne drugi barjak u Sandzaku pa do svih ostali stavova kakvih je imao u proslosti...
I taman da covek poveruje u cudo kad se javi Danica i....he, he,...cuda ima samo kod Kusturice!

Kosovac

pre 19 godina

Ovakvo ponasanje je moguce samo u drzavi koja kuburi sa jasnom odgovornoscu. Vuk se ne zbog sebe nego zbog Danice otrgnuo svakoj kontroli. Uostalom ima iskustva tako je radio i onaj "bracni par" koji nije mario za drzavne interese. Sa kojim je u jednom periodu bio ljuti protivnik a u drugom saradnik pa opet ljuti, ljuti protivnik.

Stefan,NBgd

pre 19 godina

Iako se u potpunosti slazem sa izjavom Vuka Draskovica, ne mogu da sa odobravanjem prihvatim nacin na koji je data. G-din Draskovic bi morao napokon da shvati da je sada deo vlasti, a ne opozicije i da izjave koje daje daje kao visoki drzavni funkcioner a ne opozicioni lider. Premda ja prvi nisam srecan sto ce dobijanje pozitivne studije o izvodljivosti ova Vlada staviti sebi u zaslugu (iako je realno ona odgovorna jedino za dvogodisnje kasnjenje iste), cini mi se da Srbija jednostavno vise nema vremena za cekanje i da taj prvi korak ka EU mora biti nacinjen hitno. Cak je i Kostunica uocio tu cinjenicu (ili ga je o njoj bar neko obavestio) pa je preduzeo izvesne korake na saradnji sa Hagom-korake samo njemu svojstvene-ali ipak korake. Medjutim, evidentno je da pronalazenje i hapsenje Ratka Mladica ne spada u njih, bilo da drzava zna gde je on i stiti ga (mnogo verovatnije) ili ne zna. Ne kazem da je to prihvatljivo, naprotiv, ali previse je optimisticno ikada ocekivati potpuno otreznjenje ove vlade. I u ovom trenutku kada se cini da je Pavkovic jedina preostala prepreka za dobijanje pozitivne studije o izvodljivosti, a da je Mladic ostavljen kao uslov za nesto u blizoj buducnosti (ako neko misli da se na njega zaboravilo, u velikoj je zabludi), pojavljuje se ministar inostranih poslova koji reaktuelizuje pitanje Mladica i preti da postavi novu prepreku na putu kojim se ova vlada i tako neverovatno tesko odlucila da podje. Moracu da konstatujem da je g-din Draskovic krajnje nesrecan izbor za sefa diplomatije jer sama njegova licnost nema ni najmanje veze sa pojmom 'diplomatskog'.
Preporucio bih mu da pita Gorana Svilanovica da mu odrzi par casova iz umetnosti diplomatskog nastupa - mogao bi mnogo toga korisnog da nauci.

Adam

pre 19 godina

Puno postovanje gospodine Draskovicu, ovu vlast i njene institucije treba nazvati pravim imenom. Steta sto nemate partiju koja bi mogla da vlada apsolutnom vecinom jel ste lider koji je zasluzuje.

npb

pre 19 godina

Neko mora da plati za Srebrenicu, za Sarajevo. A pošto je potpuno jasno da je IZVRŠNA NAREDBA stigla od Mladića, meni nije jasno kako i dalje ima ljudi koji prodaju maglu i štite Mladića. Kakve veze ima to što je “spasao” srpski narod. Pa da mu se i da da je znalački branio/osvojio R. Srpsku, da je ponizio suparničke komandante, isto tako stoji da su njegove snage počinile stravične zločine. I tu je kraj priče – treba da dobije 50 doživotnih robija.
A da je u Srbiji, gotovo sigurno jeste. I da ga čuva mreža delova UDBA-e i vojnih struktura, i to stoji. I da ta mreža ima para i informacija, ima. Sad je samo pitanje da li će Legalista da dirne u taj osinjak koji tako brižno čuva i mazi još od 6. oktobra 2000.

boston

pre 19 godina

Pravo na javno iznosenje licnog misljenja jeste jedan od vidova demokratije...Interesantno je da jos uvek ima ljudi koji se plase da iznesu svoje ili da cuju tudje misljenje...

Djuka

pre 19 godina

Vuce upravu si 100%, ali se bojim pojesce te neki demokratski mrak. Dugo pokusavaju da se smaknu, bojim se da ce uspeti, ponovo... Zlikovci, ne daju nam da idemo napred, ne zele da Srbija ide napred, zele haos i nered, "oni" ne zele bolje sutra svom narodu, ne zele bolju Srbiju. Vuce cuvaj se!

dule@cubicle

pre 19 godina

Ima u toj 'neodmerenoj' izjavi politikanstva i grabljenja licnih koristi to je sigurno. Ali sumarno pomaze i obicnom gradjaninu u Srbiji. Kome steti? Pa steti sadasnjoj vlasti koja nikako da rasvetli nijedno od mnogih politickih atentata.
Steti onima koji bi SRbiju da uvode u evropu u stilu korak napred dva koraka nazad tri koraka napred - da se zacementiraju 'tesko' stecene pozicije i da se i dalje kraducka a manje raducka.
Dajte pomozite Vuku da resi te probleme i da konacno krenemo sa mrtve tacke.

nesa

pre 19 godina

Jadna je Srbija sa ovakvim ministrom inostranih poslova!Umesto da brani interese svoje drzave,on daje razloge medjunarodnoj zajednici da nas i dalje ucenjuje.

glas razuma

pre 19 godina

Sve sto je rekao Vuk je tacno i u potpunosti podrzavam. I mesto, i vreme, i zbog funkcije koju nosi... Zamislite da je ovo izjavio na nacionalnoj televiziji? Niko ne bi prstom mrdnuo. Vuk nesto prica i to je to. A ovako kad kaze "tamo", a ovi malo izvsre pritisak na "ove" ovde,onda bude malo panika!Ne mogu se inostranstvu mazati oci i zapusavati usta.Kada je Vuk to sto sada prica pricao Slobi, on posalje legiju i ekipu da ga likvidiraju!Znaci ovde nema te price, jer zna se ko kontrolise DB, i to dan danas.Da nema Vuka u ovoj danasnjoj vladi bilo bi nam jako zalosno i monotono!

Zivota

pre 19 godina

.....alo ljudi pa Amerikanci su nasli Sadama u rupi u sred pustinje, mi se pravimo ludiii.. kao BIA ne zna gde je mladic....svasta

Jelena, Paracin

pre 19 godina

Bravo GOSPODINE VUCE! Ti si jedan, od malo njih, jedini koji nam misli i zeli dobro. Ne znam zbog cega te napadaju ovi nepismeni.Celi svet zna gde je R.M. i treba i dalje da ih lazemo, pa koga si to obrukao i pokvario ugled u svetu "drzavi i nama" ili onima koje si prozvao sto stite i kriju ratne zlocince koji su nam najvece zlo naneli pobivsi u ime nas hiljadama ljudi,zena i dece. Samo tako nastavi i vrsi pritisak na Kostunicu i ostale, jer po njima za 10 godina ne bismo usli u Evropu i izasli iz ove bede.
Jelena, Paracin

miro

pre 19 godina

U svakom slucaju treba prekontrolisati ljude i rukovodstvo -BIA-e.Po dva osnova - Ako znaju zasto cuvaju Mladica , a ako ne znaju znaci da ne rade dobro.

Ilija

pre 19 godina

SPO je imao svoje jedinice u BiH za vreme rata. Vuk Draskovic bezi od odgovornosti od onoga sta su pocinile njegove jedinice. Plasi se optuznice iz Haga pa pokusava sebe sa ovakvim izjavama da opere.

digger

pre 19 godina

Ma zna BIA i gde je on, pa ga ne hapsi, a imala bi razloga. I sta on sada glumi, psa tragaca? Ili ucenjenog politicara? Ovo njegovo javljanje je samo znak da je i on pod prismotrom Haga, pa im se udvara. A zna se gde su takvi zavrsili.

Ivan - Toronto

pre 19 godina

"Sto gore, to bolje" deviza je destruktivnih elemenata u srpskoj politici, kojima upravo treba sa SCG ne dobije Studiju o izvodljivosti i ostane jedina drzava u Evropi bez tog dokumenta. Citam komentare i ne mogu se odati utisku da bi takozvanim "reformistima" jako prijalo da ovoj Vladi ne uspe da dobije Studiju, ne misleci na to kada ce biti nova prilika i koliko ce to unazaditi ionako nazadnu zemlju. Vidim, svi su za "brzi ulazak u Evropu", ali da to ne bude "njihov" uspeh. Sa "olako obecanom brzinom", koju je 80-tih protumacio Buca Pavlovic, Milosevic je dosao na vlast, a sada njegovi bivsi politicki istomisljenici pokusavaju isto.
Vuk moze da se trudi do besvesti, ali njegove izjave i postupci bice zapisani i upamceni: "odseci ruku svakom ko podigne zeleni barjak", "frogs and grand-mothers", ucesce u ratu u Bosni i Hrvatskoj sa paravojnim jedinicama, saradnja sa ultra-nacionalistom Jovicem, potpredsednik Miloseviceve vlade ...

Dorcolac

pre 19 godina

Dokle ce gradjani Srbije biti taoci tog "generala" koji je svojevoljno doneo odluku o egzekuciji vise od 7 000 ratnih zarobljenika prema kojima je bio obavezan da postupa prema odredbama "ZENEVSKE KONVEKCIJE". Zlocini pocinjeni od strane haskih optuzenika iz drugih drzava ne mogu biti opravdanje za njegova zlodela. Trebalo bi organizovati javni referendum na kome bi se gradjani Srbije razvrstali na one koji odobravaju njegova zlodela i na oni koji ne prihvataju kolektivnu odgovornost za zlocine koji su pocinjeni u njihovo ime, pa neka se zna koliko normalnih gradjana ima u Srbiji u odnosu na one za koje su masovne egzekucije ratnih zarobljenika najnormalniji nacin izrazavanja ratno-gubitnicih frustracija.

Bruka

pre 19 godina

Imam 40 godina i mogu da kazem da po meni je Draskovic naneo vise stete ovoj drzavi od kada je ministar spoljni nego svi politicari ukupno koje ja pamtim. Da li je taj covek normalan, tj. da li su normalni oni koji ga drze na bilo kojoj poziciji. On svojim neartikulisanim izjavama nanese toliko stete ovoj uzdrmanoj i jadnoj zemlji da se tesko moze oporaviti.

Kobasicar

pre 19 godina

Ma dajte, nije uopste bitno ko je to rekao. Najbitnije je da je neki nas politicar imao hrabrosti da kaze nesto protiv "javne tajne". Haski optuzenici SE MORAJU PREDATI da bi narod ziveo bolje. Oni bi ispali najveci heroji ako bi otisli u Hag i dokazali tamo da nisu krivi. Ovako samo nama otezavaju, i ovako grozno stanje.

Боро

pre 19 godina

Ова Вукова изјава је произвела једну веома позитивну ствар. Србија на њу не може остати равнодушна, а то показују и коментари на ту изјаву. Вук тачно лоцира епицентар зла у Србији. Епицентар зла је нереформисана БИА, а Младић и његово скривање је само посљедица тога. Уклањањем узрока, посљедице брзо пролазе. Вук је од ових истих који би га радо видјели у Хагу, у току босанског грађанског рата био проглашен за највећег издајника и дезертера. Треба бити лицемјеран па се тога не сјетити. Несумљиво је да Вук Драшковић ужива највећи углед у свијету од свих српских политичара, а надам се да ће то схватити и бирачи у Србији до сљедећих избора. Ми из Босне и Херцеговине памтимо Вука као једини релевантни глас разума из Србије, у времену зла.

srbin sweden

pre 19 godina

vuce stidi se svojih komentara, prestani vise da zastupas na takav nacin tu jadnu i napacenu zemlju. tako nikada neces postati ono sto zelis vec 15 godina, dozovi se pameti i resavaj probleme u svoj stranci. sve vas je manje i manje. misli i o tome

jaka

pre 19 godina

Jos jedno bravo za Vuka , ima puno hrabrosti da izlazi sa slicnim izjavama koje su sigurno vrlo blizu istine . Steta sto Srbija nema vise takvih politicara kao Vuk , iako se sam uvek ne slazem sa njegovim misljenjem . Ceo svet zna da drugog puta za Srbiju nema ako hoce da se pridruzi ostaloj porodici drzava u Evropi . Ostati van ili udaljiti se od EU a bio bi katastrofalan za celu drzavu .

dr Milan M. Cirkovic

pre 19 godina

Gospodin Vuk Draskovic je potpuno u pravu - najvece zlo u istoriji ove zemlje i ovog prostora su komunisticke tajne sluzbe nasledjene u gotovo sasvim nepromenjenom obliku od NKVD-a, Staljina, Berije i Krcuna. Na njihovom celu su bili, a i dalje jesu, najveci zlotvori u istoriji ovog naroda (i drugih naroda koji su imali nesrecu da se pate pod komunistickim jarmom). Dok se oni ne raskrinkaju, nista se nikada nece promeniti, i tu nikakva studija o izvodljivosti niti bilo kakva PR kerefeka ove nakaradne vlade ne mogu da pomognu. A laznim pragmatistima koji se (obicno iz neke prijatne dijaspore u koju su valjda otisli od prevelike dobrote i lepote ovih krajeva) zgrazavaju nad tim sto Vuk to javno govori treba samo poruciti: i Hitler, i Staljin, i Tito, i Milosevic su preferirali da stvari resavaju "u kuci" (citaj u tajnosti). Naprotiv, SVE treba da ide u javnost, i dosijei, i spiskovi dousnika, i sve ostalo necasno i prljavo sto se radilo i sto se radi ovde, ne treba jedno slovo sakriti! Kome je istina neprijatelj, nek se zavuce u svoju autisticnu patriotsku misju rupu.

ledeni

pre 19 godina

E, prijatelji moji, taj isti Vuk bi prodao i veru za veceru, isto kao sto je nekoliko puta prodao i nas iz SPO-a. Tuzna je to prica...
Da me neko pogresno ne shvati ja sam prvi za to da Mladic svoju nevinost dokaze u Hagu i da tako skine jedan mali teret sa vrata Srbiji ali ne na nacin Vuka i Danice Draskovic. Stalno je teorija zavere u prvom planu uvek "neko" zna gde se kriju optuzenici, znaju ko je ubio vojnike, optuzuju, klevecu i onda ne priznaju sud koji ih pozove da dokazu optuzbe, sramota Vuce i vidimo se na Ravnoj gori.

Ivan

pre 19 godina

Da li je ovo komentar Dane ili Vuka. Vise ne znam ko sta od njih dvoje iznosi i ko je ko. BIA je opsesija ali koja unistava polako i njihovo do juce vrlo napredno misljenje. Odjednom i sukobi sa poslanicima, i tako neke izjave... Kome li su duzni!?

Pera Kojot Super Genije

pre 19 godina

Vuk je totalno u pravu. Sad treba ocekivati nov napad na SPO, tako to ide. Vuk kaze istinu o BIA i Kostunici, a onda antihaski lobi udari na Vukovu Stranku. Provaljeni su, ali ne sumnjam da ce Vuk uspeti, uz nasu pomoc, da spase Srbiju i od Kostunice.

forces

pre 19 godina

Ne zaboravite, jedini od svih politicara koji se dosledno bori ne samo protiv Milosevica, nego i protiv njegovog sistema koji nije ni blizu rasformiranja. Jedini je, zajedno sa Danom prebijan i ubijan i samo takav covek moze imati iskrenu zelju da demontira sistem bez ikakvih kompromisa.
Napred Vuce!

Guthrie

pre 19 godina

Pozadina price je da u Srbiji i vlast i opozicija zive odlicno, jer kad se malo bolje razmisli, svi su vlast u nekom od nivoa. Onda dodju izbori sve se to promesa i onda su opet svi na vlasti. Onaj ko je dovoljno lud da proba da to sve razresi i postavi stvari na svoje mesto dobije metak i sistem ponovo funkcionise po starom.

Dragan Markovic

pre 19 godina

Zapadu se svidja izjava i daje utisak da Srbija ima pozitivne snage koje teze da operu ljagu kojom je umazana.
Da li je izjava data u pravo vreme, videce se tek kasnije kad budemo sumirali rezultate, a za sada sve sto pomaze Srbiji na putu ka Evropi je u redu.

Glas

pre 19 godina

Pa dobro, dokle cemo da sami sebe lazemo da u Srbiji jos uvek postoji nesto sakriveno a da ostatak sveta to vec ne zna. "Skeleti iz ormara" su odavno vec nasli svoj put do tudjih ociju i cak im vise nisu zanimljivi. Zanimljivi smo im mi koji se jos uvek trudimo da ih sakrivamo. Ogoljeni smo do kraja ali i dalje, isti oni dusebriznici koji su nas do ovde i doveli, spremno pucaju (i bukvalno) na svakoga ko se drzne da kaze tuznu istinu o nama a njih posalje na zasluzena mesta. Tu su naravno i oni koji se "nacelno" slazu ali bi oni to "bolje" rekli - nije nego! Pa sto nisu, imali su puno vremena, ali ne i "petlje". A sto se tice odlazaka u Haag, pa tamo odlaze oni optuzeni za zlocine a ne za odbranu srpskog naroda. Voleo bih kada bi se ta razlika postovala.

IvanS

pre 19 godina

"Ne zaboravite, jedini prebijan, ubijan, ... zajedno sa Danom ... demontira ...", i dodao bih, koji je bio podpredsednik u Milosevicevoj vladi, organizovao paravojne jedinice u prethodnim ratovima, pravio dilove sa Milosevicevim socijalistima na opstinama Savski Venac i Stari Grad ...

lala

pre 19 godina

Ko zna koliko dousnika imaju, i sta sve ne "znaju"!?
Garantujem da znaju, i to gde je Mladic i sve ostalo sto je godinama pod nekim velom tajne, u ko zna cijem interesu!

StefanJ

pre 19 godina

Vuk od 9-og marta "91 cini greske na polit. pitanjima nanoseci stetu sebi kao podnosljivom piscu, a mnogo vise Srbiji svojim-Danicinim-brzopletim i nepromisljenim istupima. Kao clan vlade treba da plasira svetu usaglasene
stavove u interesu Srbije.
Kako BIA ne zna gde su osumnjiceni za ratne nedozvoljene radnje, a kako Dana sve zna, neka je pita gde su osumnjiceni i to dojavi svojim sponzorima i tako potvrdi legendu o Brankovicima.
Ujedno Vuk treba da se zamisli i za svoje postupke uoci i na pocetku ratnih zbivanja na Balkanskim zbivanjima sta je radio i da se i on isticao i afirmisao u korist sveopste srpske stete. A ko zna-mozda ce ga braniti hercegovacki muslimani koje je on i njegova Dana-branio od ratnih "srpskih zlikovaca".Na kraju videcemo sta ce reci u Hagu na sudjenju kum Voja.

Milica Draganic

pre 19 godina

Molim da se najhitnije ili ukinu sve sluzbe bezbednosti ili da se sve one objedine i stave pod kontrolu Danice Draskovic. Mogu da razumem ozlojedjenost ove porodice, ali ovo vec prelazi u sferu patologije. Njihovu viziju reforme bezbednosnih sluzbi smo videli na primeru postavljenja generalnog inspektora MUP, vrlog, casnog i iznad svega nekorumpiranog Vladimira Bozovica, kao i u kadrovskoj politici pomenute sluzbe...
Sa 30-ak godina stigao covek da bude i pravni zastupnik porodice Draskovic u mnogim sudskim procesima, da brani pojedine "zestoke momke s vrelog beogradskog asfalta", zastupa interese SPC, bude clan Koordinacionog centra za KiM i na kraju generalni inspektor MUP.
Vidite, niko ne spominje njegove juvenilne nestasluke, a onog "nesrecnog" Jocica razapinju na krst zbog tricave trafike. Mozda je to polje u kojem se gen. insp. i ministar tako dobro slazu i razumeju.
Imajuci sve ovo u vidu, preporucujem V. Draskovicu da se zabavi svojim jadom i gleda u koju ce stranku da se vrati kad zavrsi sa ovom svojom "demokratskom avanturom". Da li ce mu biti zahvalni svi oni silni anonimni kadrovi koje je ugurao u dobro placene upravne odbore drzavnih preduzeca ili ce se ponovo razbezati i zaboraviti ga kao i 2000. posle izbornog fijaska SPO?

snezana

pre 19 godina

Hvala Bogu da je Draskovic u pravu. Bia sve zna kao i nekada. Nasa zemlja ce poceti da se razvija tek kad budu otvoreni svi dosijei bez ostatka

Ljubisa

pre 19 godina

Samo tako Vuce. Mora se povuci crta. Narodu se zuri jer tesko zivi, a vladi i poslanicima ne, jer su digli plate. Pitanje Mladic mora da se resi jer je to uslov svih uslova. Dosta nam je tih Slobinih heroja.
Srbijo samo napred u Evropu.
Vuce samo tako.. Druga Srbija neka negoduje.

laza

pre 19 godina

Ovde sve svi prave najvni kao pariske sobarice. Naravno da BIA zna gde je R.M. ali neće da se zamera "srpsko-ruskim patriotama" iz vojnih službi bezbednosti koji mu tu logističku zaštitu pružaju. I tako će biti sve dok nas te sve tajne službe, protiv našeg interesa, budu držale u savezu sa Rusijom i Belorusijom. Jer čiji je to interes da Srbija ne bude u Evropskoj zajednici i da ne bude član NATO-a, srpski sigurno nije.

Zare

pre 19 godina

Hoce li ikada dok smo zivi neko raskrinkati BIA-u i ostale tajne sluzbe, otvoriti dosijea? Zasto se ljudi plase tih otvaranja? I ako se otvore za 5 godina, ko zna sta je sve nestalo iz arhive u poslednjih 15 godina...

ivica

pre 19 godina

Je l' moze neko da objasni misiju ovog coveka. Pa zar ovakve izjave davati u inostranstvu. Pa je l' on to zeli da nam uvedu sankcije ponovo. Ljudi ako boga znate smenjujete ga sto pre dok ne napravi stvarno neku veliku stetu od cega ce ceo narod da pati.....ja jos uvek ne mogu da verujem da neko moze ovako nesto da kaze sa polozaja koji obavlja.

Jana

pre 19 godina

Bolje bi mu bilo da drzi usta zatvorena. Njemu je mesto u Hagu zbog para-vojne formacije...Ponasa se udvoricki, sto se tice zapada a ovoj zemlji je sve teze... Kostunici bi bilo bolje da Draskovica smeni...

german

pre 19 godina

Mnogo toga bi bilo logično da naše institucije znaju. Na žalost, suviše često zaista ne znaju. Vuk je jedan od onih koji su opsednuti "svemoćnim" tajnim službama a prosto je zapanjujuće do koje granice može da ide kako bi isterao ono što su on i žena mu zacrtali (kontrola nad bivšom DB), ne vodeći računa o svojoj primarnoj misiji, da zastupa interese zemlje u inostranstvu. Može njegova stranka da izađe iz Vlade ako smatra da premijer štiti nesposobnog direktora BIA, ali ne i da kao šef diplomatije SCG neopreznim izjavama nanosi štetu interesima države. Ipak, nije samo do njega, zaista ne vidim kako su novinari FT njegovu izjavu mogli da protumače kao "priznanje".

Kent

pre 19 godina

U potpunosti se slazem sa Vukom. Verujem da ne samo BIA vec i sam vrh vlasti na celu sa Kostunicom zna gde je Mladic ali ga ocigledno iz neko razloga kriju. Samo je Vuk Draskovic spreman da prihvati tu odgovornost, jer je vec bezbroj puta dokazao da je spreman sve da ucini u interesu Srbije i srpskog naroda.

Ernest

pre 19 godina

Jasno da neko zna a posebno BIA mora da zna gde je Mladic, kao i Pavkovic i ostali. Ako ne znaju onda sta znaju zasto su tamo na funkciji njihovi rukovodioci ?

Nepodnosljiva lakoca nekompetencije

pre 19 godina

Ja mislim, mislim, svasta mislim, ali ne znam. A ako sam neki faktor u vlasti i kazem sta mislim (a ne znam) u intervjuu medijima, to se smatra za stav vlasti ciji sam predstavnik, ili za priznanje vlasti ciji sam predstavnik, ako je zvanicni stav vlasti drugaciji od mog licnog misljenja.

Dragan V.

pre 19 godina

Kako mogu primetiti Draskovic u ovom intervijuvu nije nista priznao, a pogotovo ne da je Mladic u Srbiji, jedino je prozvao BIA da zna gde je Mladic, ali nece da saopsti.
Mislim da je ovo ustvari Draskovicev daljni pritisak na Kostunicu da ucini jos vise napora i da se napokon sazna gde je Mladic. Ocigledno da bez tog pritiska "legalisti" pokusavaju svim mogucim silama da izvrdaju svoje madjunarodne obaveze, a to je pokazao i slucaj Lukic, samo sa tim pritiskom njihovih koalicionih partnera i javnosti legalisti ispunjavaju obaveze koje su preuzeli.

vlada,

pre 19 godina

Da li postoji neka koncepcija u ministarstvu spoljasnjih polova koja je sinhronizovana sa najvisim telima u nasoj zemlji ili svako prica sta mu padne na pamet gde i kome stigne.
Neozbiljno. Mi nemamo buducnosti sa ovom vlascu.

Nesa

pre 19 godina

Sramota me ovog Draskovica! Kad god ode negde u inostranstvo, samo nas bruka svojim neodmerenim i nadobudnim shlihtanjem svima naokolo... Zasto nesto korisno ne uradi kod kuce, u svojoj zemlji? Te stvari si, Vuce, mogao i OVDE da pokrenes, a ne da nas je sramota sto pljujes po svojoj drzavi kad god izadjes napolje...

Saveta

pre 19 godina

Pa i da je istina je li on lud da to prizna i to svetu. Ako imamo problema treba da te probleme resimo u kuci a ne po komsiluku.
Uvek se iznenadim coveku kao sto je Vuk. Ta osoba je imala svoje paramilitarne trupe u Bosni (znam osobe koji su bili sa njima), ta osoba je rekla "da ce oseci svaku ruku koja mase muslimamskom zastavom" u Novom Pazaru, pa ne vidim po cemu se Vuk razlikuje od Mladica?
Obojici je mesto u Hagu, sa tim da Vuk slusa "tatu", blati nasu zemlju i zato dobija nagrade.

Predrag

pre 19 godina

Cini mi se da je Vuk jedan od retkih normalnih politicara koji nije izgubio orijentaciju sta je ispravno a sta ne. Svest ovog naroda je toliko izvitoperena da ovaj narod umesto da ako ne da se stidi, onda bar bude ravnodusan prema optuzenima za ratne zlocine sve dok se dokaze da li su krivi ili nisu. Ako se dokaze da su nevini, treba im se izviniti, a ako se dokaze da su krivi treba ih staviti na stub srama jer su okaljali obraz Srbije. Stoga, gospodo Mladicu, Karadzicu i Pavkovicu, smesta u Hag, pa dokazite svoju nevinost. Svi koji ih stite grese dusu. Ljudi, uzmite se u pamet, to sto podrzavate osumnjicene za najgore zlocine sigurno vam nece doneti nista dobro. Bravo Vuce, samo hrabro, nikad se nisi plasio crvenih terorista, pa nemoj ni sad!

Zoran Gvozden, Frankfurt am Main

pre 19 godina

Rece to Vuk i nastavi komotno da sedi u fotelji te s pravom, raskrinkane vlade. Ili je nekakva igranka za neciji racun u toj tagikomicnoj druzini iz Nemanjine u toku, ili Vuk ima halucinacije da ponovo sedi na balkonu Narodnog pozorista?
Verujem da je izreceno istina ali za ime Boga, gospodine Draskovicu, sto dalje sluzite toj vladi? Vise je kritikujete nego "opozicioni" DS a zatim nastavljate sa njima! Ili dajte ostavku ili ih srusite u parlamentu ako se jos neko nadje ili prestanite da nas obmanjujete pricama ciju istinu ipak vecina nas poodavno zna. Dosta vec jednom!

E moj ti

pre 19 godina

Vuce, Vuce bubo lenja, sta ce reci pokolenja...nepljuje Vuk na drzavu vec mi svi pljujemo sami na sebe, a to sto prica po svetu je deo opisa radnog mesta - Ministar Inostranih Poslova. A Ministar Unutrasnjih Poslova bi trebao da brino o tome ovde - unutar ove pecine. Steta sto nema vise onih sa petljom da govore istinu, ali i to je ono nase pusto srpsko...zato smo tu gde jesmo, a narod moze da se patriotise koliko hoce al zato nema leba da jede...good luck!

Radovan

pre 19 godina

Za ovakve izjave i ovakvo ponašanje bi se mogao naći odgovarajući naziv u Draškovićevim književnim delima! Kada god krene u trgovinu i cenjkanje Drašković pozove u pomoć javnost i narod. A šta će zauzvrat dobiti ovaj narod i ova javnost od gospodina ministra?

osoba A

pre 19 godina

Nazalost, Vuk je u pravu. Dokle cemo se vise mlatiti i zamlacivati celom tom pricom? Muka mi je vise i od same pomisli na to. Ode Evropa bez nas, u medjuvremenu.....

zivojin

pre 19 godina

Ocigledno da se Vuk mnogo trudi da gospodja Draskovic preuzme BIA, po svaku cenu i bez obzira kome ovakvim izjavama nanosi neizmernu stetu. Ima sigurno jos dosta nezaposlenih rodjaka, kumova i sta ja znam koga sve, pa treba to Dana jos malo da sredi. A BIA to i da zna, to bi bio samo dokaz da ona ipak dobro radi svoj posao bezbednosno-informativne sluzbe, jer to i jeste njihov posao. A ko se i zbog cega stiti ili ne su stvari "vise" politike koju mi obicni smrtnici ne mozemo da shvatimo do u detalje jer nemamo sveobuhvatne informacije o tome... takva je politicka realnost i ne samo u Srbiji vec u celom svetu.

milan

pre 19 godina

Vuk je u pravu. Ako on ode preko grane i kaze kako je Slobo ubijao u svojim besmislenim ratnim pohodima kako je unazadio region za 50 god(manje vise) sta? To kao tamo ne znaju? Veci je fazon to sto je covek rekao a to je da ovaj treba da popije otkaz. A zasto? Ako zna a nece da kaze razume se. A ako ne zna pa sta radi tamo i on i svi ostali. Covek lose obavlja svoj posao, ne zna gde se nalazi odbegli optuzenik, lose radi. Jasno. Na ulicu!
Ali nece on sam sebi dati otkaz naravno. Treba Kostunica da ga pozove. A Kostunica nece. E to je Vuk rekao. A zasto Vuk. Pa nesto se ne mirisu Vuk i sluzbe bezbednosti verovatno. Mozda zato sto su njega pokusali ubiti par puta a on njih stalno zadirkuje. A i ovde i onako niko ne slusa.

Nikola

pre 19 godina

Samo da se zna. Sećam se, pred kraj rata Vuk Drašković Karadžića i Mladića naziva orlovima koji krstare nebom, a svima koji ih šalju u Hag ("polomljenih krila") poručuje: "Sikter, stoko!" Prema tome, bilo bi pristojno da Vuk malo ćuti.

Srdjan

pre 19 godina

To se zove odgovorna nacionalna politika. Ceo svet zna da je Mladic u Srbiji, svi kazu da je u Srbiji. I sad cemo mi da ih ubedimo da kao ne znamo gde je. Sije mu ga Djura.
Bravo Vuce za hrabrost i odvaznost i sto jedini stavljas drzavne interese na prvo mesto...

vesna

pre 19 godina

Slazem se sa Vukom, ali se ne slazem sa mestom gde je takvu izjavu tako javno dao. Degradirao je sebe i MIP, (jer time priznaje da nema nikakvog uticaja na politiku vlade koju zastupa - pa time nije relevantan sagovornik), a ugrozio drzavu (jer pokazuje da su pritisci zapada sasvim utemeljeni i opravdani). Medjutim, jos gore u svemu je sto nece biti nikakvih posledica ove izjave. I sta je "dubinska" poruka? Da svako moze da daje kakve god hoce izjave bez ikakve javne odgovornosti. Pa kako da glasaci ozbiljno shvate svoje politicare, i kako da se politicari uozbilje? I kako da ozbiljni i odgovorni ljudi uopste ulaze u politiku? Zacarani krug.

Vojislav

pre 19 godina

Osnovno je to da je Draskovic ministar inostranih poslova S C G. Znaci njega moze da opozove Marovic, a ne republicki premijer, obzirom da ne postoji drugi premijer u ovoj zemlji. Drugo, to sto je on izjavio imalo bi izuzetno smisla da je intervju dat na Nacionalnoj televiziji ili novinama iz Srbije. Ovako izgleda kao da su posvadjani, odnosno kao da je Vuk u opoziciji pa mora da utice na lokalnu vlast preko inostranig uticaja. Dakle od diplomatije nema nista. E sada, da li je to tacno ili ne, je vrlo diskutabilno, ali je cinjenica da je za nas gradjane BIA nesto tajanstveno, nedodirljivo ... i onda se pojavi Vlada koja ne dozvoljava otvaranje arhiva. Gde ima dima obicno ima i neke vatre. Sve u svemu uzmite izjavu Bebe Popovica iz Insajdera, pa procitajte po novinama sve ono o cemu je Beba pricao. Svi se sami otkrivaju...

Opijum

pre 19 godina

Naravno, sad je opet povika, pistanje i vristanje na vuka. A zlotvor koga smo gledali na tv kako urla "raspameti", kako cinicno pije sljivovicu s unproforom, kako deli prestravljenoj deci cokoladice dok zlocinci masakriraju njihove oceve i bracu u srebrenici - to nema veze. Naravno da i Vuk treba da odgovara zbog Giske i slicnih kriminalaca i paravojnih formacija u Hrvatskoj, ali tek posle Mladica, Karadzica, Pavkovica i slicnih srpskih "heroja".

Daco

pre 19 godina

Nije mi jasno kako su to Englezi zakljucili da je Draskovic priznao gde se nalazi Mladic ?
Ali da je Mladic uslov svih uslova, e to jest, jer bez toga Srbiji ce biti zatvorena sva vrata Zapadno-evropskih integracija kao i Hrvatskoj zbog Gotovine.
Znaci Mladic, pa onda sve ostalo, na to vec sad moramo misliti ako zelimo u EU i Partnerstvo za mir.

Mladen Mladenovic

pre 19 godina

Samo Bog zna i razume "staze i bogaze", kojima luta, ovaj naš, Ministar inostranih poslova. I, koji su ciljevi gospodina Draškovića ? Ako ih uopšte i ima. Da li je ovaj čovek, svestan posledica ovakvih nekontrolisanih "uzleta" ? Neko mu treba skrenuti pažnju, da je sada Ministar inostranih poslova i da je vreme da se mane stranačkih lupetanja i podmetanja. Nisu više u pitanju pijačne tezge u Pošeškoj ulici, niti lokali po beogradskim opštinama. Radi se o interesima države. Da li je gospodin Drašković svestan da ovakvim izjavama, koje možda imaju osnova a, možda i nemaju, nanosi štetu zemlji koju predstavlja ? Za čije bi interese trebalo da se bori. Svim mogućim sredstvima i načinima. Da li njemu mesto Ministra spoljnih poslova služi samo za ličnu promociju i sticanje nekog "gandijevskog" imidža ? Ili se boji Haga. Da li je zaista nečim ucenjen. Nisam za to da naš Ministar laže i širi neistine, ali sam siguran da u svoj privatni rat, koji gospodin Drašković permanentno vodi, na više frontova, unosi mnogo svojih ličnih animoziteta i mržnji. Zar ne može nikako da se uzdigne iznad provincijalne prostote, koja toliko krasi srpsku političku scenu. Ovakvim izjavama dovodi narod koji predstavlja u veoma štetnu situaciju. A strani partneri vas, gospodine Draškoviću, gledaju sa nipodoštavanjem. Jer ne mogu da veruju da otrcavate zemlju, koju predstavljate. Koja vas zbog toga i plaća. Sramota, zaista.

NovaK

pre 19 godina

Gde je granica ljudske gluposti i sujete ? U ovoj Srbiji svi mogu da kažu sve, a nikad gore »demokratije« .Svako ima i vodi svoju politiku. »Istaknuti funkcioner« Smešno !.
Da li bi ovakvu izjavu dao da je gospođa Dana direktor BIA ?. ...
Prisetite se: Koliko je vatri Drašković upalio svojom knjigom NOŽ ? Znam neke koji su još 1985. hteli da "svete" Jugoviće.
Koliko je ruku posekao, koje su nosile turski barjak u Novom Pazaru? Ko je poslao srpske momke u Sinj, da »brane Srbe od ustaša« ?.
Kamo sreće da si ostao u Hercegovini da nastaviš tamo gde je stala tvoja baba Stana...

Ivan M

pre 19 godina

1. Nemam sumnje da je Vuk u pravu i da BIA tacno zna gde je Mladic i da bi mogla da ga privede ocas casa da hoce.
2. Nije mi jasno sta Vuk radi u toj vladi koju toliko pljuje. Shvatanje nasih ministara je da nesto zvano "kolektivna odgovornost" kao da ne postoji - svak u svoj atar, a oni drugi kao da rade u Tunguziji. To je nedosledno i neprincipijelno sa Vukove strane.
3. Bas me boli briga sto on to izjavljuje u inostranstvu. Kod nas se natalozilo toliko mraka i sljama u zadnjih 15ak godina da neko to treba da procisti. Sumnjam da je Vuk u stanju to da uradi, prilicno sam siguran da Tadic nije, ZNAM da Kostunici to ni ne pada na pamet, a o drugima i da ne govorim. No, svaki pokusaj da se baci malo svetla na mrak i mafiju iz BIA-e, UDBA-e i sl. je dobrodosao.

миливоје

pre 19 godina

Кад човеку почешу оба уха зрном великог калибра пошто је са мањим огреботинама изашао из самлевеног аутомобила вероватно макар мало промени угао посматрања...
Мени лично изгледа да се Драшковић поправио после два "укора пред искључење" и уозбиљио (наравно, у оквиру сопствених могућности).
Свако добро, господине Драшковићу, желим Вам дуг живот и добро здравље!

Nenad

pre 19 godina

Vuk Draskovic imao je pravojne formacije 1991. godine. Sad se vadi da ne bi pravio drustvo svom kumu Seselju i svom predsedniku, koji je jedan sarmantan covek rece jednom davno Vuk. Za nauk bi trebalo da mu posluzi Perisic, trudio se covek da izbegne taj Hag onoliko ali nista nije vredelo. Tako ce i Vuk zavrsiti. Lepo ga je Kosunica postavio za ministra. Samo sa jednog putovanja umesto na Surcin sletece u Sheveningen pa neka lupeta u sudnici ovakve gluposti. Zao mi ovog Kostunice koji mora sa ovakvim likovima da radi, tesko je to.

silver_surfer

pre 19 godina

Sa jedne strane Vuk je u pravu, ali ne moze kao zvanicni, drzavni sluzbenik da daje takve izjave. Sto se tice Kostunice i njegove ekipe...Od njih mi je stvarno muka!!! Pitam se sta smo Bogu zgresili...Prvo razni Marjanovici i Kundaci, pa onda Jocici i Davinici...Boze dragi, ima li nasoj agoniji kraja...

Slavica NS

pre 19 godina

Normalno je da znaju, i da ga cuvaju. General Ratko Mladic je zasluzan sto Republika Srpska postoji, i sto Srbi iz bivse Bosne nisu po izbeglickim logorima ili jamama. Svaki bezbedjnjak sa imalo ponosa ce ga cuvati.

nije mi jasno

pre 19 godina

Ma hajte molim Vas kako je moguce da jedna ozbiljna vladina organizacija (bar bi trebalo da je tako) kao sto je BIA ne zna gde se nalazi Ratko Mladic a vec godinu i nesto se kao traga za njim? Ako vec ne zna onda treba da se dele otkazi zbog nesposobnosti...jer im je posao da znaju...i tu je Vuk potpuno u pravu! Ili reci gde je ili otkaz!

banchi

pre 19 godina

Ovaj nas ministar je karikatura - mora da su ga gadno pritisli sa haskom batinom, pa sad prica i ono sto ne traze od njega. Sramno!

Jedan Ovamo

pre 19 godina

... A, da li neko od citalaca ovde veruje u to da srpska vlast ne zna gde se kriju ti zlocinci ?
Nije bitan Vuk. Bitno je da se zlocinci lokalizuju, uhapse, sprovedu u Hag i da se obezvrede u srpskom drustvu. A ne da moram za nekih par godina opet da gledam i slusam stoku i bagru na kojekakvim mitinzima podrske...I ti sto nose majice tipa "mi smo Mladic", "mi smo Pavkovic", trebaju da se gone zajedno sa svojim idolima u ..... Hag

aaaaa

pre 19 godina

Ovaj Davinic je stvarno lik ipo! Garantujem da bar tri dana ranije najavi svoju posetu....otprilike nesto kao: ej evo ja vam za tri dana dolazim u inspekciju da vidim da li se u vasoj kasarni krije neki haski optuzenik! I onda se naravno ispostavi da to nije tacno...he he he

Milko

pre 19 godina

Pa ovaj iskaz Vuka Draškovića govori, da on zna kako samo međunarodni pritisak može Koštunicu prizvati pameti. Setimo se samo da mu je Hag bio deveta a sada je prva rupa na svirali, da je isporuku Miloševića nazvao državnim udarom, a da sada isporučuju u pidžami i papučama. Dakle, uz pritisak će, Ratko Mladić biti isporučen sa mašnicom.
Na dalje, Vuk zna da će jedino uz spoljni pritisak Koštunica pristati da reformiše tajne službe. Mislim da njegovi već rade na tome da očiste kompromitirajuće podatke vezane za DSS i njega lično. Tako, to funkcioniše, nažalost.

klanfa

pre 19 godina

Priblizno 50% komentara je protiv, a 50% za Vuka. To me dovodi do mog komentara: nije sustina problema ko koga, kako i gde krije, vec u nasem stavu prema minulim ratovima. Mi tog stava NEMAMO. Da ga imamo, ili bismo sve optuzene promptno isporucili Hagu ili ni jednog, uz odgovarajuce obrazlozenje. To sto ga ni drugi narodi iz ex-YU nemaju, je njihov problem i sramota ali nas stav je nas problem i sramota. Sto se konkretno Vuka tice, uprkos krupnim flekama iz proslosti, covek je vise puta bio vrlo u pravu, a vaznije je jutro od veceri, zar ne?

DEJAN

pre 19 godina

Od devedesetih, na zalost, u Srbiji je samo jedan Vuk, a kao potvrda toga je situacija u kojoj se nalazimo. Za razliku od vecine politicara, protiv njega niko ne moze naci nikakve stvarne mrlje u petnaestogodisnjoj borbi , vec samo lazima pokusavati /kao sto je prica o paravojnim formacijama/ da sabotiraju istinu.

Jovan

pre 19 godina

Naravno da zna kada je Rade Bulatovic skrivao Sljivavcanina i Mladica zajedno sa KOS-om odnosno Acom Tomicem dok je bio Kostunicin savetnik za bezbednost.

Sale

pre 19 godina

Znate kad ce da nam daju pozitivnu studiju o izvodljivosti kad nas sef diplomatije daje ovakve izjave u inostranstvu. Samo u nasim snovima. Ovo je krajnje neodgovorno i Vuka bi trebalo smeniti po hitnom postupku zbog narusavanja nacionalnih interesa. Ovo nas nece odvesti u Evropu vec udaljiti od nje.

Vlajsa (PUNK METAL & NBG)

pre 19 godina

Vi kako hocete, ali ja cu na sledecim izborima svoj glas dati Vuku Draskovicu. Moje cestitke na ovoj hrabroj i istinitoj izjavi. Krajnje je vreme da se jednom zauvek rasturi banda (citaj BIA) koja nas je unistavala i sramotila 15 godina. O Mladicu ne vredi trositi reci, osim da se iskreno nadam da ce ovaj zlikovac vrlo brzo zavrsiti u Hagu.

Sladjana

pre 19 godina

Izjava je neodmerena ali je u skladu sa dosadašnjim ponašanjem ministra Draškovića. Šta će čovek mora da priča ono što oni žele da čuju, u suprotnom, ode i on u Hag kod kuma! Inače, istovremeno, bojim se da je u pravu, kao i to da se okomio na BIU jer mu gospođa nije postavljena na funkciju u toj agenciji. Ipak, ako samo misli a ne zna, ne bi trebalo da daje ovakve izjave.

Aleksandra

pre 19 godina

Pa pobogu sta je covek lose rekao? Od cega mi to treba da se stidimo?Pa trebalo je to mnogo ranije da cinimo, na primer kada nam je premijer vlade bio Marjanovic a Sloba predsednik, a 70% onih koji sad kao "plujuju" po Vuku glasalo je nekada za crvene. SRAMOTA! A sta je trebalo uraditi Tomi grobaru za onu izjavu na konto pokojnog dr Djindjica? Da li je neko onda ustao da kaze sramota? E Srbijo, ko te vodi, tuga pregolema ...
Pozdrav svim DS-ovcima od Aleksandre, Kragujevac-Svajcarska

IvanS

pre 19 godina

"Don't mix frogs and grand mothers", izvali Vuk i ostade ziv. Diplomatski, nema sta. Ako ovakve izjave ne spasu Srbiju, nista nece. Tuzno je imati ovakvog coveka za ministra inostranih poslova, znaci onog koji u inostranstvu predstavlja zemlju SCG. Bas se jurtos mislim, Vuk odavno, vec par dana, nije izvalio nesto "pametno", sto bi trebalo da mu donese jos par glasova na buducim izborima. Kad eto, Vuk me nije izneverio, valjda neka telepatija. Nego, setigh se Belog i ostalih Vukovih "boraca" za slobodu, pa se upitah hoce li i njega Hag jednom zatraziti?

Sasha

pre 19 godina

Koja graska, pa ko ce nas shvatiti ozbiljno ako sef inostranih poslova to izjavi a ne postoji ni jedan dokaz za to sto je rekao. Lepo je sto Draskovic kao i vecina ljudi u zemlji zeli da se optuzeni nadju u Hagu ali se politicka popularnost ne stice na tako bedan nacin, na stetu drzave i njenih gradjana, koji, kao sto mogu da primetim podrzavaju ovaj potez najneozbiljnijeg politicara u nasoj zemlji.

dule@cubicle

pre 19 godina

Ova izjava bi narusila ugled Srbije da je Srbija normalna zemlja vec u svim institucijama i integracijama kao ravnopravna drzava. Medjutim znamo da je Srbija van svih tokova danas i da nece dobiti poz. studiju izvodljivosti ako i dalje skriva 10-ak optuzenih od medjunarodnog suda. Pritisli su sve te velike sile, nema nikakve sumnje. Bilo bi jako lako da je Vuk Draskovic prepreka da Srbiji krene na bolje i udje u porodicu normalnih drzava. Ali on je samo 'messanger'.
Amerika stopira Studiju izvodljivosti Srbiji, to se vidi iz njiohove izjave dan pre ove Vukove. A Vuk jeste americki covek kao uostalom i svi drugi ukljucujuci i Mladica samo rade za razlicite 'struje'.

Enver Kelmendi

pre 19 godina

Ili sam ja injorant(neznalica) ili ovaj covek je poludeo. Drzavni funkcioner da daje ovakve izjave u novinama zaista prelazi svaku granicu. U sustini ja se slazem sa g.Draskovicem, ali on treba da trazi prijem kod g.Kostunice i da daje svoje misljenje u vezi ovog problema a ne da postupa kao politicki amater.

emigrant

pre 19 godina

Vidite li sta ucini Svet od naseg Vuka, kakvo preobrazenje od bradonje i nekoga ko je govorio da ce kidati ruke ako neko digne drugi barjak u Sandzaku pa do svih ostali stavova kakvih je imao u proslosti...
I taman da covek poveruje u cudo kad se javi Danica i....he, he,...cuda ima samo kod Kusturice!

Kosovac

pre 19 godina

Ovakvo ponasanje je moguce samo u drzavi koja kuburi sa jasnom odgovornoscu. Vuk se ne zbog sebe nego zbog Danice otrgnuo svakoj kontroli. Uostalom ima iskustva tako je radio i onaj "bracni par" koji nije mario za drzavne interese. Sa kojim je u jednom periodu bio ljuti protivnik a u drugom saradnik pa opet ljuti, ljuti protivnik.

Stefan,NBgd

pre 19 godina

Iako se u potpunosti slazem sa izjavom Vuka Draskovica, ne mogu da sa odobravanjem prihvatim nacin na koji je data. G-din Draskovic bi morao napokon da shvati da je sada deo vlasti, a ne opozicije i da izjave koje daje daje kao visoki drzavni funkcioner a ne opozicioni lider. Premda ja prvi nisam srecan sto ce dobijanje pozitivne studije o izvodljivosti ova Vlada staviti sebi u zaslugu (iako je realno ona odgovorna jedino za dvogodisnje kasnjenje iste), cini mi se da Srbija jednostavno vise nema vremena za cekanje i da taj prvi korak ka EU mora biti nacinjen hitno. Cak je i Kostunica uocio tu cinjenicu (ili ga je o njoj bar neko obavestio) pa je preduzeo izvesne korake na saradnji sa Hagom-korake samo njemu svojstvene-ali ipak korake. Medjutim, evidentno je da pronalazenje i hapsenje Ratka Mladica ne spada u njih, bilo da drzava zna gde je on i stiti ga (mnogo verovatnije) ili ne zna. Ne kazem da je to prihvatljivo, naprotiv, ali previse je optimisticno ikada ocekivati potpuno otreznjenje ove vlade. I u ovom trenutku kada se cini da je Pavkovic jedina preostala prepreka za dobijanje pozitivne studije o izvodljivosti, a da je Mladic ostavljen kao uslov za nesto u blizoj buducnosti (ako neko misli da se na njega zaboravilo, u velikoj je zabludi), pojavljuje se ministar inostranih poslova koji reaktuelizuje pitanje Mladica i preti da postavi novu prepreku na putu kojim se ova vlada i tako neverovatno tesko odlucila da podje. Moracu da konstatujem da je g-din Draskovic krajnje nesrecan izbor za sefa diplomatije jer sama njegova licnost nema ni najmanje veze sa pojmom 'diplomatskog'.
Preporucio bih mu da pita Gorana Svilanovica da mu odrzi par casova iz umetnosti diplomatskog nastupa - mogao bi mnogo toga korisnog da nauci.

Adam

pre 19 godina

Puno postovanje gospodine Draskovicu, ovu vlast i njene institucije treba nazvati pravim imenom. Steta sto nemate partiju koja bi mogla da vlada apsolutnom vecinom jel ste lider koji je zasluzuje.

npb

pre 19 godina

Neko mora da plati za Srebrenicu, za Sarajevo. A pošto je potpuno jasno da je IZVRŠNA NAREDBA stigla od Mladića, meni nije jasno kako i dalje ima ljudi koji prodaju maglu i štite Mladića. Kakve veze ima to što je “spasao” srpski narod. Pa da mu se i da da je znalački branio/osvojio R. Srpsku, da je ponizio suparničke komandante, isto tako stoji da su njegove snage počinile stravične zločine. I tu je kraj priče – treba da dobije 50 doživotnih robija.
A da je u Srbiji, gotovo sigurno jeste. I da ga čuva mreža delova UDBA-e i vojnih struktura, i to stoji. I da ta mreža ima para i informacija, ima. Sad je samo pitanje da li će Legalista da dirne u taj osinjak koji tako brižno čuva i mazi još od 6. oktobra 2000.

boston

pre 19 godina

Pravo na javno iznosenje licnog misljenja jeste jedan od vidova demokratije...Interesantno je da jos uvek ima ljudi koji se plase da iznesu svoje ili da cuju tudje misljenje...

Djuka

pre 19 godina

Vuce upravu si 100%, ali se bojim pojesce te neki demokratski mrak. Dugo pokusavaju da se smaknu, bojim se da ce uspeti, ponovo... Zlikovci, ne daju nam da idemo napred, ne zele da Srbija ide napred, zele haos i nered, "oni" ne zele bolje sutra svom narodu, ne zele bolju Srbiju. Vuce cuvaj se!

dule@cubicle

pre 19 godina

Ima u toj 'neodmerenoj' izjavi politikanstva i grabljenja licnih koristi to je sigurno. Ali sumarno pomaze i obicnom gradjaninu u Srbiji. Kome steti? Pa steti sadasnjoj vlasti koja nikako da rasvetli nijedno od mnogih politickih atentata.
Steti onima koji bi SRbiju da uvode u evropu u stilu korak napred dva koraka nazad tri koraka napred - da se zacementiraju 'tesko' stecene pozicije i da se i dalje kraducka a manje raducka.
Dajte pomozite Vuku da resi te probleme i da konacno krenemo sa mrtve tacke.

nesa

pre 19 godina

Jadna je Srbija sa ovakvim ministrom inostranih poslova!Umesto da brani interese svoje drzave,on daje razloge medjunarodnoj zajednici da nas i dalje ucenjuje.

glas razuma

pre 19 godina

Sve sto je rekao Vuk je tacno i u potpunosti podrzavam. I mesto, i vreme, i zbog funkcije koju nosi... Zamislite da je ovo izjavio na nacionalnoj televiziji? Niko ne bi prstom mrdnuo. Vuk nesto prica i to je to. A ovako kad kaze "tamo", a ovi malo izvsre pritisak na "ove" ovde,onda bude malo panika!Ne mogu se inostranstvu mazati oci i zapusavati usta.Kada je Vuk to sto sada prica pricao Slobi, on posalje legiju i ekipu da ga likvidiraju!Znaci ovde nema te price, jer zna se ko kontrolise DB, i to dan danas.Da nema Vuka u ovoj danasnjoj vladi bilo bi nam jako zalosno i monotono!

Zivota

pre 19 godina

.....alo ljudi pa Amerikanci su nasli Sadama u rupi u sred pustinje, mi se pravimo ludiii.. kao BIA ne zna gde je mladic....svasta

Jelena, Paracin

pre 19 godina

Bravo GOSPODINE VUCE! Ti si jedan, od malo njih, jedini koji nam misli i zeli dobro. Ne znam zbog cega te napadaju ovi nepismeni.Celi svet zna gde je R.M. i treba i dalje da ih lazemo, pa koga si to obrukao i pokvario ugled u svetu "drzavi i nama" ili onima koje si prozvao sto stite i kriju ratne zlocince koji su nam najvece zlo naneli pobivsi u ime nas hiljadama ljudi,zena i dece. Samo tako nastavi i vrsi pritisak na Kostunicu i ostale, jer po njima za 10 godina ne bismo usli u Evropu i izasli iz ove bede.
Jelena, Paracin

miro

pre 19 godina

U svakom slucaju treba prekontrolisati ljude i rukovodstvo -BIA-e.Po dva osnova - Ako znaju zasto cuvaju Mladica , a ako ne znaju znaci da ne rade dobro.

Ilija

pre 19 godina

SPO je imao svoje jedinice u BiH za vreme rata. Vuk Draskovic bezi od odgovornosti od onoga sta su pocinile njegove jedinice. Plasi se optuznice iz Haga pa pokusava sebe sa ovakvim izjavama da opere.

digger

pre 19 godina

Ma zna BIA i gde je on, pa ga ne hapsi, a imala bi razloga. I sta on sada glumi, psa tragaca? Ili ucenjenog politicara? Ovo njegovo javljanje je samo znak da je i on pod prismotrom Haga, pa im se udvara. A zna se gde su takvi zavrsili.

Ivan - Toronto

pre 19 godina

"Sto gore, to bolje" deviza je destruktivnih elemenata u srpskoj politici, kojima upravo treba sa SCG ne dobije Studiju o izvodljivosti i ostane jedina drzava u Evropi bez tog dokumenta. Citam komentare i ne mogu se odati utisku da bi takozvanim "reformistima" jako prijalo da ovoj Vladi ne uspe da dobije Studiju, ne misleci na to kada ce biti nova prilika i koliko ce to unazaditi ionako nazadnu zemlju. Vidim, svi su za "brzi ulazak u Evropu", ali da to ne bude "njihov" uspeh. Sa "olako obecanom brzinom", koju je 80-tih protumacio Buca Pavlovic, Milosevic je dosao na vlast, a sada njegovi bivsi politicki istomisljenici pokusavaju isto.
Vuk moze da se trudi do besvesti, ali njegove izjave i postupci bice zapisani i upamceni: "odseci ruku svakom ko podigne zeleni barjak", "frogs and grand-mothers", ucesce u ratu u Bosni i Hrvatskoj sa paravojnim jedinicama, saradnja sa ultra-nacionalistom Jovicem, potpredsednik Miloseviceve vlade ...

Dorcolac

pre 19 godina

Dokle ce gradjani Srbije biti taoci tog "generala" koji je svojevoljno doneo odluku o egzekuciji vise od 7 000 ratnih zarobljenika prema kojima je bio obavezan da postupa prema odredbama "ZENEVSKE KONVEKCIJE". Zlocini pocinjeni od strane haskih optuzenika iz drugih drzava ne mogu biti opravdanje za njegova zlodela. Trebalo bi organizovati javni referendum na kome bi se gradjani Srbije razvrstali na one koji odobravaju njegova zlodela i na oni koji ne prihvataju kolektivnu odgovornost za zlocine koji su pocinjeni u njihovo ime, pa neka se zna koliko normalnih gradjana ima u Srbiji u odnosu na one za koje su masovne egzekucije ratnih zarobljenika najnormalniji nacin izrazavanja ratno-gubitnicih frustracija.

Bruka

pre 19 godina

Imam 40 godina i mogu da kazem da po meni je Draskovic naneo vise stete ovoj drzavi od kada je ministar spoljni nego svi politicari ukupno koje ja pamtim. Da li je taj covek normalan, tj. da li su normalni oni koji ga drze na bilo kojoj poziciji. On svojim neartikulisanim izjavama nanese toliko stete ovoj uzdrmanoj i jadnoj zemlji da se tesko moze oporaviti.

Kobasicar

pre 19 godina

Ma dajte, nije uopste bitno ko je to rekao. Najbitnije je da je neki nas politicar imao hrabrosti da kaze nesto protiv "javne tajne". Haski optuzenici SE MORAJU PREDATI da bi narod ziveo bolje. Oni bi ispali najveci heroji ako bi otisli u Hag i dokazali tamo da nisu krivi. Ovako samo nama otezavaju, i ovako grozno stanje.

Боро

pre 19 godina

Ова Вукова изјава је произвела једну веома позитивну ствар. Србија на њу не може остати равнодушна, а то показују и коментари на ту изјаву. Вук тачно лоцира епицентар зла у Србији. Епицентар зла је нереформисана БИА, а Младић и његово скривање је само посљедица тога. Уклањањем узрока, посљедице брзо пролазе. Вук је од ових истих који би га радо видјели у Хагу, у току босанског грађанског рата био проглашен за највећег издајника и дезертера. Треба бити лицемјеран па се тога не сјетити. Несумљиво је да Вук Драшковић ужива највећи углед у свијету од свих српских политичара, а надам се да ће то схватити и бирачи у Србији до сљедећих избора. Ми из Босне и Херцеговине памтимо Вука као једини релевантни глас разума из Србије, у времену зла.

srbin sweden

pre 19 godina

vuce stidi se svojih komentara, prestani vise da zastupas na takav nacin tu jadnu i napacenu zemlju. tako nikada neces postati ono sto zelis vec 15 godina, dozovi se pameti i resavaj probleme u svoj stranci. sve vas je manje i manje. misli i o tome

jaka

pre 19 godina

Jos jedno bravo za Vuka , ima puno hrabrosti da izlazi sa slicnim izjavama koje su sigurno vrlo blizu istine . Steta sto Srbija nema vise takvih politicara kao Vuk , iako se sam uvek ne slazem sa njegovim misljenjem . Ceo svet zna da drugog puta za Srbiju nema ako hoce da se pridruzi ostaloj porodici drzava u Evropi . Ostati van ili udaljiti se od EU a bio bi katastrofalan za celu drzavu .

dr Milan M. Cirkovic

pre 19 godina

Gospodin Vuk Draskovic je potpuno u pravu - najvece zlo u istoriji ove zemlje i ovog prostora su komunisticke tajne sluzbe nasledjene u gotovo sasvim nepromenjenom obliku od NKVD-a, Staljina, Berije i Krcuna. Na njihovom celu su bili, a i dalje jesu, najveci zlotvori u istoriji ovog naroda (i drugih naroda koji su imali nesrecu da se pate pod komunistickim jarmom). Dok se oni ne raskrinkaju, nista se nikada nece promeniti, i tu nikakva studija o izvodljivosti niti bilo kakva PR kerefeka ove nakaradne vlade ne mogu da pomognu. A laznim pragmatistima koji se (obicno iz neke prijatne dijaspore u koju su valjda otisli od prevelike dobrote i lepote ovih krajeva) zgrazavaju nad tim sto Vuk to javno govori treba samo poruciti: i Hitler, i Staljin, i Tito, i Milosevic su preferirali da stvari resavaju "u kuci" (citaj u tajnosti). Naprotiv, SVE treba da ide u javnost, i dosijei, i spiskovi dousnika, i sve ostalo necasno i prljavo sto se radilo i sto se radi ovde, ne treba jedno slovo sakriti! Kome je istina neprijatelj, nek se zavuce u svoju autisticnu patriotsku misju rupu.

ledeni

pre 19 godina

E, prijatelji moji, taj isti Vuk bi prodao i veru za veceru, isto kao sto je nekoliko puta prodao i nas iz SPO-a. Tuzna je to prica...
Da me neko pogresno ne shvati ja sam prvi za to da Mladic svoju nevinost dokaze u Hagu i da tako skine jedan mali teret sa vrata Srbiji ali ne na nacin Vuka i Danice Draskovic. Stalno je teorija zavere u prvom planu uvek "neko" zna gde se kriju optuzenici, znaju ko je ubio vojnike, optuzuju, klevecu i onda ne priznaju sud koji ih pozove da dokazu optuzbe, sramota Vuce i vidimo se na Ravnoj gori.

Ivan

pre 19 godina

Da li je ovo komentar Dane ili Vuka. Vise ne znam ko sta od njih dvoje iznosi i ko je ko. BIA je opsesija ali koja unistava polako i njihovo do juce vrlo napredno misljenje. Odjednom i sukobi sa poslanicima, i tako neke izjave... Kome li su duzni!?

Pera Kojot Super Genije

pre 19 godina

Vuk je totalno u pravu. Sad treba ocekivati nov napad na SPO, tako to ide. Vuk kaze istinu o BIA i Kostunici, a onda antihaski lobi udari na Vukovu Stranku. Provaljeni su, ali ne sumnjam da ce Vuk uspeti, uz nasu pomoc, da spase Srbiju i od Kostunice.

forces

pre 19 godina

Ne zaboravite, jedini od svih politicara koji se dosledno bori ne samo protiv Milosevica, nego i protiv njegovog sistema koji nije ni blizu rasformiranja. Jedini je, zajedno sa Danom prebijan i ubijan i samo takav covek moze imati iskrenu zelju da demontira sistem bez ikakvih kompromisa.
Napred Vuce!

Guthrie

pre 19 godina

Pozadina price je da u Srbiji i vlast i opozicija zive odlicno, jer kad se malo bolje razmisli, svi su vlast u nekom od nivoa. Onda dodju izbori sve se to promesa i onda su opet svi na vlasti. Onaj ko je dovoljno lud da proba da to sve razresi i postavi stvari na svoje mesto dobije metak i sistem ponovo funkcionise po starom.

Dragan Markovic

pre 19 godina

Zapadu se svidja izjava i daje utisak da Srbija ima pozitivne snage koje teze da operu ljagu kojom je umazana.
Da li je izjava data u pravo vreme, videce se tek kasnije kad budemo sumirali rezultate, a za sada sve sto pomaze Srbiji na putu ka Evropi je u redu.

Glas

pre 19 godina

Pa dobro, dokle cemo da sami sebe lazemo da u Srbiji jos uvek postoji nesto sakriveno a da ostatak sveta to vec ne zna. "Skeleti iz ormara" su odavno vec nasli svoj put do tudjih ociju i cak im vise nisu zanimljivi. Zanimljivi smo im mi koji se jos uvek trudimo da ih sakrivamo. Ogoljeni smo do kraja ali i dalje, isti oni dusebriznici koji su nas do ovde i doveli, spremno pucaju (i bukvalno) na svakoga ko se drzne da kaze tuznu istinu o nama a njih posalje na zasluzena mesta. Tu su naravno i oni koji se "nacelno" slazu ali bi oni to "bolje" rekli - nije nego! Pa sto nisu, imali su puno vremena, ali ne i "petlje". A sto se tice odlazaka u Haag, pa tamo odlaze oni optuzeni za zlocine a ne za odbranu srpskog naroda. Voleo bih kada bi se ta razlika postovala.

IvanS

pre 19 godina

"Ne zaboravite, jedini prebijan, ubijan, ... zajedno sa Danom ... demontira ...", i dodao bih, koji je bio podpredsednik u Milosevicevoj vladi, organizovao paravojne jedinice u prethodnim ratovima, pravio dilove sa Milosevicevim socijalistima na opstinama Savski Venac i Stari Grad ...

lala

pre 19 godina

Ko zna koliko dousnika imaju, i sta sve ne "znaju"!?
Garantujem da znaju, i to gde je Mladic i sve ostalo sto je godinama pod nekim velom tajne, u ko zna cijem interesu!

StefanJ

pre 19 godina

Vuk od 9-og marta "91 cini greske na polit. pitanjima nanoseci stetu sebi kao podnosljivom piscu, a mnogo vise Srbiji svojim-Danicinim-brzopletim i nepromisljenim istupima. Kao clan vlade treba da plasira svetu usaglasene
stavove u interesu Srbije.
Kako BIA ne zna gde su osumnjiceni za ratne nedozvoljene radnje, a kako Dana sve zna, neka je pita gde su osumnjiceni i to dojavi svojim sponzorima i tako potvrdi legendu o Brankovicima.
Ujedno Vuk treba da se zamisli i za svoje postupke uoci i na pocetku ratnih zbivanja na Balkanskim zbivanjima sta je radio i da se i on isticao i afirmisao u korist sveopste srpske stete. A ko zna-mozda ce ga braniti hercegovacki muslimani koje je on i njegova Dana-branio od ratnih "srpskih zlikovaca".Na kraju videcemo sta ce reci u Hagu na sudjenju kum Voja.

Milica Draganic

pre 19 godina

Molim da se najhitnije ili ukinu sve sluzbe bezbednosti ili da se sve one objedine i stave pod kontrolu Danice Draskovic. Mogu da razumem ozlojedjenost ove porodice, ali ovo vec prelazi u sferu patologije. Njihovu viziju reforme bezbednosnih sluzbi smo videli na primeru postavljenja generalnog inspektora MUP, vrlog, casnog i iznad svega nekorumpiranog Vladimira Bozovica, kao i u kadrovskoj politici pomenute sluzbe...
Sa 30-ak godina stigao covek da bude i pravni zastupnik porodice Draskovic u mnogim sudskim procesima, da brani pojedine "zestoke momke s vrelog beogradskog asfalta", zastupa interese SPC, bude clan Koordinacionog centra za KiM i na kraju generalni inspektor MUP.
Vidite, niko ne spominje njegove juvenilne nestasluke, a onog "nesrecnog" Jocica razapinju na krst zbog tricave trafike. Mozda je to polje u kojem se gen. insp. i ministar tako dobro slazu i razumeju.
Imajuci sve ovo u vidu, preporucujem V. Draskovicu da se zabavi svojim jadom i gleda u koju ce stranku da se vrati kad zavrsi sa ovom svojom "demokratskom avanturom". Da li ce mu biti zahvalni svi oni silni anonimni kadrovi koje je ugurao u dobro placene upravne odbore drzavnih preduzeca ili ce se ponovo razbezati i zaboraviti ga kao i 2000. posle izbornog fijaska SPO?

snezana

pre 19 godina

Hvala Bogu da je Draskovic u pravu. Bia sve zna kao i nekada. Nasa zemlja ce poceti da se razvija tek kad budu otvoreni svi dosijei bez ostatka