"Optužnica spremljena u Beogradu"

Alijansa za budućnost Kosova smatra da je optužnica protiv lidera te stranke, "pripremljena u kuhinjama Beograda".

Izvor: B92, Beta

Subota, 12.03.2005.

21:29

Default images

Cilj te optužnice je, prema oceni AZBK, da "izjednači pravednu oslobodilačku borbu OVK i Ramuša Haradinaja sa zločinima i genocidom koje je na Kosovu počinio režim iz Beograda". U saopštenju te stranke se dodaje i da je Haradinajeva dobrovoljna predaja Haškom tribunalu "još jedna žrtva koju su on i porodica Haradinaj učinili na putu ka nezavisnoj državi Kosovo".

UNMIK stepen bezbednosti s "crnog", smanjio na "sivi" nivo

Pošto je zbog nedavne dobrovoljne predaje Ramuša Haradinaja Haškom tribunalu, UNMIK podigao nivo bezbednosti na Kosovu i Metohiji, mirovne snage UN-a saopštile su u subotu uveče da je situacija na Kosovu mirna i da je, shodno tome, smanjen stepen pripravnosti.

Policija UNMIK-a je podigla nivo bezbednosti u utorak, nakon najave Haradinaja da će se predati Tribunalu,  na najveći, "crni", nivo. Sada je taj nivo smanjen na onaj koji međunarodna uprava na Kosovu označava kao "sivi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: