Karleuša: Droga uništena

Izvor: B92, Beta

Utorak, 15.06.2004.

13:19

Default images

Bivši zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije MUP Srbije negirao je tvrdnje Milorada Ulemeka.

Dragan Karleuša je negirao Ulemekove navode da je više od pola tone droge, nađene u trezoru koji je Državna bezbednost zakupila u “Komercijalnoj banci” u Beogradu, prodato u inostranstvu za potrebe države. Karleuša, tada predsednik komisije MUP za uništavanje te droge, rekao je da je više od 600 kilograma heroina spaljeno 9. marta 2001. u Termoelektrani u Obrenovcu, pošto je ta droga predstavljena javnosti na konferenciji za novinare.

"Sve je odrađeno u istom danu. Kada je droga nađena u trezoru, doneli smo je u MUP, sve vreme je bila pod oružanom stražom, prikazana javnosti i utvrđen je sastav svih tih materijala. Uz oružanu pratnju, s novinarima, odneli smo je u TE 'Nikola Tesla' u Obrenovcu i spalili", rekao je Karleuša.

Karleuša je rekao da je droga čuvana u trezoru “Komercijalne banke” verovatno po nalogu tadašnjeg načelnika RDB, ali nije mogao da odgovori na pitanje da li je utvrđeno zašto je droga smeštena u trezor te banke. "Zašto je bila tu, nije bilo relevantno. Postojala je sumnja da je to moglo da bude nešto drugo. Bilo je raznih priča čemu je trebalo da bude namenjena", rekao je Karleuša, odbijajući da precizira detalje.

Iz Specijalnog tužilaštva je saopšteno da su "preduzete mere" povodom Ulemekovih navoda o herionu iz Komercijalne banke. Tužilaštvo je tako, u odnosu na prethodnu praksu, pokazalo neuobičajenu ažurnost.

Sudija Omer Hadžiomerović za B92 kaže da je tužilac nadležan i obavezan da ispita one situacije za koje postoji osnovana sumnja da je izvršeno krivično delo: "Ukoliko tužilac proceni da je neka informacija takva da postoji osnov sumnje da je izvršeno delo, tužilaštvo može da zatraži od policije da izvrši određene provere i da odluči da li će voditi krivični postupak."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: