DS o frakcijama iduće nedelje

Predsedništvo Demokratske stranke razmatraće iduće nedelje inicijativu za formiranje frakcije unutar DS-a.

Izvor: B92

Petak, 26.11.2004.

22:23

Default images

To je potvrdio potpredsednik te stranke Dušan Petrović. U DS-u nisu želeli da komentarišu najave da bi bivši potpredsednik stranke Čedomir Jovanović, u naredne dve nedelje, mogao da bude isključen iz te partije.

Naime, na pitanje da li će Čedomir Jovanović biti isključen iz stranke zbog inicijative za osnivanje liberalno-demokratske frakcije, ili će mu biti dopušteno da oformi frakciju, u DS-u kažu da će sve probleme rešavati po proceduri koja je regulisana Statutom stranke. Statut stranke, međutim, ne predviđa mogućnost osnivanja frakcija, a Statut može da promeni samo skupština stranke, koja treba da bude održana tek 2006. "Mislim da bi bilo dobro i fer da gospodin Jovanović zaista napravi političku stranku i na takav način promoviše svoje političke ideje. Ovo je vreme kada se demokratski korpus u Srbiji integriše, DS-u su pristupili Demokratski centar i Otpor. Potpuno protiv trendova koji se dešavaju na demokratskom delu političke scene u Srbiji, je ono što je sada u naznaci zbivanja, oko formiranja frakcija i nameri da se prave druge političke stranke, ali i to je legitimno i svako ima pravo to da radi pa ja nemam nikakvu primedbu na to", rekao je Petrović.

Podsećamo da su pojedini poslanici DS-a potpisali zahtev za pokretanje disciplinskog postupka protiv Čedomira Jovanovića. U DS-u danas nisu imali konkretan odgovor ni na pitanje kako će razrešiti aferu "Bodrum" i da li će neki članovi DS-a biti isključeni iz stranke, ako se dokaže da nisu bili prisutni u Skupštini Srbije kada se glasalo o izboru guvernera Narodne banke Srbije, iako je na skupštinskom listingu pisalo da su prisustvovali glasanju. "Ja nikad ne odgovaram na pitanja šta bi bilo kad bi bilo. Znači kada se nešto utvrdi kao činjenica, onda ćemo da vidimo šta ćemo da radimo prvo moramo da vidimo činjenice", kaže Nenad Bogdanović.

Inače, istraga o aferi "Bodrum” danas je završena, a predmet je prosleđen Tužilaštvu. Tužilaštvo ima rok od 15 dana da traži dopunu istrage, podigne optužnicu ili odustane od krivičnog gonjenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: